• Informacje na temat:

    tort czekoladowy z konfiturami

Artykuły na temat: tort czekoladowy z konfiturami
  • Tort czekoladowy

    Lekki tort o rozkosznie czekoladowym smaku.

  • ...1. Białka ubij, dodaj cukier, po jednym żółtku, mąkę, kakao, proszek do pieczenia. Piecz 40 minut. Masło utrzyj z cukrem, dodaj kremówkę z podgrzaną czekoladą. 2. Blaty polej ponczem. Każdy posmaruj kremem. i konfiturą. Udekoruj startą białą czekoladą i czekoladowymi motylkami. Tort schłodź.

  • Składniki na 40 porcji: Ciasto: 360 g gorzkiej czekolady, 240 g masy marcepanowej, 14 jajek, 400 g miękkiego masła, 360 g mąki pszennej tortowej, 2 łyżki kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 200 g mielonych migdałów, szczypta soli, 320 g cukru, 10 łyżek rumu (albo mleka). Krem: 650 g konfitury morelowej, 300 g miękkiego masła. Dekoracje: 900 g plastycznej masy cukrowej, fioletowy barwnik...

  • Tort z musem czekoladowym

    Lekki tort o rozkosznie czekoladowym smaku.

  • Tort naleśnikowy

    Im wyższy tort, tym warstwy nadzienia powinny być cieńsze.

  • ...1. Wyłóż tortownicę (śr. 24 cm) papierem do pieczenia. Oddziel żółtka od białek. Białka posól i ubij, dodając cukier (także waniliowy). Na koniec dodaj żółtka. Przesiej mąkę. Dodaj ją wraz z proszkiem do pieczenia do białkowej masy. Wymieszaj, przełóż do tortownicy. Piecz ok. 30 minut w temperaturze 180 st. C, po czym wystudź i przekrój na 3 równe blaty. 2. Ugotuj budyń według przepisu na...

  • ...1. Czekoladę stop. Masło utrzyj z 8 dag cukru. Dodaj czekoladę. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka dodaj do masy czekoladowej. Wsyp mąkę pszenną i proszek. Białka ubij z 10 dag cukru, domieszaj do ciasta. Tortownicę wyłóż pergaminem, nałóż ciasto. Piecz 40 minut w 175°C. Rozetnij na 3 blaty. 2. Wiśnie osącz. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z kilkoma łyżkami zalewy...

  • Tort piernikowy z kremem twarogowym

    ...posmaruj bitą śmietaną. Udekoruj grubymi wiórkami czekoladowymi oraz świeżymi owocami. Przed podaniem tort lekko oprósz cukrem pudrem.(...) z proszkiem do pieczenia i korzenną przyprawą do piernika. Porcjami wsyp do masy jajecznej, mieszając. Spód dużej tortownicy wyłóż pergaminem. Rozsmaruj na nim ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego...

  • ...3 blaty. Krem przełóż porcjami do szprycy cukierniczej z dużą okrągłą końcówką. Wyciśnij porcje kremu na każdy blat. Biszkopty ułóż jeden na długim. Lekko dociśnij. Wierzch tortu udekoruj konfiturami(...) przesiej z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Porcjami wsyp do masy jajecznej i jednocześnie delikatnie mieszaj ciasto łyżką. 2. Tortownicę o śr. ok. 20 cm wyłóż papierem...

  • Tort z kremem  z czarnej porzeczki

    Składniki Biszkopt: 5 jaj, 1/2 szkl. mąki tortowej, 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej, łyżka czarnego kakao, 1/2 szkl. cukru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Krem: 50 dag mascarpone, 3/4 szkl. śmietany kremówki 36%, 1/2 szkl. konfitury z czarnej porzeczki. Dekoracje: tabliczka czekolady gorzkiej, kwiaty cukiernicze. Poncz: 1/3 szkl. wody, 1/3 szkl. nalewki z wiśni.

