• Informacje na temat:

    tafelspitz

Artykuły na temat: tafelspitz
Przepisy na temat: tafelspitz
Dyskusje na temat: tafelspitz
  • Re: Sztuka mięsa z chrzanem

    To jest tafelspitz, austriacka potrawa.

  • Re: Tafelspitz z chrzanem

    Ktoś tu przedobrzył. Tafelspitz to jest sztuka mięsa wołowego gotowanego w warzywach podawana z sosem chrzanowym, ziemniakami i sałatką ziemniaczaną.

  • Re: Tafelspitz z chrzanem

    Ewentualnie jeszcze mielona wołowina do pierogów, krokietów itp.

  • Re: Tafelspitz z chrzanem

    Masakra, kto to wymyślił? Sałatka ziemniaczana w Austrii na ciepło? A w której części Austrii? Pojadę tam chętnie bo jeszcze tego tu nie widziałam.

  • Re: Tafelspitz z chrzanem

    No tak, mielona wołowina po odpowiedniej obróbce, masz rację

  • Re: Tafelspitz z chrzanem

    Z gotowanej wołowiny najlepszy jest ozór w sosie chrzanowym. Delikatne i nie łykowate mięso.

  • Re: Tafelspitz z chrzanem

    Prosta zupa sabaudzka http://inews.com.pl/WordPress3/zupa-sabaudzka

  • Re: Tafelspitz z chrzanem

    Nie ma w Polsce raczej mięsa wolowego, które nadaje się do zjedzenia, bo też nie hodujemy takich , mięso jest twarde, łykowate i jak podeszwa, Na rosół-owszem i nic poza tym. Dobrze napisał mój poprzednik, ozory-są ok . Nasza wołowina, nie do jedzenia. Brazylijska, USA, czy japońska Kobe - droga jak cholera. Przepis nie trafiony