• Informacje na temat:

    tagliatelle z pieczarkami

Artykuły na temat: tagliatelle z pieczarkami
  • Składniki: 40 dag makaronu wstążki , 25 dag wołowiny, czosnek, olej , 25 dag pieczarek, po 1 cebuli, marchewce i łodydze selera, sól, natka, pieprz, 10 dag groszku , 250 ml bulionu , 8 dag żółtego sera, koncentrat pomidorowy

  • Składniki: 400 g makaronu tagliatelle, 200 g borowików, 200 g pieczarek, 4 plastry szynki parmeńskiej, cebula, łyżka oliwy, 100 ml białego wytrawnego wina, 2 ząbki czosnku, 200 ml śmietany 30%, sól, pieprz.

  • Tagliatelle z borowikami

    Przygotowanie: Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Oczyść borowiki i razem z pieczarkami pokrój w paski. Makaron wrzuć do wrzątku i ugotuj al dente. Odcedź i przełóż do miski. Rozgrzej 1 łyżkę oliwy i usmaż szynkę. Zdejmij z patelni i na tym samym tłuszczu podsmaż cebulę z grzybami. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę.Dolej wino i gotuj na małym ogniu tak długo, aż połowa płynu...

  • Składniki: 1 opakowanie makaronu tagliatelle, po pół małego bakłażana i cukinii, cebula, 20 dag pieczarek, oliwa, 2 pomidory, 2-3 ząbki czosnku, sól, puszka szpa ragów, pieprz, pół pęczka świeżej bazylii...

  • Tagliatelle z mięsem mielonym po grecku

    Składniki: 30 dag mięsa mielonego wieprzowego, 10 dag pieczarek, cebula, młoda cukinia, 2 łyżki keczupu, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 100 ml bulionu, łyżeczka ziół prowansalskich, 10 czarnych oliwek, 5 dag sera feta, 25 dag makaronu tagliatelle, sól, pieprz, olej.

  • Przepis przysłała Agata Rosa ze Skały op. makaronu tagliatelle (wstążki), 4 żółtka, pół litra śmietany 30-proc., 30 dag wędzonego boczku, cebula, 4 pieczarki, 4 ząbki czosnku, starty żółty ser do posypania (najlepiej parmezan), sól, pieprz. 1. Makaron ugotuj na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Osącz. 2. Pieczarki i cebulę obierz, pokrój w kostkę. Czosnek obierz, przeciśnij...

  • Składniki: • pół kg makaronu tagliatelle • podwójna pierś z kurczaka • 20 dag pieczarek • cebula • 4 ząbki czosnku • 10 dag startego twardego żółtego sera • olej • 2 szklanki śmietany • sól • pieprz • curry • listki bazylii.

  • Składniki: 40 dag makaronu tagliatelle (grube wstążki), 30 dag pieczarek, 10 dag wędzonego boczku, cebula, 15 dag mrożonego zielonego groszku, sól, pieprz, łyżka oliwy, łyżeczka mąki, 200 ml śmietany 18 proc. 1/2 szklanki bulionu warzywnego, 4 gałązki bazylii, 5 dag sera typu parmezan . 1. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu i odcedź. 2. Pieczarki oczyść, pokrój...

  • Tagliatelle z fetą i szpinakiem

    Makaron wrzucić na posolony wrzątek, ugotować al dente wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić, trzymać w cieple. Pieczarki i dymkę oczyścić. Pieczarki pokroić...

  • Gulasz z wołowiną i ciemnym piwem

    Podajmy z porcją makaronu np. tagliatelle lub penne.

Dyskusje na temat: tagliatelle z pieczarkami