• Informacje na temat:

    tagliatelle ze szpinakiem i łososiem

Artykuły na temat: tagliatelle ze szpinakiem i łososiem
  • Włoskie wesele

    ...wolimy makaron jajeczny, (tagliatelle lub jeszcze lepiej taglierini, bo jest cieńszy) albo makaron nadziewany (ravioli, tortelli itd.). Sosy mogą być mięsne, rybne lub warzywne. Jadłam kiedyś wspaniałe dania - koronę grillowanych plastrów bakłażanów, która miała w środku gniazdo taglierini z sosem pesto czy świeże ravioli nadziewane ricottą i szpinakiem z gęstym ragoût z kaczki albo pyszne...

  • Makarony niebanalnie

    ...pastę. Rozróżnia się przy tym kilkadziesiąt jej rodzajów. Tagliatelle - wstążki, farfalle - kokardki, fusilli - świderki oraz nitki linguini,żeby wspomnieć niektóre bardziej wymyślne. Włoskie nazwy(...) całość sosu rozrobioną skrobią kukurydzianą. Makaron wymieszaj z krewetkami w sosie. Wstążki z łososiem Składniki (4 porcje): cebula, olej, kilka nitek szafranu, 250 ml wywaru warzywnego, 2 łyżeczki...

  • Przepis na życie

    ...: "Niesamowite tagliatelle!". Tylko ona wie, że to galaretka z pomidorów i serka mascarpone. - Wylałam ją na blachę, gdy zastygła, pokroiłam we wstążki - opowiada. - To moja wersja kuchni molekularnej...

  • ...naszej rychłej rocznicy ślubu. Dzieciątko uszczęśliwiło babcię i dziadka, a my udaliśmy się do restauracji reklamującej się jako śródziemnomorska. Wystrój piękny, jedzenie pyszniaste (tagliatelle ze świeżym szpinakiem i pomidorami podawane z łososiem z rusztu z parmezanem, sałatka wiosenna, na deser tiramisu i cappuccino). W pewnym momencie zauważyłam, że wciąż jesteśmy sami w restauracji, na co...

Przepisy na temat: tagliatelle ze szpinakiem i łososiem
  • Makaron i ser - doskonała para na talerzu

    ...z makaronem; pasuje zarówno krótki makaron, jak i długie jajeczne tagliatelle lub fettucine. Serami można uzupełnić zwykły sos pomidorowy. Wystarczy dodać do niego kilka łyżek mascarpone i dobrze(...) w smaku sos. Ricotta ze względu na swą konsystencję to idealny składnik farszu cannelloni, czyli grubego makaronu do nadziewania. Wystarczy połączyć ją ze szpinakiem lub ze zgrilowanym miąższem...