• Informacje na temat:

    szynka wieprzowa pieczona w plastrach na patelni

Artykuły na temat: szynka wieprzowa pieczona w plastrach na patelni
  • ...1 Liście szpinaku sparzyć wrzątkiem, odsączyć z wody. Czosnek obrać, drobno posiekać. Cebulę obrać, drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę z czosnkiem. Następnie dołożyć szpinak i podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem. 2 Rozmrożone w temperaturze pokojowej ciasto francuskie rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy na płat o grubości ok. 3 mm. Posypać...

  • Kuskus z szynką i rodzynkami

    ...z pokrojoną pieczoną szynką i podgrzej na patelni na rozgrzanej oliwie. Po chwili dodaj spęczniałą kaszę kuskus, wsyp rodzynki. Dokładnie wymieszaj, a następnie dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj...

  • ...obierz, umyj, ugotuj w lekko osolonej wodzie. Jajka zmiksuj z mąką, dodaj posiekany szczypiorek, przypraw do smaku. Olej rozgrzej na patelni, wlej masę jajeczną, usmaż z obydwu stron. Omlet ułóż na szynce. Rozsmaruj farsz mięsny. Na brzegu ułóż marchewkę, jak najciaśniej zwiń, formując roladę. Boki zepnij wykałaczkami. Olej rozgrzej na patelni, obsmaż mięso ze wszystkich stron. Przełóż do...

  • ...}}--> Szynka, schab czy łopatka wieprzowa nie potrzebują wielu przypraw. Bardzo jednak pasuje do nich gorczyca. Przed pieczeniem czy duszeniem natrzyj więc mięso solą, pieprzem i musztardą. Odstaw na(...) 1. Wieprzowinę umyj i osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Mięso natrzyj starannie solą, pieprzem oraz kminkiem. Na patelni...

  • Wieprzowina w miodzie

    .... Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 45 minut Porcja: 420 kilokalorii Szynka płonąca Składniki na 8-10 porcji: 1 i 1/5 kg szynki wieprzowej z tłustą skórką, 350 ml czerwonego wina, najlepiej burgundzkiego(...), przykryj i odłóż do lodówki na 15-30 minut. 2. W tym czasie jabłko umyj i bez obierania pokrój w ósemki, usuń gniazda nasienne. Na patelni rozgrzej masło i podsmaż na nim jabłka. Dorzuć na patelnię...

  • Radość życia, czyli kuchnia karyncka

    ..., podsmażyć na solidnej patelni, gotowane ziemniaki pokroić na cienkie plasterki, dodać do boczku, podsmażyć, przykryć grubymi na pół palca plastrami sera, posolić i popieprzyć. Jak tylko ser zacznie się(...) (wędzona), wędzona, gotowana szynka, ozór wołowy lub wieprzowy (cienko pokrojony).   Rolada gryczana z doliny Lavanttal Jest to rolada z farszem z mąki gryczanej. Polewa się ją masłem lub...

  • Mięso i owoce - dobrana para

    ...rozgrzanym tłuszczu i smaż szybko z każdej strony. Zmniejsz płomień i smaż jeszcze chwilę, aby składniki delikatnie się zrumieniły, cały czas je obracając. Dopiero po zdjęciu z patelni oprósz solą. 5. Szaszłyki ułóż na półmisku przybranym sałatą. Podawaj na ciepło z ziemniakami z patelni. Przybierz połówkami pomidorków koktajlowych. Przygotowanie: 25 minut Porcja: 395 kalorii Szynka na dziko...

  • Niedzielne mięso duszone

    .... Podsmażyć na maśle. Jajka roztrzepać, posolić, wlać na patelnię. Mieszając, doprowadzić do ich ścięcia się. 2. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć. Pokroić w 4 duże plastry lub 8 małych. Lekko ubić przez folię(...). 3. Roladki zdjąć z patelni, a wypieczony sos oprószyć mąką. Mąkę szybko obsmażyć, zalać winem, wymieszać. Jeżeli to konieczne, rozrzedzić wywarem warzywnym. Gotować 5 - 10 minut. Pod koniec wymieszać...

Przepisy na temat: szynka wieprzowa pieczona w plastrach na patelni
  • Kuskus z szynką

    ...z pokrojoną pieczoną szynką i podgrzej na patelni na rozgrzanej oliwie. Po chwili dodaj spęczniałą kaszę kuskus, wsyp rodzynki. Dokładnie wymieszaj, a następnie dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj...

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    ...dużą, głęboką patelnię wysyp łyżeczkę gruboziarnistej soli. Poczekaj, aż się na tyle rozgrzeje, że zacznie lekko podskakiwać. Wtedy obsmaż na niej żeberka (obracaj je, by nie przywarły), po czym zdejmij z patelni i przełóż w ciepłe miejsce (tłuszczu z żeberek, który się wytopi, nie wylewaj). - Na patelni po smażeniu żeberek połóż pokrojony w kółka por (tylko białe części; zielone liście możesz...

  • Sezon na szparagi

    .../3 tłuszczu, gotować przez 15-20 min. Odsączyć. Pozostały tłuszcz rozgrzać na patelni, dodać mąkę, wlać śmietanę, chwilę pogotować. Przyprawić solą i pieprzem. Ser rozkruszyć, jajka rozbić, oddzielić...

  • Co na świąteczny obiad?

    ...francuskiego (mrożonego). Przygotowanie: Ciasto rozmrozić. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Posolić, popieprzyć. Rozgrzać olej na patelni, obsmażyć schab ze wszystkich stron. Czosnek(...) w 2 miejscach, tworząc głębokie kieszenie. Włożyć farsz, pieczeń obwiązać nicią. Lekko oprószyć mąką. Obłożyć resztą masła, posmarować odrobiną oliwy. Piec 1,5 godziny w temp. 160 st. C. Szynka glazurowana...