• Informacje na temat:

    taco kukurydziane

Artykuły na temat: taco kukurydziane
  • ...1Wodę wlej do rondla, zagotuj. Wsyp kaszę, mieszając (na porcję kaszy kukurydzianej użyj dwóch porcji wody). 2Posyp solą, gotuj na małym ogniu do miękkości (ok. 40 min), dolewając niewielkie porcje wody. Kaszkę często mieszaj od dna. 3Twardy żółty ser (najlepiej parmezan) zetrzyj na tarce...

  • Składniki: 15 dag kaszki kukurydzianej, 5 dag masła, 5 dag twardego żółtego sera (parmezan, bursztyn), 2 gałązki pomidorków koktajlowych, oliwa, sól, pieprz, 4 plastry szynki (parmeńskiej, może być też bekon), posiekany szczypiorek.

  • ...folią spożywczą i odłóż do lodówki na około 3 godziny. Do rondla wlej mleko. Wsyp zmielony mak, resztę cukru oraz 5 łyżek skrobi kukurydzianej. Dodaj pół łyżeczki cynamonu i resztę masła. Gotuj...

  • O, kurczę!

    Żeby wyobrazić sobie, dlaczego w dawnej kuchni polskiej ceniono pieczone pulardy, trzeba spróbować dobrze przyrządzonego kurczaka. Krok pierwszy? Kupić zagrodowego, bo te są najsmaczniejsze. Mają mięso soczyste, lekko żółte, jeżeli jadły kukurydzę, jasne, gdy karmiono je owsem. Krok drugi? Znaleźć przepis, który zwykłego kurczaka zmieni w danie wyjątkowe.

  • Birma: Uśmiech w kolorze bordo

    ...powitanie Następnego dnia ruszyliśmy przez górki i pagórki, pola ryżowe i kukurydziane, w dwudniowy trekking po birmańskich wioskach. Jeszcze w Hsipaw, na jego obrzeżach, stały...