Przepisy na temat: tort czekoladowy z konfiturami
  • Tort szwarcwaldzki

    ...czekoladę. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka dodaj do masy czekoladowej. Wsyp mąkę pszenną i proszek. Białka ubij z 10 dag cukru, domieszaj do ciasta. Tortownicę wyłóż pergaminem, nałóż...

  • ​Tort czekoladowo-gruszkowy

    Ten tort robi wrażenie!

  • Tort z wiśniami

    Sposób przygotowania 1. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka wymieszaj z 3 łyżkami wody i ubij, powoli dosypując 10 dag cukru oraz cukier waniliowy. Kiedy piana będzie sztywna, kolejno dodaj żółtka i delikatnie wymieszaj. Mąkę przesiej z proszkiem. Porcjami wsyp do masy jajecznej.Wymieszaj. Tortownicę(o śr. 18 cm) wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Wstaw do piekarnika...

  • Czekoladowy z puszystą bitą śmietaną

    .... Lekko dociśnij. Wierzch tortu udekoruj konfiturami oraz wiśniami z kompotu. Obsyp wiórkami czekoladowymi. Czas przygotowania: ok. 1 godziny i 45 minut ;1 porcja 410 kcal(...) ciasto łyżką. 2. Tortownicę o śr. ok. 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Nałóż do niej przygotowane ciasto. Wierzch wygładź. Biszkopt wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz...

  • Sachertorte - Tort Sachera

    ...cukier puder i żółtka. Białka ubić z 50 g cukru na niezbyt sztywną pianę. Dodać mąkę, szczyptę soli i wymieszać razem z masą czekoladową. Tortownicę o średnicy 24 cm wysmarować masłem, posypać delikatnie mąką, włożyć do niej ciasto i piec przez 50-60 minut w nagrzanym do 180 st. C piekarniku. Tort po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego schłodzenia, następnie wyjąć go z formy. Konfiturę...

  • Karnawałowa rozpusta!

    ...w temperaturze 190 stopni. Podawaj posypane cukrem pudrem. Tort lodowy ok. 2 godzin dla 8-10 osób cena ok . 15 zł Spód biszkoptowy: 100 g mąki  100 g drobnego cukru 100 g miękkiego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajo 3 żółtka 100 ml wina musującego  Na wierzch: 200 ml lodów np. czekoladowych 4 białka 70 g drobnego cukru Sposób...

  • Renesans czerwonej porzeczki

    ..., warto przygotować przetwory: dżemy galaretki, konfitury. Przepisy: Nalewka porzeczkowa Ciasto makowo-porzeczkowe Konfitura porzeczkowo-malinowa Babka z porzeczkami Tort porzeczkowo-czekoladowy Grillowane jabłka z porzeczkową bezą Ciasto francuskie z porzeczkową bezą Zabajone z owocami Ciasto agrestowo-porzeczkowe Deser owocowy Steki wołowe w sosie porzeczkowym...

  • Najlepsze przepisy z czekoladą

    ..., harmoniowej torebce. 5. Trufle przechowuj w lodówce nie dłużej niż 3 dni. Wyjmij je tuż przed podaniem. Możesz ułożyć je na paterze, najlepiej w efektowną piramidkę. Czekoladowy Bailey Składniki na(...) łyżeczką". Tort czekoladowo-wiśniowy Składniki: - 1 jajko, - 80 g cukru, - 20 g mąki, - pół łyżeczki proszku do pieczenia, - 10 g kakao, - 20 g mąki ziemniaczanej, - 4 płatki żelatyny...

  • Pyszności z serka mascarpone

    Tort marcepanowo-malinowy Składniki: - 3 jajka, - szczypta soli, - 170 g cukru, - 5-6 kropel aromatu gorzkich migdałów, - 40 g mąki, - 40 g maki ziemniaczanej, - łyżeczka proszku do(...), wyłożyć na maliny, wyrównać. Przykryć drugim blatem i odstawić na 2-3 godziny w chłodne miejsce. Pozostała śmietanę ubić z cukrem, połowę nałożyć do rękawa cukierniczego. Tort uwolnić z formy...