• Informacje na temat:

    szybki ciasto czekoladowe

Artykuły na temat: szybki ciasto czekoladowe
  • Ciasto czekoladowe

    Ciasto bezglutenowe.

  • Czekoladowe brownie

    Jak szybko przygotować pyszne ciasto z czekolady? Wystarczy wykorzystać dobrze sprawdzony przepis na brownie. To amerykańskie ciasto zachwyci każdego łasucha.

  • ...mąkę przesianą z kakao. Wbij jajko. Szybko zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i włóż do lodówki na godzinę. Podłużną foremkę wyłóż pergaminem. Na oprószonej mąką stolicy rozwałkuj 2/3 schłodzonego ciasta. Wylep nim spód oraz brzegi formy. Na cieście rozsmaruj masę jabłkową. 3. Pozostałe ciasto rozwałkuj na podłużny placek. Foremkami wytnij w nim gwiazdki. Wierzch jabłecznika przykryj plackiem...

  • Przygotowanie: 1. Przesianą mąkę wymieszaj z cu- krem pudrem i orzechami. Dodaj żółtko, pokrojone na małe kawałki masło oraz wodę. Szybko zagnieć jednolite ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń folią, włóż do lodówki na około 60 min. Schłodzonym ciastem wylep dno oraz boki formy. Przykryj papierem do pieczenia i wsyp 2-3 garście suche fasoli. Piecz ok. 20 min w tem peraturze 180

  • Skład na 14 porcji: Biszkopt: ● 8 jajek ● 8 łyżek cukru ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia ● 12 łyżek mąki pszennej ● 50 g startej czekolady deserowej Masa: ● 150 g czekolady gorzkiej ● 2 łyżki wody ● 250 g masła ● 150 g cukru pudru ● 5 żółtek ● pół szklanki śmietanki kremówki ● 2 łyżki likieru czekoladowego...

  • Ciasto: 30 dag mąki pszennej razowej, 20 dag masła, 8 dag cukru pudru, jajko, 2 żółtka, ¼ łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, masło do foremek. Krem: 3 szt. awokado, 4-5 łyżek kakao, 3-4 łyżki miodu, łyżka mleka w proszku. Do dekoracji: biała czekolada...

  • Tort czekoladowy

    ...czekoladową, połącz. 4. Ciasto czekoladowe wylej na podpieczony spód. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. i piecz 40 minut (środek może pozostać lekko płynny). Wyjmij z formy, wystudź(...)1. 13 dag mąki wymieszaj z 5 dag cukru i 2 dag kakao. Dodaj 10 dag masła i 1 jajko. Szybko zagnieć ciasto. Rozwałkuj je na placek. Wylep nim spód tortownicy. Piecz 15 min w 180 st. 2. Gorzką...

  • ...kawałeczki. Wlej 2-3 łyżki zimnej wody. Składniki siekaj nożem, a kiedy powstaną grudki, szybko zagnieć ciasto. Uformuj z niego kulę, zawiń ją w folię spożywczą i schładzaj 30 minut. 2.W tym czasie(...) mąką. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200°C. Schłodzone ciasto ułóż na stolnicy oprószonej mąką. Rozwałkuj na placek o grubości ok. 3 mm. Wylep nim przygotowaną formę. Spód ponakłuwaj widelcem, by...

  • ...wlej śmietanę i wsyp proszek budyniowy (najlepiej waniliowy). Całość starannie wymieszaj na gładkie ciasto. 3. Ciasto podziel na dwie części. Do jednej dodaj odłożoną wcześniej łyżkę mąki, raz jeszcze wymieszaj. Drugą część połącz z kakao oraz stopioną czekoladą. 4. Foremkę na babkę po smaruj tłuszczem. Na przemian wlewaj jasne i ciemne ciasto. Lekko przemieszaj widelcem, aby uzyskać marmurkowy...

  • Składniki: 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody, 2 łyżki kakao, 1/2 szklanki cukru pudru, 3/4 szkl. posiekanej czekolady (do wyboru: mleczna, gorzka, biała), szklanka mleka, 1/2 szklanki oleju, jajko łyżeczka ekstraktu waniliowego; do dekoracji np. bita śmietana, czekoladowe okrągłe cukierki...

