• Informacje na temat:

    tarta z masa na winie

Artykuły na temat: tarta z masa na winie
  • ...rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz 20 minut. 2. Nadzienie: gruszki obierz, rozetnij. Usuń środki z pestkami. Przełóż do garnka, zalej winem. Zagotuj, zdejmij z ognia. Gruszki wystudź w winie...

  • Składniki: 14 dag masła, 1 jajo, 2 żółtka, żelatyna, po 6 dag cukru pudru i płatków migdałowych, 1 op. cukru waniliowego, 20 dag mąki, 10 dag cukru kryształu i śmietany 18 proc. , 250 ml białego wina, 150 ml kremów., owoce.

  • Składniki na 12 porcji: 25 dag ryżu na risotto, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki masła, 150 ml białego wina, 600 ml bulionu warzywnego, 25 dag pieczarek, 2 czerwone papryki, 2 małe pory, 20 dag kabanosów, 3 łyżki oleju, 3 gałązki tymianku, 10 dag żółtego sera, 1 jajko, 5 łyżek mleka, sól, pieprz

  • Winna tarta z różami z jabłek

    Ciasto: 20 dag mąki, 7-8 dag cukru pudru, łyżeczka skórki z cytryny, 10 dag roztartych płatków migdałowych, 15 dag masła lub margaryny, jajko, zapach migdałowy. Masa kremowa: 2 opakowanie budyniu śmietankowego, 2 żółtka, 3 łyżki cukru, 750 ml mleka, 50 ml białego wina. Dodatkowo: 6-7 winnych jabłek, dżem wiśniowy, kwasek cytrynowy.

  • Składniki na 8 porcji: 15 dag mąki, 7,5 dag masła, 5 jajek, sól, 35 dag brukselki, 4 czerwone cebule, cukier, 100 ml wytrawnego białego wina, 12,5 dag śmietany, pieprz, olej, 15 dag kremówki, szczypta gałki muszkatołowej.

  • Składniki: 120 g cukru pudru, 3 żółtka, 650 g serka ricotta, 1/2 szklanki bułki tartej, 2 łyżki śmietany 18 proc., skórka starta z cytryny, 6 suszonych fig, w połówkach, 1/2 szklanki rodzynek, skórka obrana z cytryny, szklanka słodkiego białego wina, ciasto kruche: szklanka mąki pszennej, 125 g masła, posiekanego, 1/2 szklanki cukru, 2 żółtka skórka starta z cytryny, konfitura cebulowa: 2 cebule...

  • Spód: margarynę posiekaj z mąką pszenną. Dodaj żółtka, cukier i 2 łyżki zimnej wody. Zagnieć ciasto. Schładzaj je 30 minut. Potem rozwałkuj. Blachę wyłóż pergaminem. Wylep ją plackiem. Spód piecz 35 minut w temp. 200 st. Masa: sok zagotuj z cukrem i winem. Mąkę ziemniaczaną rozmieszaj w 1/2 szkl. zimnej wody, wlej do soku, gotuj do zgęstnienia. Wystudź. Utrzyj z żółtkami oraz...

  • SKŁADNIKI: ciasto: 20 dag mąki, 15 dag masła, 7 dag cukru pudru, jajko, łyżeczka skórki startej z cytryny, 10 dag płatków migdałowych, olejek migdałowy. Masa: 2 budynie śmietankowe, 2 żółtka, 750 ml mleka, 3 łyżki cukru, 50 ml półwytrawnego białego wina, 6-7 winnych jabłek, dżem wiśniowy, kwasek cytrynowy.

  • ...1. Spód: czekoladę stop w kąpieli wodnej, odstaw do przestudzenia. Herbatniki drobniutko pokrusz w malakserze. Okruszki wymieszaj z czekoladą. Formę do tarty wyłóż pergaminem. Spód i brzegi wylep przygotowaną masą. Wstaw do lodówki na godzinę. 2. Masa: sok zagotuj z cukrem oraz winem. Mąkę ziemniaczaną rozmieszaj w 1/2 szkl. zimnej wody, wlej do soku, gotuj do zgęstnienia...

  • Składniki: 50 dag mięsa mielonego, olej, 1 pęczek natki, 3 cebule, 1 jajko, bułka tarta, sól, pieprz, 40 dag małych pieczarek, 100 ml białego wina 31 szklanka bulionu, masło, 1 szklanka kremówki 30 proc., żurawina...

