• Informacje na temat:

    tarta ciasto francuskie camembert

Artykuły na temat: tarta ciasto francuskie camembert
  • Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, 50 dag szpinaku, masło, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 3 jajka, ser kozi typu camembert, 10 truskawek...

  • Składniki na 6 porcji: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 30 dag marchewki, 5 jajek, 25 dag śmietanki kremówki 30 proc., 1-2 ząbki czosnku, 10 dag serka koziego lub serka typu pleśniowego, np. camembert, 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki, gałka muszkatołowa, sól, pieprz.

  • Tarta z marchewką

    Składniki na 6 porcji 1 opakowanie ciasta francuskiego, 30 dag marchewki, 5 jajek, 25 dag śmietanki kremówki 30 proc., 1-2 ząbki czosnku, 10 dag serka koziego lub serka typu pleśniowego, np. camembert, 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki, gałka muszkatołowa, sól, pieprz Przygotowanie Ciastem wyłóż dno oraz boki formy do tarty. Spód w kilku miejscach nakłuj widelcem. Przykryj papierem i wysyp...

  • SPÓD ●200 g mąki ●120 g zimnego masła ●szczypta soli ● jajko (można użyć gotowego ciasta kruchego, w proszku lub w rolce, ew. ciasta francuskiego). NADZIENIE ● kilka młodych buraczków (mogą być same buraczki lub późna botwinka z listkami) ● olej rzepakowy lub z pestek winogron ● ząbek czosnku ● sól, pieprz ●1/2 szkl. zielonego groszku ● ok. 200-250 g serka brie (może być również camembert).

  • ...posypane orzechami. Wytrawna tarta z figami i miodem • 1 opakowanie ciasta francuskiego lub ciasto kruche: • 250 g mąki pszennej • 125 g masła • 1 jajko • szczypta soli Masa: • 5 fig • 100 g koziego twarożku • 2 łyżki świeżego tymianku • 3 łyżki miodu • kilka orzechów laskowych do dekoracji. Ciasto francuskie wystarczy rozmrozić. Jeśli wolisz kruche: mąkę wymieszaj z zimnym, posiekanym masłem...

  • Wesele bez mięsa?

    ...na produktach roślinnych. W wersji klasycznej jest to ciasto białe lub czekoladowe, ale alternatywnie można też sięgnąć po marchewkowe, dyniowe, a nawet fasolowe. Podstawą kremów najczęściej jest(...) camembert, tarty na kruchym cieście oraz ratatouille. Zimna płyta może opierać się na hiszpańskich tapas, francuskich serach i izraelskich przekąskach, a miłośników azjatyckich przysmaków na pewno...

  • Pora na pora

    ...porów. Zapiekamy do czasu, aż ser lekko zacznie się rozpuszczać. Tarta porowa Jasnozielone i białe części 3 - 4 porów kroimy w talarki. Podsmażamy (do miękkości) na maśle - na małym ogniu, od czasu do czasu należy je zamieszać. Przyprawiamy solą i pieprzem i na chwilę odstawiamy. Podgrzewamy 250 ml śmietany do sosów (typu cremfine), dodajemy pokrojony w kostkę ser camembert, mieszamy...