• Informacje na temat:

    tarta z polędwiczkami

Artykuły na temat: tarta z polędwiczkami
  • Składniki: 60 dag mieszanego mielonego mięsa, 2-3 łyżki bułki tartej, 1 polędwiczka wieprzowa, 6-8 plasterków boczku, 1/2 op. francuskiego ciasta, 2 łyżki oleju, 2 jajka, 15 dag pieczarek, 2 korniszony, 1 łyżeczka masła, sól, pieprz.

  • Składniki: 1 ogórek, sól, pieprz, 12,5 dag kwaśnej śmietany, 22,5 dag kremowej śmietany, 2-3 łyżki jasnego octu winnego, szczypta cukru, 1 łyżeczka suszonego koperku, 2 polędwiczki wieprzowe (po ok. 22,5 dag każda), 1 łyżka musztardy, 2 łyżki bułki tartej, 1 łyżka oleju, 1 cebula, 400 ml bulionu warzywnego, 1-2 łyżki jasnej zasmażki błyskawicznej, 3 łyżki suszonej natki pietruszki i 3 gałązki świeżej, 1 opakowanie gotowego purée ziemniaczanego (na 4 porcje).

  • Składniki na 4 porcje: 1 duża polędwiczka wieprzowa (ok. 50 dag), 25 dag mięsa mielonego z indyka, 5 dag suszonej żurawiny, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 2 ząbki czosnku, 1 mała cebula, olej do smażenia przyprawy: majeranek suszony, sól, pieprz mielony

  • Składniki na 4 porcje: 1 duża polędwiczka wieprzowa (ok. 50 dag), 25 dag mięsa mielonego z indyka, 5 dag suszonej żurawiny, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 2 ząbki czosnku, 1 mała cebula, olej do smażenia przyprawy: majeranek suszony, sól, pieprz mielony

  • Składniki na 6 porcji: ● 2 polędwiczki wieprzowe ● 4 łyżki bułki tartej ● 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ● 3 łyżki musztardy sarepskiej ● cebula ● 2 ząbki czosnku ● cukinia ● 3 pomidory ● 2 łyżki koncentratu pomidorowego ● zioła prowansalskie ● łyżka masła ● olej ● sól ● pieprz ● listki bazylii.

  • Polędwiczki wieprzowe po alzacku

    Pokrojony w kostkę boczek smażyć 3-4 minuty, dodać pokrojonego w krążki pora, smażyć jeszcze 2 minuty, przełożyć do miski. Dodać bułkę tartą i 2-3 łyżki...

  • W naszym menu nie może zabraknąć wykwintnego pieczystego. A takie właśnie jest to, które proponuję. Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa

  • Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe (po 50 dag każda), 4 łyżki bułki tartej, 2 łyżki posiekanej natki, 3 łyżki musztardy sarepskiej, cebula, 2 ząbki czosnku, cukinia, 3 pomidory, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, zioła prowansalskie, łyżka masła, olej, sól, pieprz, bazylia.

  • Składniki na 6 porcji. Ciasto: ● pół kg mąki ● 20 dag masła ● 3 łyżki oliwy ● jajko ● 2 łyżki wody ● łyżka tymianku ● skórka otarta z cytryny ● sól. Farsz: ● 2 polędwiczki z dorsza ● 4 suszone pomidory ● 20 dag bobu ● 4 jajka ● pół szklanki śmietany 30% ● 2 łyżki żółtego sera tartego ● sól ● pieprz.

  • Pasztet cielęcy z polędwiczką wołową

    Składniki: - 1,5 kg cielęciny (np. górki z kością), - 25 dag polędwicy wołowej, - 15 dag masła, 4 jajka, - czerstwa bułka (kajzerka), - cebula, marchew, - 4 gałązki natki, listek laurowy, - 1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej, - sól, pieprz ziarnisty, - łyżeczka czerwonego pieprzu, - pieprz mielony, - masło i bułka tarta do formy Przygotowanie: 1. Opłukane mięso pokroić na...

Przepisy na temat: tarta z polędwiczkami
  • Polędwiczki wieprzowe faszerowane pieczarkami

    Doskonałe z ziemniakami i pomidorami.

  • Pasztet cielęcy z polędwiczką

    Składniki: - 1,5 kg cielęciny (np. górki z kością), - 25 dag polędwicy wołowej, - 15 dag masła, 4 jajka, - czerstwa bułka (kajzerka), - cebula, marchew, - 4 gałązki natki, listek laurowy, - 1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej, - sól, pieprz ziarnisty, - łyżeczka czerwonego pieprzu, - pieprz mielony, - masło i bułka tarta do formy Przygotowanie: 1. Opłukane mięso pokroić na...

  • Strudel z Małopolski

    Wydaje się skomplikowany? Trudno się zwija? Wcale nie – z naszym przepisem zrobisz go z łatwością!

  • Polędwica w cieście

    Wyrazisty smak zatopiony w cieście.

  • Medaliony wieprzowe w piwie

    Chrupiąca orzechowa warstwa na wierzchu, a pod nią kąski delikatnego mięsa w aksamitnym sosie. To danie wygląda i smakuje niesamowicie! Polecamy!

  • Obiad dla zabieganych

    Smakowity, apetycznie podany i gotowy w… 30 minut.

  • Ryba prosto z morza

    ...masła tymianek bazylia świeżo starta gałka muszkatołowa sól pieprz Przygotowanie: 1. Rybę opłucz, osusz. Pieczarki pokrój, podsmaż. Do miseczki wlej śmietanę, dodaj sok z cytryny...

  • Polędwica w kożuszku

    Aromatyczna i smaczna.

  • Co na świąteczny obiad?

    Przygotowaliśmy dla ciebie 10 wyjątkowych propozycji dań, które możesz podać na świąteczny obiad. Tylko wypróbowane przepisy!