• Informacje na temat:

    tagliatelle z pol

Artykuły na temat: tagliatelle z pol
  • Makaron ugotuj al dente. Kurki oczyść, duże pokrój. Na rozgrzanym maśle podsmaż cebulę, dodaj oczyszczone grzyby i chwilę podduś. Wlej bulion i wino. Duś, aż grzyby będą miękkie. Następnie dolej śmietanę i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Makaron wyłóż na talerz i polej przygotowanym sosem. Danie podawaj posypane natką pietruszki.

  • Polędwiczki z tagliatelle

    ..., do pomidorków i brokułów dodaj bitą śmietanę, wymieszaj. Duś wszystko razem ok. 2 minuty. 11. Ułóż na talerzu mięso, porcję tagliatelle i warzywa. Polej je sosem z patelni i posyp natką.(...)1. Umyj i osusz polędwiczki. Posól je i popieprz. Rozgrzej olej w brytfance i podsmaż krótko mięso, aż się zarumieni. 2. Zawiń je w folię aluminiową lub przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz...

  • Składniki: 1 opakowanie makaronu tagliatelle, po pół małego bakłażana i cukinii, cebula, 20 dag pieczarek, oliwa, 2 pomidory, 2-3 ząbki czosnku, sól, puszka szpa ragów, pieprz, pół pęczka świeżej bazylii...

  • Składniki: na 4 porcje: cebula, 2 marchewki, łodyga selera naciowego, 2 łyżki klarowanego masła, 2 łyżki oliwy, 45 dag mięsa wołowego , sól, pieprz, szklanka pasty pomidorowej, listki świeżego oregano, opakowanie makaronu tagliatelle, pół szklanki startego parmezanu...

  • Składniki: 5 dag orzeszków piniowych, 1 mały pęczek natki, 1 mały pęczek bazylii, 5 dag startego parmezanu, 8 łyżek oliwy, sól, 1 ząbek czosnku, 2-3 łyżki soku z cytryny, 40 dag makaronu tagliatelle (wstążki), 10 dag rukoli, pieprz, 30 dag pomidorków mini, 15 dag wędzonego łososia w kawałku, 15 dag gęstej kwaśnej śmietany, cytryna do dekoracji...

  • Składniki na 4 porcje: 40 dag makaronu tagliatelle (wstążki), 1 większa cukinia (ok. 25 dag), 12 dag sera typu parmezan, 10 gałązek natki pietruszki, 5 gałązek mięty, 3 ząbki czosnku, 1 cytryna, 5 dag łuskanych pistacji, 8 łyżek oliwy, 2 jajka, 2 łyżki mąki pszennej, 7 dag gotowej panierki do nuggetsów, 2 łyżki masła, sól, pieprz.

  • SKŁADNIKI: • opakowanie tagliatelle • 20 dag wędzonego łososia w plastrach • 2 łyżki kaparów • ostra papryczka • pół czerwonej cebuli • czarny pieprz w ziarnach • 3 ząbki czosnku • 3 łyżki oliwy z oliwek • 10 dag parmezanu • rukola.

  • Tagliatelle z sosem  kurkowym

    Składniki: 300 g makaronu tagliatelle, 500 g kurek, 300 g śmietany kremówki, duża cebula, sól, pieprz, słodka papryka, masło do smażenia, 2 łyżki wody, łyżka mąki, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki...

  • Przygotowanie: Makaron ugotuj al dente. Kurki oczyść, duże pokrój. Na rozgrzanym maśle podsmaż cebulę, dodaj oczyszczone grzyby i chwilę podduś. Wlej bulion i wino. Duś, aż grzyby będą miękkie. Następnie dolej śmietanę i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Makaron wyłóż na talerz i polej przygotowanym sosem. Danie podawaj posypane natką pietruszki.

  • Składniki na 2 porcje: 2 szklanki wody, 2 szklanki mąki, pół szklanki cukru, 2 jajka, szczypta soli, olej do smażenia, 3 kolorowe barwniki, cukier puder do posypania.

Przepisy na temat: tagliatelle z pol