• Informacje na temat:

    tort fryzyjski

Artykuły na temat: tort fryzyjski
  • Przygotowanie: 1. Z podanych składników zagnieć kruche ciasto. Schłodź je w lodówce przez 30 min. Składniki na kruszonkę wsyp do miski i lekko ugnieć palcami. Schłodzone ciasto podziel na 3 części. Każdy kawałek rozwałkuj na okrągły placek i wyłóż nim spód tortownicy. Nakłuj w kilku miejscach widelcem i posyp 1/3 kruszonki. Piecz około 20 min...

  • Fryzyjski tort z powidłem śliwkowym

    Prosty i efektowny.

  • Fryzyjski tort z powidłem śliwkowym - w godzinę

    Prosty i efektowny.

  • Składniki na 12 porcji: 40 dag mąki pszennej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4 op. cukru waniliowego, szczypta soli, 15 dag kwaśnej śmietany, 30 dag masła, 10 dag + 1 łyżka cukru, 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu, 45 dag powideł, 75 dag śmietany kremówki, 3 op. zagęstnika do śmietany typu śmietan-fix, 1-2 łyżeczki cukru pudru do posypania, tłuszcz do posmarowania tortownicy.

  • Nie tylko marcepan

    ...tortu oprószyć cukrem pudrem.  Fryzyjski tort z musem śliwkowym Składniki: 6 płatów mrożonego ciasta francuskiego (10x10cm) 30 g cukru 150 g powideł śliwkowych 2 łyżki śliwowicy(...) z sosem, można dekorować świeżym liściem laurowym. Lubecki tort marcepanowy 4 jajka szczypta soli 125 g cukru 2 paczki cukru waniliowego 125 g mąki łyżeczka proszku do pieczenia...

Przepisy na temat: tort fryzyjski