• Informacje na temat:

    tort biszkopt smietankowy

Artykuły na temat: tort biszkopt smietankowy
  • Składniki na 12 porcji. Biszkopt: 20 dag cukru pudru • 5 jajek • 5 dag mąki pszennej tortowej • 5 dag mąki ziemniaczanej • 60 dag dżemu • pół litra śmietany 36 proc. • 50 dag serka mascarpone • szklanka cukru pudru. Dekoracja: 40 dag truskawek • mięta...

  • Składniki na biszkopt jasny: 6 jajek, po 15 łyżek mąki i cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Biszkopt ciemny: 6 jajek, po 15 łyżek mąki i cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao.

  • Utrzyj jajka i cukier. Delikatnie dodaj mąkę, proszek do pieczenia, kokos i olej. Masę przełóż i wyrównaj w wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką tortownicy (średnica: ok. 24 cm(...), wymieszaj. Ostudzony biszkopt przekrój poziomo na trzy blaty. Pierwszy blat ciasta posmaruj dżemem, a następnie wyłóż krem (trochę odłóż). W ten sam sposób przełóż wszystkie płaty ciasta, tak aby...

  • ...tortownicy wyłóż papierem do pieczenia i wlej masę. Piecz 40 minut w temperaturze 180°C. 2. Śliwki umyj i usuń pestki. Duś w garnku z cukrem przez 15 minut i wystudź. Śmietanę ubij na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Dodaj serek i zmiksuj. Biszkopt przekrój. Na jeden wyłóż połowę kremu, zrób kleksy ze śliwek, przykryj drugim. Boki i wierzch pokryj kremem, robiąc kleksy ze śliwek. Schłodź...

  • Tort z musem czekoladowym

    Biszkopt: 6 jajek • szkl. cukru • szkl. mąki • łyżeczka proszku do pieczenia. Krem budyniowy: budyń śmietankowy lub waniliowy • 420 ml mleka • 3 łyżki cukru • 20 dag masła • laska wanilii. Mus czekoladowy: 200 g czekolady deserowej • 2 łyżki brandy • 4 łyżki wody mineralnej • 30 g masła • 3 jajka • 55 g cukru • 150 ml śmietanki kremówki • wiśnie z alkoholu • migdały w słupkach.

  • Składniki na biszkopt kokosowy: 7 jajek, skórka cytrynowa, łyżeczka proszku do piecze nia, 7 łyżek cukru, 6 łyżek mąki ziemniaczanej. Składniki na biszkopt kokosowy: 4 białka, 6 łyżek cukru, 20 dag wiórków kokosowych, po łyżeczce mąki ziemniaczanej i proszku do pieczenia, łyżka mąki tortowej.

  • Tort z kremem - w 45 minut

    Tort w niecałą godzinę!

  • Składniki na 12 porcji: 30 dag moreli, opakowanie śmietan-fixu, 2 opakowania kwaśnej śmietany, śmietanka kremówka, 3/4 szklanki cukru pudru, torebka cukru waniliowego, 1 i 1/2 opakowania podłużnych biszkoptów, olej i cukier puder. Wykończenie: 4-5 moreli, listki melisy do dekoracji.

  • Kolorowe torty

    Idealne na przyjęcia urodzinowe, ale nie trzeba czekać na wielką okazję, aby cieszyć się ich smakiem. Już dziś możesz zrobić pyszny kolorowy tort!

  • Z kolorową galaretką

    Biszkopt, śmietana i serki śmietankowe to wyborne towarzystwo dla kolorowych galaretek.

Przepisy na temat: tort biszkopt smietankowy
  • Tort bezowo-śmietankowy

    Sposób przygotowania 1. Z białek i soli ubij pianę, powoli dodaj cukier, żółtka i wymieszane mąki. Przelej do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy, piecz w temp. 160°C przez 40 minut. Wystudź(...)°C przez 50-60 minut.  3. Śmietanę kremówkę ubij, a następnie wymieszaj z połową pokruszonych bezików. Biszkopt przekrój na trzy części, nasącz zaparzoną herbatą, przełóż dżemem i połową kremówki. Dekoruj...

  • Tort z kremem

    Tort w niecałą godzinę!

  • Nowy krem tortowy Delecta!

    Kremy tortowe do przekładania i dekoracji wypieków w szybki sposób przemienią każdy biszkopt, bezę czy kruche ciasto w dostojny i elegancki deser na specjalną okazję. Dzięki nowemu Kremowi tortowemu o smaku waniliowym Delecta domowe ciasta i desery zamienią się w prawdziwe dzieła sztuki ot tak… prosto z serca!