• Informacje na temat:

    szybka masa do ciasta kokosowa

Artykuły na temat: szybka masa do ciasta kokosowa
  • Składniki na 12 porcji. Spód: 20 dag mąki pszennej, 5 dag cukru, 15 dag masła, 7 dag wiórków kokosowych, 1 jajko; Masa: 20 dag jagód, 10 dag masła, 15 dag cukru, 2 op. cukru waniliowego, szczypta soli, 3 jajka, 75 dag mielonego twarogu, 15 dag gęstej kwaśnej śmietany, 10 dag śmietany kremówki, 1 op. budyniu waniliowego, 4 dag kaszy manny, 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia, 50 ml likieru...

  • Składniki: 32,5 dag mąki, 30 dag masła, 20 dag cukru szczypta soli, 3 łyżki kakao, 5 jajek, 75 dag mielonego twarogu, 1 budyń waniliowy, 100 ml mleka kokosowego, 4 łyżki likieru kokosowego, 2,5 dag wiórków kokosa, mąka do oprószenia stolnicy, tłuszcz i mąka do formy

  • .... Ugotuj budyń, ostudź. Masło utrzyj, dodając po łyżce budyń kokosowy i likier malibu. Gdy powstanie jednolita masa, dodaj uprażone wiórki kokosowe. Wymieszaj, chłodź 10 min. Blachę o wymiarach 28 cm...

  • ...1. Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj 15 dag cukru, szczyptę soli, masło oraz 1 jajko. Szybko zagnieć ciasto na kruszonkę. Tortownicę (o śr. 26 cm) posmaruj tłuszczem. Oprósz mąką. Na spodzie rozsyp połowę kruszonki. Resztę ciasta owiń folią, włóż do lodówki. Spód z kruszonki dociśnij dłonią do dna tortownicy. 2. Chudy twaróg wymieszaj z tłustym. Dodaj resztę cukru...

  • Orzechowy mazurek z masą krówkową

    ...śmietany). Z ciasta uformuj kulę, zawiń w folię spożywczą. Włóż do lodówki na około 30 minut. 2. Oderwij ok. 1/4 ciasta, resztę dosyć cienko rozwałkuj na stolnicy lekko oprószonej mąką. Uformuj owalny placek. Płaską blachę wyłóż pergaminem. Ułóż na nim placek. Z pozostałego ciasta uformuj cienki wałeczek. Ułóż go wokół brzegu spodu. Lekko dociśnij. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200

  • Ciasta z jabłkami

    ...i wysyp bułką tartą. 2/3 schłodzonego ciasta rozwałkuj i wyłóż nim dno oraz boki formy. Przykryj papierem do pieczenia i wsyp fasolę. Piecz 13 minut w temp. 180°C. Zdejmij papier z obciążeniem i piecz jeszcze 10-15 min. Pozostałe ciasto również rozwałkuj i wytnij z niego paski. Podpieczony spód posyp bułką tartą i wyłóż masę jabłkową. Na wierzchu ułóż paski ciasta i posmaruj je rozmąconym jajkiem. Piecz...

  • Ciasto z wiśniami

    Wiśnie umyć, wydrylować. Proszek budyniowy wymieszać z 5 dag cukru i 100 ml soku wiśniowego. Resztę soku przelać do garnka i doprowadzić do wrzenia. Wrzucić...

  • Ciasta z kokosem

    ...do masy kakaowej sprawi, że ciemna część ciasta marmurkowego nie będzie zbyt sucha.  Ocalić marmoladę Marmoladę do przekładania piernika należy wcześniej zagotować, energicznie mieszając. Zabezpieczy ją to przed ewentualną fermentacją.  Szybka piana z białek Jest prosty sposób na to, by szybciej ubić białka na pianę. Wystarczy je wcześniej mocno schłodzić w lodówce.  Mrożonego nie...

  • Tarta z kruszonką

    Przygotowanie:  Na początek  ¼ ciasta owiń folią i włóż do zamrażarki na ok. 1 godz. Pozostałym ciastem wylep dno oraz boki formy do tarty. Wstaw do lodówki. Dynię pokrój w małą kostkę. Do 100 ml soku wsyp budyń oraz cukier, wymieszaj, by nie było grudek. Pozostały sok wlej do rondelka, podgrzej. Gdy zacznie wrzeć, dodaj dynię, gotuj 3-4 min. Wlej rozpuszczony proszek budyniowy; mieszając...

