• Informacje na temat:

    szynka wieprzowa do słoika

Artykuły na temat: szynka wieprzowa do słoika
  • .... 80-82 st. Parz ok. 2 godzin. Jeśli szynkę peklowałaś 3-4 tygodnie, wystarczy parzyć ją ok. 90 minut. Po wystudzeniu szynka nadaje się już do krojenia i jedzenia. Przygotowanie 2 godziny i 25 minut...

  • Składniki na 20 porcji: 1 szynka wieprzowa ze skórą (ok. 2 i 1/2 kg), 300 ml likieru ziołowego lub nalewki ziołowej, 1 szkl. miodu, 50 dag soli do marynaty, 1 łyżka ziela angielskiego, 6–7 listków laurowych, spora garść goździków.

  • Pani Alicja Kloch z Dobrzykowic pod Wrocławiem na święta wielkanocne przygotowuje faszerowanego indyka z szynką i ciasto owocowe. Przepisy przywiózł jej mąż Tomasz z pobytu w Irlandii. Zaproszeni goście: przyjaciółka domu, pani Inga i jej syn Mikołaj nie mogą się nachwalić.

Przepisy na temat: szynka wieprzowa do słoika
  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    .... III. Wiosenne białe ragout Za 22 zł: Składniki:  ●8 jajek na twardo ●30 dag kalafiora lub kalarepki ●kilka szparagów (świeżych lub ze słoika) ●marchew ●6 ziemniaków ●4 łyżki mąki ●6 dag(...). Przed podaniem wybij na półmisek i skrop octem. II. Ryba ze szparagami Za 42 zł: Składniki:   ●50 dag wyfiletowanego łososia bez skóry ●30 dag zielonych szparagów (mogą być też ze słoika...