• Informacje na temat:

    tort czekoladowy z makiem

Artykuły na temat: tort czekoladowy z makiem
  • ...połową łyżeczki soli. Powoli wsyp do masy bananowej. Tortownicę o średnicy 26 cm wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Wylej do niej przygotowane ciasto bananowe. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do(...) mleka, olejem i octem winnym. Dobrze wszystko wymieszaj. Tortownicę o średnicy 26 cm posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Wyłóż do niej przygotowane ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury...

  • Tort cesarski czekoladowy

    ...1. Jajka ubijać z cukrem na gęstą pianę. Stopniowo dodawać mąkę uprzednio przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao. Na koniec wmieszać startą czekoladę. Tortownicę (śr. 20 cm) wysmarować tłuszczem(...) posmarować 1/2 dżemu, przykryć środkowym blatem. Nałożyć pozostały dżem. Przykryć wierzchnim blatem. Cały tort polać roztopioną mleczną polewą czekoladową. Dolną krawędź tortu obsypać 30 g tartej czekolady...

  • Tort czekoladowy

    ...i ozdób cukrowymi jajeczkami. 3. Z papieru wytnij szablon zająca. Połóż na wierzchu tortu, posyp kakao. Tort ozdób pozostałym kremem czekoladowym. Wstaw do lodówki, aby się schłodził(...)1. Oddziel żółtka od białek. Z białek i niepełnej szklanki cukru ubij pianę. Żółtka utrzyj z cukrem waniliowym. Obie masy wymieszaj z mąką i olejem. Ciasto przełóż do tortownicy, piecz 45 minut...

  • Tort czekoladowo-rumowy

    ..., stopniowo, dodajemy pianę z białek, delikatnie mieszamy. Tortownicę smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką. Przekładamy masę i pieczemy 20 minut w 160ºC. Ciasto wyjmujemy z tortownicy, studzimy(...) do ostudzonej czekolady, mieszamy. 4. Ciasto przekładamy do tortownicy, polewamy 2 łyżeczkami rumu. Wykładamy krem i wyrównujemy wierzch. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny.

  • Składniki na 12 porcji: Ciasto: 10 dag cukru, 10 dag gorzkiej czekolady, 10 dag masła, 10 dag mąki tortowej, 1 opakowanie cukru waniliowego, 4 jajka, 1/2 torebki proszku do pieczenia, 1 łyżka kawy mielonej, 1 łyżka mleka, 1 gotowa polewa o smaku białej czekolady. Krem: 2 szklanki mleka, 12 dag cukru,2 torebki budyniu waniliowego, 30 dag masła, 10 dag mielonych orzechów laskowych, 50 ml rumu...

  • Tort z musem czekoladowym

    Biszkopt: 6 jajek • szkl. cukru • szkl. mąki • łyżeczka proszku do pieczenia. Krem budyniowy: budyń śmietankowy lub waniliowy • 420 ml mleka • 3 łyżki cukru • 20 dag masła • laska wanilii. Mus czekoladowy: 200 g czekolady deserowej • 2 łyżki brandy • 4 łyżki wody mineralnej • 30 g masła • 3 jajka • 55 g cukru • 150 ml śmietanki kremówki • wiśnie z alkoholu • migdały w słupkach.

  • .... Masą napełnij natłuszczoną i wysypaną mąką tortownicę. 2. Piecz w temperaturze 160°C około 45 min. Zostaw do ostygnięcia w tortownicy. Następnie wyjmij i przekrój w poprzek na 3 blaty. Dolną część posmaruj połową dżemu, przykryj drugą częścią, posmaruj ją resztą dżemu i przykryj ostatnią częścią. 3. Cały tort polej roztopioną mleczną polewą czekoladową, a dolną krawędź obsyp tartą mleczną...

  • Tort opium

    Świąteczny tort Opium. Warstwy czekoladowego biszkoptu, białej bezy i kremu kawowo-makowego, nasączone dużą ilością migdałowego ponczu i dla przełamania smaków – dobrą domową konfiturą. Wspaniały miks świątecznych smaków, tort wilgotny i sycący, dla osób, które lubią klasyczne połączenia.

  • ...1. Zmiksuj żółtka z cukrem na białą masę. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia, mak. Wymieszaj, dodaj ubite białka. Tortownicę posmaruj tłuszczem, posyp(...) aromatycznego alkoholu. Przygotuj masę karpatkową, wg przepisu na opakowaniu. 3. Krążki ciasta smaruj dżemami oraz masą karpatkową. Złóż. Wierzch tortu polej stopioną czekoladą gorzką. Kiedy...

