• Informacje na temat:

    tadżin przygotowanie

Artykuły na temat: tadżin przygotowanie
  • Przygotowanie: W garnku rozgrzej tłuszcz i lekko podsmaż na nim cebulę i czosnek. Dodaj pokrojone mięso i podduś razem z przyprawami. Do mięsa dodaj pokrojone warzywa i wlej bulion. Dodaj soczewicę i dopraw solą oraz pieprzem. Podawaj posypane posiekaną kolendrą.

  • Śledziowy tadżin

    Bardzo lekkie, szybkie w wykonaniu, ciekawe danie. Przygotowane i serwowane w tadżinie zrobi wrażenie na twoich gościach...

  • Julia Roberts: Nie mogłam powiedzieć "nie"

    ...". - To znaczy, że masz dzieci. Dwoje. Podobno też gotujesz. - Mój mąż i ja uwielbiamy tadżin. Czyli kuchnię marokańską. W niej, a może raczej w jakiejś jej wersji, się specjalizuję. Kilka lat temu dostałam od znajomych piękny tadżin z Maroka. Nauczyłam się łączyć smaki, bo okazało się to bardzo twórcze i... wyjątkowo proste. Może dlatego mam opinię świetnej kucharki. Czasami też piekę. Trudno...

  • Zatrzymałam się na chwilę

    .... Marzena Rogalska: - Asia piecze wyśmienite mięsa, ciasta i jest mistrzynią w przygotowywaniu tadżina, marokańskiej potrawy, a gdy zbliżają się moje urodziny, zawsze pyta: ">>Rogal

Przepisy na temat: tadżin przygotowanie
  • Tadżin, czyli cytrynowy kurczak po marokańsku

    ..., wlej bulion drobiowy i sok wyciśnięty z cytryny. Przykryj garnek i duś mięso na małym ogniu 1 i 1/2 godziny lub dłużej (kurczak powinien być bardzo miękki).4. Podawaj tadżin z kaszą kuskus, posypany...

  • Cytryny kiszone

    ...ziaren kolendry Przygotowanie: 1. Umyj cytryny i włóż je do garnka. Zalej wodą, zagotuj i trzymaj na małym ogniu ok. 40 minut. Wylej wrzątek, przelej cytryny zimną wodą. Ponownie zalej je zimną wodą(...) cytryny będą gotowe. Dodawaj je do orientalnych potraw mięsnych (np. tadżin).