• Informacje na temat:

    torebki do grillowania

Artykuły na temat: torebki do grillowania
  • Sałatka z kurczakiem i brzoskwinią

    Składniki: torebka mieszanki sałat, 10 pomidorków koktajlowych, 10 dag grillowanej piersi kurczaka, 2 brzoskwinie z puszki. Dressing: 2 łyżki oleju, 2 łyżki soku z pomarańczy , łyżeczka octu balsamicznego, szczypta soli, pieprz.

  • Jesteś na diecie? Na mieście zjedz sałatkę albo rybę

    Dla osób będących na diecie jedzenie na mieście może być kłopotliwe. - Trzeba uprzedzić kelnera, że jest się na diecie - przekonuje Katarzyna Bosacka i proponuje wybrać sałatkę z oddzielnym sosem, grillowanego kurczaka, tuńczyka i warzywa albo rybę.

  • Składniki: 30 dag mąki 20 dag masła 55 dag cukru 9 jajek 1, 3 kg tłustego twarogu 1 torebka budyniu waniliowego, tłuszcz do formy

  • Składniki na 12 porcji: 25 dag masła, 1 cukier wanilinowy. 35 dag cukru, 4 jajka szczypta soli, 6 łyżek mleka, 40 dag + 4 łyżki mąki, torebka proszku do pieczenia, 15 dag ugotowanych buraków, łyżeczka czerwonego barwnika spożywczego w proszku, 2 białka, rdzeń z laski wanilii, 6 łyżek dżemu z czerwonych porzeczek.

  • Grill po polsku

    ...zamiast piwa. Badania pokazały, że marynaty - olej rzepakowy czy oliwa plus zioła - zapobiegają tworzeniu się związków rakotwórczych w mięsie. Włóż je do szczelnej torebki z mieszaniną czosnku...

  • Łosoś w marynacie czosnkowej - Robert Sowa

    ...z cytryny. Marynatę nałożyć na łososia, włożyć rybę do torebki foliowej i wstawić do lodówki na ok. 6 godzin. W czasie marynowania należy przekręcać torebkę tak, aby marynata równomiernie otaczała filety z łososia. Przed rozpoczęciem grillowania zebrać z ryby nadmiar marynaty, a następnie doprawić ją do smaku solą i świeżo mielonym, czarnym pieprzem. Łososia ułożyć na tacce aluminiowej, podczas...

  • POMYSŁ NA … świąteczną rybę  z marką WINIARY!

    ...w panierce. Tak przygotowaną rybę układamy na kratce do grillowania i wkładamy do rozgrzanego do 200°C piekarnika. Filety pieczemy przez 20-25 minut, a jeśli zdecydowaliśmy się wykorzystać dzwonka(...) na tarce o grubych oczkach. Rozgrzewamy na patelni niewielką ilość tłuszczu i podsmażamy na nim starte warzywa przez ok. 5 minut. Zawartość torebki dokładnie mieszamy z 300 ml zimnej wody i dodajemy...

  • Ratatouille w marynacie

    ...czas, aż całe sczernieją, potem włóż do torebki i szczelnie zamknij. Kiedy papryki wystygną, obierz je ze skórki i pokrój na szerokie paski, usuwając gniazda nasienne. Rozgrzej bardzo mocno patelnię do grillowania. Obtocz starannie plastry ogórka i bakłażana w oliwie i smaż 3 minuty, aż na warzywach pojawi się ciemnobrązowy odcisk patelni. Przewróć i znowu smaż 3 minuty. Zdejmij z patelni...

  • Krewetki marynowane w czerwonym curry

    Wg przepisu Bobby'ego Flaya.

  • Zwany oberżyną lub miłosną gruszką, pochodzi z Indii. Od stuleci uprawia się go na całym świecie.

Przepisy na temat: torebki do grillowania
  • Łosoś w marynacie czosnkowej - Robert Sowa

    ...z cytryny. Marynatę nałożyć na łososia, włożyć rybę do torebki foliowej i wstawić do lodówki na ok. 6 godzin. W czasie marynowania należy przekręcać torebkę tak, aby marynata równomiernie otaczała filety z łososia. Przed rozpoczęciem grillowania zebrać z ryby nadmiar marynaty, a następnie doprawić ją do smaku solą i świeżo mielonym, czarnym pieprzem. Łososia ułożyć na tacce aluminiowej, podczas...

  • Tortilla z wołowiną na ostro - Maciej Kuroń

    ...w cienkie paski, układamy je na tortilli, polewamy sosem i zawijamy, tak, żeby z tortilli powstało coś w rodzaju torebki. Możemy dodatkowo przewiązać każdą porcję szczypiorkiem. Przepis pochodzi...

  • Jak gotuje Murakami?

    Przepisy inspirowane twórczością Harukiego Murakamiego.

  • Pyszności z serka mascarpone

    Serek mascarpone idealnie nadaje się do wyrobu wspaniałych deserów, ciast i dań na słodko.