• Informacje na temat:

    tiramisu na biszkoptach bez jajek

Artykuły na temat: tiramisu na biszkoptach bez jajek
  • ...tiramisu. Przykryj je warstwą kremu i nasączonych biszkoptów. I kolejna warstwa kre mu. Ostatnią warstwę nałóż przy pomocy rękawa cukierniczego. Wierzch oprósz kakao i wstaw tiramisu do lodówki. Po...

  • Osobom, które nie tolerują surowych jajek, polecam przepis. Krok 1. Przygotowujemy 200 g podłużnych biszkoptów, 4 łyżki kawy rozpuszczalnej, szklankę...

  • Skład na 4 porcje: ● 300 g podłużnych biszkoptów ● 500 g serka mascarpone ● 500 ml śmietany kremówki ● 1 szklanka cukru pudru ● 200 ml mocnego espresso ● 100 ml likieru amaretto ● 1 łyżka brązowego cukru ● ciemna czekolada do posypania np. Wawel 90%

  • Kawa - nie tylko w filiżance

    Włoski deser kawowy tiramisu zna każda gospodyni. Oto inne pyszności z kawą.

  • Ciasta z truskawkami

    ...truskawkami. Rolada truskawkowa Składniki na 12 porcji: 5 jajek, 8 dag cukru, skórka otarta z połowy cytryny, 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, 1 łyżka proszku do pieczenia, 40 dag truskawek (jędrnych, bez(...). Zdjąć obręcz tortownicy, posmarować przygotowaną masą. Po schłodzeniu (ok. 30 minut) na wierzchu tortu ułożyć rozetę z plasterków truskawek. Udekorować listkami melisy. Torcik na zimno á la tiramisu...

  • Sery - smaczne odcienie bieli

    ...przygotowania: ok. 1,5 godziny Ciasto: 400 g mąki, 200 g masła, 2 łyżki śmietany, 1/2 łyżeczki soli, jajko Farsz: 130 g fety, 350 g ugotowanych ziemniaków, cebula dymka, drobno posiekana, bez(...), dodajemy listki laurowe. 2. W szklanym naczyniu układamy odsączone z zalewy kulki mozzarelli, zalewamy oliwą, zamykamy i odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 24 godziny. Czekoladowe tiramisu. Czytaj...

  • Włoskie desery

    Tiramisu Składniki: 3 żółtka 150 g cukru 150 ml likieru amaretto 500 g mascarpone 200 g śmietany kremówki 250 ml świeżo parzonej kawy espresso 200 g biszkoptów 2 łyżki kakao(...) cukru waniliowego szczypta soli 75 g mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia 25 g mąki ziemniaczanej 50 g mielonych migdałów bez skórki 150 g gorzkiej czekolady 50 g orzeszków pistacjowych 150