Przepisy na temat: tarta z masa na winie
  • Tarta gruszkowa pod bezą

    Sposób przygotowania Spód: mąkę posiekaj z masłem, cukrem pudrem oraz żółtkami. Dodaj 2 łyżki zimnej wody. Zagnieć ciasto. Uformuj z niego kulę. Zawiń ją w folię spożywczą. Włóż do lodówki na 30 minut. Formę (śr. 26 cm) posmaruj tłuszczem. Schłodzone ciasto rozwałkuj na placek (śr. 30 cm). Wylep nim formę. Ciasto ponakłuwaj gęsto widelcem. Piecz 15 minut w temp. 200 st. C (góra i dół). Masa...

  • Zagrajmy w pomidora

    .... Polej nim pomidory i na koniec posyp kaparami. Tarta z pomidorową konfiturą Składniki: 1 kg pomidorów, 1/2 kg cukru, szczypta anyżu, 1 łyżeczka soku z cytryny, 20 dag sera koziego lub bryndzy...

  • Pasztet alzacki zatopiony w auszpiku

    ...odchudzona Postaw na pasztet przyrządzony wyłącznie z mięsa drobiowego (kurczaka i udźca indyka). Dodatkowo ok. 1/4 mięsa zastąp gotowanymi warzywami z włoszczyzny. Jeśli masa pasztetowa będzie zbyt...

  • Karkówka na trzy sposoby

    Dyniowy gulasz na białym winie Sposób przygotowania 1. Karkówkę umyj, wytrzyj do sucha, potem pokrój w kostkę. Mięso opórsz solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Przyprawy dobrze wetrzyj w mięso. Czosnek obierz, posiekaj.  2. Dynię rozetnij, usuń pestki oraz włókna. Miąższ odetnij od skóry i pokrój go w średniej wielkości kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Pomidory umyj, skórkę ponacinaj...

  • Kotleciki są pyszne

    ...zrobić oryginalne kotleciki mielone, wystarczy do mięsa mielonego, jajka, bułki i cebuli dodać odrobinę kminu rzymskiego lub garam masali (wtedy będą miały orientalny smak), suszonego czosnku...

  • Smakowite dania z ryżem

    .... 3. Podawaj z przygotowanym wcześniej dipem. Posyp szczypiorkiem. Tarta z pieczarkami Składniki: 25 dag ryżu na risotto 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 150 ml białego wina 600 ml...

  • Toskańskie menu dla zakochanych

    ...g czarnych oliwek - tarta bułka według uznania - olej Przygotowanie Ugotować ziemniaki w mundurkach. Kiedy są gotowe, obrać ze skórki i przecisnąć przez praskę. Podgrzać mleko. Postawić ziemniaki(...) - 1 kosteczka masła - 1 łyżka cukru pudru Przygotowanie Rozkawałkowaną czekoladę roztopić na łaźni wodnej, dodać kawę i dobrze wymieszać, by nie powstały grudki. Kiedy masa będzie jednorodna, zdjąć...

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...by powstała jednolita, spójna masa. Nie może być za rzadka, bo się kluski rozlecą. Wrzucić na wrzącą wodę. Gotować około 12 minut, aż zmiękną. Kluski podawać z kapustą, polane skwarkami. Zdarzało...

  • Michel Moran zdradza swoje najlepsze przepisy

    ..., aby oblały się sosem. Sprawdzić, czy sos jest dobrze doprawiony. Ułożyć kawałki okonia na cykorii na talerzu, otoczyć wiankiem winogron i oblać naokoło sosem. Podawać na ciepło.   Tarta ze śliwkami i białym serem Składniki dla 6-8 osób: Ciasto: 250 g mąki 100 g masła 2 jajka 1 łyżka stołowa cukru 1 szklanka mleka 1 szczypta soli Masa: 200 g śliwek...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    Każdą potrawę, którą chcesz podać na święta, możesz przyrządzić drożej lub taniej. Wszystko zależy od użytych składników, na przykład rodzaju mięsa czy dodatków.

Dyskusje na temat: tarta z masa na winie
  • Re: Halogen Oven przepisy.

    . Owinąć szczelnie folią i położyć na ruszt. Piec w temp. 220 stopni przez ok. 25 minut. KOTLETY MIELONE mięso mielone, jajko, sól, przyprawy, tarta bułka - masa ogólna ok. 300 g Mielone mięso należy(...); starta skórka z pomarańczy; 1 duża posiekana cebula; 2 łyżki posiekanej natki pietruszki; 1 łyżka śmietany, może być kwaśna Stek marynować przez 4 godziny w winie z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu. Co