Przepisy na temat: szybki ciasto czekoladowe
  • Czekoladowe serduszka

    Sposób przygotowania 1. Zagnieć ciasto: mąkę przesiej z kakao oraz chili. Dodaj cukier puder. Dołóż pokrojone na kawałeczki zimne masło. Składniki siekaj nożem, aż powstaną grudki. Następne wbij jajko. Szybko rękoma zagnieć ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i włóż do lodówki na około 30 minut.  2. Schłodzone ciasto rozwałkuj na cienki placek. Foremkami w kształcie serduszek wytnij ciastka. Ułóż...

  • Tort czekoladowy

    ...rozpuszczoną i wystudzoną masę czekoladową, połącz. 4. Ciasto czekoladowe wylej na podpieczony spód. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. i piecz 40 minut (środek może pozostać lekko płynny(...), cukrowe kwiatki Przygotowanie: 1. 13 dag mąki wymieszaj z 5 dag cukru i 2 dag kakao. Dodaj 10 dag masła i 1 jajko. Szybko zagnieć ciasto. Rozwałkuj je na placek. Wylep nim spód tortownicy. Piecz 15 min...

  • Błyskawiczny tort czekoladowy

    Pomysł na szybki deser.

  • Tarta czekoladowa z malinami

    ...2-3 łyżki zimnej wody. Składniki siekaj nożem, a kiedy powstaną grudki, szybko zagnieć ciasto. Uformuj z niego kulę, zawiń ją w folię spożywczą i schładzaj 30 minut.  2. W tym czasie pomarańczę polej(...) rozgrzej do temperatury 200°C. Schłodzone ciasto ułóż na stolnicy oprószonej mąką. Rozwałkuj na placek o grubości ok. 3 mm. Wylep nim przygotowaną formę. Spód ponakłuwaj widelcem, by nie wybrzuszył się...

  • Fondant au chocolat - ulubione ciasto Francuzów

    Ciasto czekoladowe z płynnym wnętrzem tzw. fondant au chocolat - to, jak wskazuje Susan Herrmann Loomis, autorka książki "W mojej francuskiej kuchni", ulubione ciasto Francuzów. Na kartach swojej książki zdradza również sprawdzony przepis na ten czekoladowy rarytas.

  • Markizy twarogowe przekładane kremem czekoladowym

    Sposób przygotowania 1. Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj twaróg oraz margarynę. Wsyp cukier i cukier waniliowy. Szybko zagnieć. Ciasto owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na godzinę. Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj, lekkopodsypując mąką. Za pomocą foremki wytnij z placka kwiatki, w połowie ciastek zrób dziurki kieliszkiem. 2. Ciastka ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do...

  • Czekoladowa tarta z orzechami

    Składniki: Ciasto: ●330 g mąki ●200 g zimnego masła ●żółtko ●3 łyżki cukru pudru ●masło + bułka tarta do formy; Krem czekoladowy: ●400 g czekolady minimum 70 proc. ●400 ml kremówki(...). Ciasto zawiń w folię, włóż na 30 min do lodówki. Formę do tarty natłuść i oprósz bułką tartą. Rozgrzej piekarnik (190ºC). Ciastem wylep formę, nakłuj je widelcem, piecz przez ok. 25-30 minut na złoto...

  • Szybki tort orzechowy, idealny na jesień

    Składniki: masa kajmakowa 1 puszka śmietanka 36% 250 g. serek mascarpone 250 g. brązowy cukier 100 g. ulubione orzechy 250 g. czekoladowe spody tortowe (np. od Dan Cake)  czekoladowe spody tortowe 1 opakowanie (3 sztuki) sok z połowy cytryny pół szklanki wody Sposób przygotowania: Śmietankę ubijamy w dużej misce. Dodajemy do niej serek mascarpone oraz...

  • Muffiny czekoladowe

    Wypróbuj rewelacyjny przepis na delikatne i rozpływające się w ustach muffiny czekoladowe.

  • Tradycyjne ciasta z Polski

    ...●60 g cukru; owoce: ok. 500 g jeżyn lub malin ●bułka tarta Przygotowanie: 1. Zagnieć szybko ciasto i wstaw je do lodówki na ok. 1,5 godz. Po tym czasie wylep nim blaszkę (25x25 cm), wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 20 min w 180ºC. Ostudź. 2. Ciasto oprósz lekko bułką tartą. Rozłóż na nim owoce (jeśli są bardzo cierpkie, możesz oprószyć je cukrem). Wierzch posyp kruszonką (zagniecioną...