• Informacje na temat:

    taco danie

Artykuły na temat: taco danie
  • Katarzyna Bosacka: Jem modnie

    ...wspaniałościami (tzw. bacone), krążek taco, wrap, gofr, zawijaniec... Jedzenie szybkie, jednogarnkowe, do ręki nadal będzie święcić triumfy. Przyzwyczailiśmy się już do hamburgerów, chlebków pita...

  • W sobotę poszłam znów pomagać laskom do pubu. Było jeszcze mało ludzi ok 21:00 gdy weszła grupa osób. Facet odrazu rzucił m się w oczy (zresztą nie tylko...

  • Zaczynały skromnie jako przystawki, które wygłodniałym gościom pomagały przetrwać czas oczekiwania na danie główne. Jednak awansowały w hierarchii kulinarnej. Dziś z kilku przekąsek możesz skomponować oryginalne menu odpowiednie na wieczorne spotkanie z przyjaciółmi, a nawet na noworoczną imprezę.

  • O, kurczę!

    Żeby wyobrazić sobie, dlaczego w dawnej kuchni polskiej ceniono pieczone pulardy, trzeba spróbować dobrze przyrządzonego kurczaka. Krok pierwszy? Kupić zagrodowego, bo te są najsmaczniejsze. Mają mięso soczyste, lekko żółte, jeżeli jadły kukurydzę, jasne, gdy karmiono je owsem. Krok drugi? Znaleźć przepis, który zwykłego kurczaka zmieni w danie wyjątkowe.

  • Gwiazdy zbierają napiwki

    ...ulubionymi smakami szef kuchni Tomek Maćkowiak. Danie Moniki to czerwony barszcz z mlekiem kokosowym i liśćmi kolendry, a Marzeny: amur z sosem z kumkwatu, burakami w teriyaki, pak choyem i amarantusem(...) w restauracji dania będą wegetariańskie. Danie Pauliny to żur z pieczonym jabłkiem i majerankiem, a Michała - risotto z jajkiem sadzonym, orzechami ziemnymi i szczypiorkiem. Kolejna para kelnerów...

  • Zarabiam jako dama do towarzystwa

    Klaudia zarabia tyle, ile luksusowa prostytutka, ale nie chodzi do łóżka z klientem. Towarzyszy mu w podróżach po świecie i w biznesowych spotkaniach. Wysłuchuje go, bawi i budzi zazdrość kolegów. Tylko u nas opowieść damy do towarzystwa.

  • Grillowane banany ze śmietanką, cynamonem i miodem

    ..., odsłaniając miąższ. Na wierzch nałóż porcję śmietanki i trochę pokrojonych truskawek. Wykończ całość, polewając odrobiną miodu i posypując cynamonem. Podawaj na ciepło. RADA : To danie jest...

  • Co zrobić, by grill nie szkodził żołądkowi?

    Na grillu Polacy najczęściej przyrządzają kiełbasę (45 proc.) i karkówkę (25 proc.). Zjadają te produkty z opiekanym chlebem oraz tłustymi sosami. Taki posiłek to prawdziwa bomba kaloryczna, która nie sprzyja zachowaniu dobrej kondycji organizmu – tym bardziej, że podczas pieczenia na powierzchni mięs powstają szkodliwe związki chemiczne.

  • Portfel i czapka z... rybich skór

    W Alisam Products, garbarni położonej w zachodniej Kenii, skóra ryb jest poddawana recyklingowi i przekształcana w materiał użytkowy. Z takiego surowca tworzy się torebki, portfele, buty a nawet czapki i kurtki.

  • 7 ciekawostek o winie

    Podobno zamożni Chińczycy, chcąc pochwalić się swoim bogactwem, kupują najlepsze i najdroższe czerwone wina na świecie. Nie przepadają jednak za ich cierpkim smakiem, dlatego rozcieńczają wytworne trunki… coca-colą lub innym gazowanym napojem. Z kolei książę Karol, aby zredukować wydzielanie dwutlenku węgla, używa wina jako paliwa dla swojego Astona Martina. To dopiero początek „winnych” ciekawostek. Oto garść informacji na temat wina, o których prawdopodobnie nie miałeś pojęcia.

Wideo na temat: taco danie
  • Kuchnia meksykańska. Guacamole, taco z kurczakiem, quesadillas

    Restauratorka Agnieszka Kręglicka i kucharz Alberto Zarazua-Cutino przygotowali w "Dzień Dobry TVN" dania kuchni meksykańskiej. Zdradzili przepisy na salsy: mexicana, ranchera, verde oraz smażoną fasolę, czerwoną cebulę marynowaną, guacamole, taco z kurczakiem, z paskami papryki i grzybów, a także quesadillas.

Przepisy na temat: taco danie
  • Kwiaty, taco, etykietki - żywieniowe trendy na 2018 rok

    ...o te poświęcone taco. Jedno z popularniejszych dań kuchni meksykańskiej będzie odmieniane przez wszystkie przypadki - pojawią się nie tylko te tradycyjne jego odmiany, ale również wariacje śniadaniowe...

  • KARNAWAŁOWA SAŁATKA TACO W MISECZCE Z TORTILLI

    ...w krążki oliwki. Ser żółty ścieramy na grubych oczkach, posypujemy sałatkę w miseczkach. Składniki na dressing dokładnie mieszamy i polewamy każdą sałatkę tuż przed podaniem. 

  • Pierre Gagnaire - kuchnia na pięć pór roku i na każdą porę

    ...w 1995 r. B,n,dict Beaug,, "smakowały niebiańsko". Ten krytyk rozwijał następnie swą myśl: "Każde danie Gagnaire'a opowiada jakąś historię, zachwyca, podbija i zadziwia". Już wtedy swe kremy z kalafiora i galaretki z rzepek, prowincjonalny kucharz przyprawiał ziołami i korzeniami z dalekich krain, kontrastował chłód z gorącem, a jego "nieomylny" zdaniem krytyki, instynkt powodował, że wszystko...

  • Paleta smaku - sushi

    Najprawdziwszą paletą barw, koloru i smaku jest taca z tradycyjnym japońskim specjałem - sushi. W ostatnich latach to danie robi prawdziwą karierę na świecie. Wypada w porze lunchu odwiedzić jeden z sushi-barów, których stale przybywa. Pojawiły się nawet na większych amerykańskich lotniskach. Moda na sushi dotarła już i do Polski. Tradycyjna kuchnia japońska nie poddała się kosmicznej wprost...