• Informacje na temat:

    tort bezowy

Artykuły na temat: tort bezowy
  • ...śmietanę z cukrem i śmietan-fiksem. Rozłóż krem na bezowych sercach. 5. Gotowy tort udekoruj dowolnymi owocami. Czas: 60 min. 1 porcja = 400 kcal.

  • Składniki na 10 porcji na bezę: 6 białek, 250 g cukru pudru, 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka octu, szczypta soli. Ponadto: 250 g serka mascarpone, 200 g śmietanki kremówki 30 proc., 4 łyżki cukru pudru, ½ szklanki czarnej porzeczki, 2 łyżeczki cukru, 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 2 marakuje

  • Składniki na 12 porcji: 5 białek, 1 łyżka soku wyciśniętego z cytryny, spora szczypta soli, 1 szklanka cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 3 łyżeczki żelatyny, ok. 40 sztuk różnych pralinek czekoladowych z orzechowym i kokosowym nadzieniem, 2 szklanki śmietany kremówki, 3–4 łyżki wiórków kokosowych, ciemne kakao do posypania. Przygotowanie: 45 min (plus czas suszenia bezy i chłodzenia tortu...

  • ...ubij na sztywno. Jeden z blatów bezowych ułóż na paterze. Posmaruj musem czekoladowym, poukładaj na nim cząstki gruszek. Schładzaj w lodówce 30 minut. Wyjmij z lodówki, przykryj drugim blatem bezowym...

  • Beza: 8 białek, 40 dag drobnego cukru, półtorej łyżeczki mąki ziemniaczanej, półtorej łyżeczki octu lub soku z cytryny. Krem: 3 cytryny, 2 jajka, 2 żółtka, łyżka mąki ziemniaczanej, 20 dag cukru, łyżka oleju, 12,5 dag serka mascarpone, 125 ml śmietany kremówki, łyżka cukru pudru, borówki do dekoracji.

  • ...oczyszczoną. Potem dołóż cynamon oraz startą dynię. Masę delikatnie wymieszaj. ➋ Przelej ciasto do tortownicy o śr. 24 cm. Wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Ostudzone przekrój w poprzek(...) i bokach tortu, tworząc fantazyjne wzory. ➐ Całość opal palnikiem do crème brûlée, by beza nabrała złocistego koloru. ➜ Przygotowanie: 120 min ➜ Stopień trudności: trudne ➜ Kalorie: 360

  • Składniki na 10 porcji: Spód: 12,5 dag masła • 25 dag mąki • żółtko • 3 łyżki cukru • szczypta soli. Beza: 6 białek • 25 dag cukru pudru • łyżka mąki ziemniaczanej • łyżka soku z cytryny. Dekoracja: cytryna • 3 łyżki cukru pudru • 10 migdałów • listki mięty lub melisy.

  • Tort bezowy  z kremem

    Przygotowanie: Białka ubij razem z cukrem. Pianę wymieszaj z mąką. Trzy jednakowe tortownice wyłóż pergaminem. Na spodzie każdej rozsmaruj 1/3 masy bezowej. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 100 st(...) chałwę oraz orzechy. Wymieszaj. Czekoladę stop. Posmaruj nią blaty bezowe. Przełóż je przygotowanym kremem. Ew. tort udekoruj wiórkami z czekolady.

  • .... Przed podaniem tortu bezowego wyłóż je na wierzch i udekoruj listkami świeżej mięty. Czas przygotowania: 120 minut.

  • .... Zimne blaty bezowe przełóż bitą śmietaną i owocami. Resztą ozdób wierzch tortu. Posyp uprażonymi płatkami migdałów (5 dag). Czas ok. 120 min; porcja – 230 kcal, cena 1,10 zł.

Wideo na temat: tort bezowy
  • Przepis na doskonały tort bezowy

    Jak zrobić doskonały tort bezowy z serkiem mascarpone i kremem? Kucharz programu "Pytanie na śniadanie" przygotowała idealną kompozycję smakową. Okazuje się, że łamliwa beza nie stanowi żadnego problemu.

Przepisy na temat: tort bezowy
  • Tort bezowy z owocami

    Przepis na smakowity tort.

  • Tort bezowy z malinami i jagodami

    ...śmietankę ubij, dodaj cukier waniliowy, a na koniec mascarpone. Krótko wymieszaj i posmaruj kremem blaty. Na każdy wyłóż konfiturę wiśniową i świeże maliny. Postaw jeden na drugi, formując tort.

  • Tort bezowy z orzechami i bananowym musem na Dzień Mamy

    Dzień Mamy, to wyjątkowy dzień w roku, który warto uczcić w szczególny sposób. Najlepszym pomysłem, który na pewno zaskoczy każdą mamę, będzie przygotowanie słodkiego, bezowego tortu z orzechami i bananowym musem. Połączenie delikatnego kremu ze smakiem orzechów, spowoduje że tort stanie się bohaterem i najlepszym prezentem na ten dzień.

  • Tort bezowo-śmietankowy

    Sposób przygotowania 1. Z białek i soli ubij pianę, powoli dodaj cukier, żółtka i wymieszane mąki. Przelej do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy, piecz w temp. 160°C przez 40 minut. Wystudź.  2. Z białek i szczypty soli ubij sztywną pianę. Miksując, powoli wsypuj cukier puder. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, wyciskaj na nią rękawem cukierniczym małe kleksy. Piecz je w temp. 140

  • Maliny i jagody na bezowym spodzie

    Przepis na tort bezowy z owocami leśnymi.

  • Tort na osłodę jesieni

    Jesienią często mamy gorsze samopoczucie. Jak można poprawić sobie nastrój? Dla tych, którzy lubią łakocie, podajemy przepis na tort bezowy. I choć torty najczęściej serwuje się w urodziny, tak samo dobrze mogą smakować w każdy inny dzień.

  • Płatek śniegu - tort bez pieczenia

    Pyszny sernik na zimno z bezową posypką.

  • Tort rabarbarowy z bezą

    Wyjątkowy przysmak.

  • Orzechowa fantazja

    ...- ca, wsyp mąkę ziemniaczaną. Odłóż 1/3 szkl. zmielonych orzechów do dekoracji, resztę porcjami dodaj do bezy. Całość delikatnie przemieszaj łyżką.  2. Trzy tortownice wyłóż pergaminem. Na spodzie(...) naczyniu lekko ubij serek mascarpone. Połącz go z bitą śmietaną. Odłóż 1/2 kremu, pozostałą część wymieszaj z kakao. Obydwa kremy mocno schłodź. Blaty bezowe przełóż jasnym kremem. Wierzch i bok tortu...

  • Beza Pavlova z truskawkami

    ...płatki migdałowe, dodajemy alkohol i szczyptę soli dla złamania smaku. Zimne krążki bezowe przekładamy kremem migdałowym. Tort dekorujemy bitą śmietaną i truskawkami. Przepis pochodzi z książki Kocham...

Dyskusje na temat: tort bezowy