• Informacje na temat:

    tagliatelle z serkiem topionym

Artykuły na temat: tagliatelle z serkiem topionym
  • Składniki na 2 porcje: 20 dag kurek, 1/2 opakowania makaronu tagliatelle, 2 serki topione o smaku śmietankowym , 1 cebula, masło , 1 ząbek czosnku , 3/4 szklanki rosołu , 50 ml białego wina, pieprz, sól, tymianek.

  • Składniki na 4 porcje: 25 dag makaronu wstążki np. tagliatelle, 20 dag jarmużu, 20 dag śmietany 36%, 1/3 szklanki mleka, 2 serki topione naturalne, olej rzepakowy do smażenia, sól, pieprz, papryka słodka.

  • Składniki na 2 porcje: 30 dag makaronu, 30 dag kurek, 2 śmietankowe serki topione, mała cebula, 2 łyżeczki masła, ząbek czosnku, 3/4 szklanki rosołu, 50 ml białego wina wytrawnego, kilka gałązek świeżego tymianku, pieprz czarny mielony, sól, pół szklanki gęstej śmietany, kilka gałązek świeżego oregano do dekoracji

  • Składniki na 8 porcji: ● pół kg makaronu tagliatelle ● 20 dag boczku ● 20 dag serka topionego (dowolny smak) ● 40 dag młodej białej kapusty ● 20 dag papryki czerwonej ● pęczek rukoli ● pół pomidora ● łyżeczka lubczyku ● pieprz...

  • Składniki: 25 dag makaronu wstążki (tagliatelle), 20 dag świeżego jarmużu, 20 dag śmietany kremówki 36-proc., 1/3 szklanki mleka, 2 serki topione naturalne, słodka papryka mielona, sól, pieprz, olej.

  • Składniki na 4 porcje: ■ paczka makaronu tagliatelle ■ 20 dag świeżego jarmużu ■ 200 ml śmietany 36% ■ 1/3 szklanki mleka 2% ■ 2 duże serki topione naturalne ■ sól ■ pieprz ■ słodka papryka ■ olej rzepakowy do smażenia.

  • Wstążki, nitki i świderki

    ...cytryny, 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 25 dag makaronu (najlepiej tagliatelle), 4 łyżki oliwy, 1-2 łyżki posiekanej cebuli, sól, pieprz. Makaron ugotować wedle przepisu na opakowaniu...

Przepisy na temat: tagliatelle z serkiem topionym
  • Tagliatelle z zielonym sosem

    Składniki: 25 dag makaronu wstążki np. tagliatelle 20 dag jarmużu 20 dag śmietany 36% 1/3 szklanki mleka 2 serki topione naturalne olej do smażenia sól, pieprz, słodka papryka Przygotowanie: 1.Jarmuż dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Osusz ręcznikiem papierowym i drobno posiekaj, starannie wykrawając zgrubienia na liściach. Wrzuć na suchą patelnię. Gdy jarmuż straci jędrność, wlej...