• Informacje na temat:

    torcik arbuzowy

Artykuły na temat: torcik arbuzowy
  • Składniki na 12 porcji: ■ CIASTO: ■ 3 duże jajka ■ pół szklanki cukru ■ 2/3 szklanki mąki pszennej ■ 4 łyżki mąki ziemniaczanej ■ łyżeczka zapachu waniliowego do ciast ■ 2 łyżeczki proszku do pieczenia; DODATKOWO: ■ ok. pół kg miąższu arbuza ■ 2 galaretki arbuzowe.

  • Składniki na 12 porcji. Ciasto: ● 3 jajka ● pół szklanki cukru ● 2/3 szklanki mąki pszennej ● 4 łyżki mąki ziemniaczanej ● łyżeczka zapachu waniliowego ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Dodatkowo: ● pół kg miąższu arbuza ● 2 galaretki.

  • Skład na 12 porcji: ● 450 g ciasta francuskiego ● 1 arbuz ● 2 torebki żelatyny do ciast ● 50 g cukru pudru ● 200 ml wytrawnego białego wina ● 1 cytryna ● 100 ml śmietany do ubijania ● świeża melisa do dekoracji ● mąka tortowa na stolnicę ● tłuszcz na blachę

  • Skład na 12 porcji: ● 1 opakowanie ciasta francuskiego, 1 arbuz, 2 galaretki owocowe w czerwonym kolorze,100 ml śmietany kremówki, skórka starta z cytryny oczkach.