  • ...z wiórkami. Rozsmarować w wyłożonej pergaminem tortownicy. Upiec w temp. 160°C. 2. Przygotować masę. W podgrzanej śmietance rozpuścić czekolady. Schłodzić. Ubić, wymieszać ze spirytusem. Wiśnie(...) czekoladowej, przykryć kokosanką, posmarować masą czekoladową (odłożyć 2-3 łyżki). Przykryć ciastem. Następnie masą posmarować boki tortu. Schłodzić. Przygotowanie: ok. 85 minut Nasza rada Wierzch...

Przepisy na temat: tort czekoladowy z makiem
  • Tort szwarcwaldzki

    ...czekoladę. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka dodaj do masy czekoladowej. Wsyp mąkę pszenną i proszek. Białka ubij z 10 dag cukru, domieszaj do ciasta. Tortownicę wyłóż pergaminem, nałóż...

  • Czekoladowy z puszystą bitą śmietaną

    .... Lekko dociśnij. Wierzch tortu udekoruj konfiturami oraz wiśniami z kompotu. Obsyp wiórkami czekoladowymi. Czas przygotowania: ok. 1 godziny i 45 minut ;1 porcja 410 kcal(...) ciasto łyżką. 2. Tortownicę o śr. ok. 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Nałóż do niej przygotowane ciasto. Wierzch wygładź. Biszkopt wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz...

  • Ciasto podwójnie czekoladowe

    ...i odstawić na 1,5 godziny. Ciasto przeciąć tak, aby powstały dwa blaty. Masę czekoladową ponownie krótko wyrobić za pomocą robota kuchennego. Połową masy przełożyć ciasto, drugą połową posmarować tort(...) tort.

  • Express, następnie dodajemy 1/2 szklanki cukru, 1/2 łyżeczki soku z cytryny i 5 łyżek rumu mieszamy i studzimy. Krem czekoladowy do tortu: 1) 3 torebki po 140g. „Kremu czekoladowego do tortu(...), zapach rumowy oraz sok z cytryny i miksujemy mieszadłami ucierającymi kilka minut. 2) Ubijamy pianę z ochłodzonych białek w chłodziarce i delikatnie mieszamy z ciastem. 3) Wlewamy do tortownicy...

  • Tort czekoladowo-wiśniowy

    Przepis z instrukcją robienia dekoracyjnych wiórków czekoladowych.

  • Pyszne ciasta czekoladowe!

    ...i torty. Sernik czekoladowy Składniki: 200 g ciasteczek czekoladowych 50 g masła 350 g gorzkiej czekolady 500 g kremowego twarożku 500 g chudego twarożku2 opakowania cukru waniliowego(...) 1630 kJ/389 kcal Tort czekoladowy z kremem z granatów Składniki:  4 jajka 150 g cukru szczypta soli 75 g mąki 110 g mąki ziemniaczanej25 g kakao 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 200

  • Sachertorte - Tort Sachera

    ...cukier puder i żółtka. Białka ubić z 50 g cukru na niezbyt sztywną pianę. Dodać mąkę, szczyptę soli i wymieszać razem z masą czekoladową. Tortownicę o średnicy 24 cm wysmarować masłem, posypać delikatnie mąką, włożyć do niej ciasto i piec przez 50-60 minut w nagrzanym do 180 st. C piekarniku. Tort po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego schłodzenia, następnie wyjąć go z formy. Konfiturę...

  • Wyjątkowo smaczne desery

    ...kremu. Posypać okruszkami biszkoptów/czekoladowych ciastek/wiórkami czekolady. Schłodzić. Tort przechowywać w lodowce. Wyjąć z lodówki minimum 30 minut przed podaniem, by krem zmiękł i tort lepiej się(...)Włoskie ciasteczka Baci di dama to włoskie "całuski", składane ciasteczka maślane z orzechami laskowymi, złączone w słodkim pocałunku nadzieniem czekoladowym. Odwieczne połączenie orzechów laskowych...

  • Szybkie torty ze świeżymi owocami

    Wiśniowa fantazja na orzechowym spodzie Choć upieczony bez dodatku mąki, to smakiem nie ustępuje tortom na klasycznym biszkopcie. Idealny na letnie spotkania z przyjaciółmi i rodzinne uroczystości(...): 1. Masło utrzyj z 15 dag cukru. Kiedy masa będzie puszysta, ucierając dalej, kolejno wbij jajka. Domieszaj orzechy i proszek do pieczenia. Tortownicę o śr. 26 cm wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj...

  • Wiosenne przysmaki

    ...i cukier waniliowy. Płaty lazanii układaj na talerzykach, przekładaj bitą śmietaną oraz przygotowanymi owocami. Wiosenny tort rabarbarowy Składniki: 4 jajka 1 op. cukru waniliowego 23 dag cukru(...). Białka ubij z 10 dag cukru. Obie masy połącz z mąką. Ciastem napełnij tortownicę, piecz około 45 min w 170 st. Wystudzony biszkopt przekrój na dwa blaty. Jeden ułóż ponownie w tortownicy, posmaruj...