• Informacje na temat:

    tagliatelle z boczkiem

Artykuły na temat: tagliatelle z boczkiem
  • Składniki na 8 porcji: ● pół kg makaronu tagliatelle ● 20 dag boczku ● 20 dag serka topionego (dowolny smak) ● 40 dag młodej białej kapusty ● 20 dag papryki czerwonej ● pęczek rukoli ● pół pomidora ● łyżeczka lubczyku ● pieprz...

  • Przepis przysłała Agata Rosa ze Skały op. makaronu tagliatelle (wstążki), 4 żółtka, pół litra śmietany 30-proc., 30 dag wędzonego boczku, cebula, 4 pieczarki, 4 ząbki czosnku, starty żółty ser do posypania (najlepiej parmezan), sól, pieprz. 1. Makaron ugotuj na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Osącz. 2. Pieczarki i cebulę obierz, pokrój w kostkę. Czosnek obierz, przeciśnij...

  • Składniki: 40 dag makaronu tagliatelle (grube wstążki), 30 dag pieczarek, 10 dag wędzonego boczku, cebula, 15 dag mrożonego zielonego groszku, sól, pieprz, łyżka oliwy, łyżeczka mąki, 200 ml śmietany 18 proc. 1/2 szklanki bulionu warzywnego, 4 gałązki bazylii, 5 dag sera typu parmezan . 1. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu i odcedź. 2. Pieczarki oczyść, pokrój...

  • Smaczek na lato - tagliatelle z warzywami

    ...realizowac kazdego dnia i nawet kilka razy dziennie!!! Czas przygotowania 30 minut 4 porcje 250 g tagliatelle cukina koper wloski galazka selera okolo 350 g pomidorow cebula(...) 5 minut, polac winem i dusic az caly plyn wyparuje. Doprawic sola i pieprzem. Dodac pomidory obrane ze skorki i pokrojone w kostke. Podusic 5 minut. Ugotowac tagliatelle. Boczek podsmazyc...

  • Składniki na 4 porcje: 15 dag wędzonego boczku lub resztki pieczeni z obiadu, 15 dag borowików lub innych grzybów (świeżych lub mrożonych) albo pieczarek, 40 dag makaronu tagliatelle, 200 ml śmietanki 36%, 1 łyżka masła, 10 dag startego parmezanu lub innego twardego sera, 2 łyżki posiekanej natki selera, sól, czarny pieprz (najlepiej świeżo zmielony).

  • Składniki na 4 porcje: 400 g makaronu tagliatelle, sól, 300 g pieczarek, 1 mała cebula, 50 g wędzonego chudego boczku, łyżka oleju, pieprz, 1 łyżeczka mąki, 50 g mrożonego groszku, 200 g śmietany, 3/8 l bulionu warzywnego (z kostki), 1 pęczek bazylii, 50 g sera typu parmezan...

  • Darek Kuźniak "Zachcianki"

    Nie chcesz spędzać w kuchni kilku godzin ani szukać jedzenia na telefon? Darek Kuźniak podsunie ci pomysły na coś szybkiego i smacznego ze składników, które masz pod ręką. Coś słodkiego: naleśniki z pomarańczami / zapiekane owoce Dla wegetarian: tagliatelle ze szpinakiem / kaszotto Mała przekąska: tosty z boczkiem i sadzonym / omlet ze szpinakiem Na upalny dzień: surówka z młodej kapusty...

  • Widelec w dłoń! Makaronową ucztę  z marką WINIARY czas zacząć

    ...wykwintnego tagliatelle z łososiem i pieczarkami. To eleganckie danie będzie smakować najlepiej z Sosem serowo-pieczarkowym Italia WINIARY . Zawartość Sosu rozprowadzamy w 200 ml zimnej wody(...) najpopularniejszego włoskiego specjału warto uczcić także typowym daniem pochodzącym prosto z Italii. Wypróbujmy zatem pyszne spaghetti carbonara z wędzonym boczkiem, które na pewno pokocha cała rodzina! Dzięki...

  • Króluje w kuchni włoskiej. To, z czym jest podawany, zależy od jego kształtu. Pewne makarony lepiej pasują do gęstych sosów śmietanowych, np. tagliatelle; inne, jak penne, do(...), tagliatelle, fettuccine, rigatoni, linguine albo bucatini. Ugotuj makaron al dente (ma być lekko twardy). Pokrojony w grubą kostkę bekon usmaż na odrobinie oliwy, a na wytopionym z niego tłuszczu...

  • Makaron plus grzyby

    ...z parmezanem, pietruszką, ewentualnie z odrobiną jogurtu naturalnego lub śmietany.  Zapiekane łazanki z grzybami i boczkiem Skład na 4 porcje: 40 dag makaronu łazanki, 100 g surowego boczku(...) i wstawiamy do gorącego piekarnika na 20 minut, by łazanki się zapiekły. Tagliatelle z grzybami i ziołami Składniki: 40 dag makaronu typu wstążki, 60 dag leśnych grzybów, 1 duża cebula, 50 g masła...

Przepisy na temat: tagliatelle z boczkiem
  • Pożywne tagliatelle z zielonym groszkiem

    Składniki na 4 porcje: 2 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku 200 g wędzonego boczku 120 ml wytrawnego białego wina 200 ml śmietany sól, pieprz 500 g makaronu tagliatelle 200 g zielonego groszku parmezan Sposób przygotowania: Na rozgrzanej oliwie podsmaż posiekany czosnek. Boczek pokrój w drobną kostkę i dodaj do czosnku. Smaż, mieszając, ok. 5 minut. Wlej wino, odparuj...

  • Makaron po polsku

    ...o pastach do smarowania kanapek. Ale pasta z sosem? Pasta zapiekana z jajkami i boczkiem? Coś tu wyraźnie nie pasowało. Dzisiaj pasta nikogo specjalnie nie dziwi, a makaronu na próżno szukać w kartach dań. Zamiast "kokardek" zamawiamy farfalle, zamiast "wstążek" tagliatelle, a "muszle" to dzisiaj conchiglie. Al dente czy niedogotowany? Zanim rozmaite fettucine i cannelloni zrobiły u nas zawrotną...