• Informacje na temat:

    szynka glazurowana miodem

Artykuły na temat: szynka glazurowana miodem
  • Szynka glazurowana

    Świąteczna szynka.

  • Szynka z nogą (ok. 5 kg, bez skóry), 1 l coca-coli, łyżka soli, po łyżeczce cynamonu, goździków, 3 ziarna kardamonu. Pikle z czerwonej cebuli: 1 kg czerwonej cebuli, pokrojonej, łyżka drobnej soli morskiej, 1 l octu winnego, 1 i 1/2 szklanki cukru pudru, łyżeczka nasion kolendry, 10 goździków, 1/2 łyżeczki cynamonu, 2 suszone papryczki chilli.

  • ...glazury. 4. Wyjmij szynkę z piekarnika i odstaw na 15 minut, zanim zaczniesz kroić. Dzięki dodatkowi burbona tradycyjna pieczona szynka zyskuje nową nutę smakową. Można ją podawać na zimno i na ciepło. Najważniejsza jest marynata. Aby szynka miała apetycznie zarumienioną skórkę, ponacinaj grzbiet ostrym nożem. Pamiętaj jednak, by cięcia nie były zbyt głębokie.

Przepisy na temat: szynka glazurowana miodem
  • Szynka glazurowana

    Świąteczna szynka.

  • Szynka wielkanocna glazurowana

    Bardzo prosty przepis na pyszną szynkę.

  • Czy wiesz - co jesz?

    Pogorszyły się wyniki jakości mleka i mięsa oraz ich przetworów, a także miodu. Lepiej, niż w ubiegłym roku wypadła jakość ryb i przetworów rybnych - tak wskazują kontrole Inspekcji Handlowej przeprowadzone na zlecenie Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów w 2009 roku

  • Co na świąteczny obiad?

    ...w 2 miejscach, tworząc głębokie kieszenie. Włożyć farsz, pieczeń obwiązać nicią. Lekko oprószyć mąką. Obłożyć resztą masła, posmarować odrobiną oliwy. Piec 1,5 godziny w temp. 160 st. C. Szynka glazurowana(...) z sokiem z pomarańczy. Posmaruj pieczeń, piecz 10 min i ponownie posmaruj mięso miodem. Na patelnię włóż masło i cukier, podgrzewaj mieszając, aż powstanie karmel. Wymieszaj z odcedzonymi warzywami...