• Informacje na temat:

    tarta z dzemem i budyniem

Artykuły na temat: tarta z dzemem i budyniem
  • Tarta migdałowo-czekoladowa

    Ta tarta sprawi ci mnóstwo przyjemności. Oto przepis!

  • Skład na 16 porcji: ● 150 g mąki ● 165 g cukru ● jajko ● po 125 g migdałów i masła ● 400 ml mleka ● budyń waniliowy ● 500 g serka mascarpone ● 350 g jagód ● biała czekolada ● 200 g śmietany kremówki ● 300 g dżemu jagodowego

  • Winna tarta z różami z jabłek

    ...1. Mąkę mieszam z cukrem pudrem, skórką startą z cytryny i migdałami. Dodaję jajko, zapach i masło. Zagniatam ciasto (jeśli jest zbyt mokre, dosypuję mąki). Wstawiam do lodówki na 30-40 min. 2. W tym czasie przygotowuję masę: w części mleka rozrabiam budyń. Do pozostałej dodaję żółtka oraz cukier i roztrzepuję mikserem, zagotowuję wraz z rozrobionym budyniem. Pod koniec dodaję (ciągle...

  • SKŁADNIKI: ciasto: 20 dag mąki, 15 dag masła, 7 dag cukru pudru, jajko, łyżeczka skórki startej z cytryny, 10 dag płatków migdałowych, olejek migdałowy. Masa: 2 budynie śmietankowe, 2 żółtka, 750 ml mleka, 3 łyżki cukru, 50 ml półwytrawnego białego wina, 6-7 winnych jabłek, dżem wiśniowy, kwasek cytrynowy.

  • Składniki na 8-10 porcji: na ciasto: 23 dag mąki pszennej, 8 dag cukru, 10 dag masła, 1 jajko. Na nadzienie: 2 budynie waniliowe, 800 ml mleka, 7 dag cukru, 2 jajka, 6 łyżek maku. Ponadto: 5 jabłek, sok z 1 cytryny, 3 łyżki dżemu morelowego.

  • Składniki na 10 porcji: 250 g mąki, 200 g masła, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 50 g cukru pudru, cukier waniliowy, po 50 g płatków owsianych i orzechów włoskich, 200 g marchwi, 150 g dżemu z porzeczek. Krem: budyń waniliowy, 300 ml mleka, 60 g cukru, 100 g masła oraz polewa czekoladowa.

  • Składniki na 20 sztuk: Ciasto: 2 szklanki mąki krupczatki, 1/2 szklanki cukru, 20 dag masła, 2 żółtka, 2 łyżki śmietany 18 proc., 1 paczka cukru waniliowego, sól, masło i bułka tarta do formy, listki mięty. Krem: 1 puszka ananasów krojonych l 1 paczka budyniu waniliowego, 4 żółtka, 25 dag masła, 2 łyżki dżemu ananasowego , po 1 łyżce mąki i cukru...

  • Słodki Puchatek

    Składniki: Biszkopt: 6 jajek, szkl. cukru, 3/4 szkl. mąki pszennej, 1/4 szkl. mąki ziemniaczanej, łyżeczka proszku do pieczenia; Krem budyniowy: 1/2 l mleka, 2 budynie śmietankowe, 2 łyżki cukru wanilinowego, 20 dag masła, 2 łyżki cukru; Masa śmietanowa: 1/2 l śmietanki 30 proc., 4 łyżki cukru pudru, 25 dag serka mascarpone, 10 dag białej czekolady, 1/2 szkl. dżemu z czarnej porzeczki, 5 dag mlecznej czekolady

  • Najprostszy piernik

    Przepyszny i prosty w wykonaniu piernik z gotowej mieszanki.Można dowolnie go udekorować i wzbogacić smak dodając bakalie, krem lub dżem.

  • Malinowy raj

    ​Letni, zniewalający smak słodkości z malinami skusi każdego łasucha.

Przepisy na temat: tarta z dzemem i budyniem