  • Ciasta na niedzielę

    ...francuskich nie natłuszcza się form i blaszek. Wystarczy tylko lekko oprószyć je mąką. Kiedy kroić kruche? Wypieki z kruchego ciasta mogą tężeć i przestygnąć w formie, w której się piekły (w przeciwieństwie do ciasta drożdżowego nie przejdą jej zapachem). Jeśli duży placek chcemy pokroić w ładne kwadraty, lepiej to zrobić przed jego wystygnięciem. Zimne kruche ciasto łatwo bowiem się kruszy. Posypane...

Przepisy na temat: szybka masa do ciasta kokosowa
  • Przepis na ciasto z malinami i kokosową bezą krok po kroku

    ..., następnie dodawać stopniowo cukier i dalej ubijać, aż powstanie sztywna lśniąca masa. Dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Bezę wyłożyć na owoce. Ciasto piec ok. 50-60 minut w 170 st. C.

  • Morelowy sernik z wiórkami kokosowymi

    .... Resztę ciasta owiń folią, włóż do lodówki. Spód z kruszonki dociśnij dłonią do dna tortownicy. 2. Chudy twaróg wymieszaj z tłustym. Dodaj resztę cukru i proszek budyniowy. Utrzyj na gładką masę...

  • Odwrócone korzenne ciasto śliwkowe

    Ciasto nie jest przesadnie słodkie i świetnie komponuje się z popołudniową herbatką.

  • Tradycyjne ciasta z Polski

    ...) ●łyżeczka proszku do piecz. (wyjątkowo do tego kruchego ciasta się go dodaje) ●3 łyżki cukru pudru ●5 żółtek; na piankę: ●5 białek ●szkl. drobnego cukru ●15 g cukru wanil. ●2 op. budyniu(...) ciasta, przyklep. Podpiecz na złoto w 180ºC przez ok. 20 min. Ostudź. 2. Ubij białka na sztywno, stopniowo wsypuj oba cukry, cały czas ubijając. Powoli wsyp też proszek budyniowy, miksując. Strużką...

  • Wypieki z brzoskwinią

    Smaczne ciasta na lato.

  • Pyszny sernik prostszy, niż myślisz. Poznaj sekret idealnego świątecznego wypieku

    ...w ciepłej wodzie. Gdy już zmiękną, obtaczamy tylko rodzynki w mące, a następnie dodajemy je do gotowej masy sernikowej. Dzięki temu zabiegowi nie opadną na dno ciasta i będziemy mogli cieszyć się ich(...) niepowtarzalny smak i apetyczny wygląd ciasta. Idealną bazą doskonałego sernika jest kremowy Twaróg Sernikowy od OSM Piątnica. - To w pełni naturalny, polski twaróg, który jeszcze długo po wyjęciu z lodówki...

  • Najlepsze słodkości z rabarbarem

    Ciasta, muffinki, desery - sprawdź jakie pyszności możesz przygotować tej wiosny.

  • Wielkanocne słodkości

    .... Dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia i maślankę. Wymieszaj.  3. Ubij białka na pianę, dodaj do ciasta i wymieszaj. Przełóż ciasto do form. Wstaw do piekarnika na 50 minut. Gotowe odstaw na 10

  • Mazurek

    Składniki: Ciasto: ●300 g mąki ●1/2 kostki zimnego masła ●3 żółtka ●3 łyżki cukru ●1/4 łyżeczki soli Wierzch: ●puszka masy krówkowej ●szklanka orzechów włoskich, posiekanych ●1/2 czekolady na gałązki ●gotowy krem, bita śmietana i wiórki kokosowe na bazie (możesz zrobić je z migdałów) Przygotowanie: 1. Składniki ciasta posiekaj, szybko zagnieć. Włóż w folii na 1/2 godz. do lodówki...

  • Efektowne muffinki

    ...ciasta Na gniazdka: 15 dag kostki do pieczenia np. Kasia 5 dag miodu 5 dag cukru 2 łyżki kakao 18 łyżek płatków kukurydzianych cukrowe jajeczka do dekoracji Przygotowanie: 1. Formę do pieczenia muffinek wyłóż papierowymi foremkami. Kostkę do pieczenia Kasia utrzyj z cukrem. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno wbij jajka. Dodaj zapach waniliowy. Mąkę przesiej...