• Informacje na temat:

    tort karmelowy

Artykuły na temat: tort karmelowy
  • .... żurawinowym), dociśnij. Krem karmelowy ubij, wyłóż na tort. Całość ozdób czekoladą i kakao. czas ok. 80 min; porcja – 320 kcal, cena 1,10 zł (...) karmelowy wstaw na 24 godziny do lodówki. 2. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce. Jajka zmiksuj z resztą cukru. Porcjami dolewaj olej. Następnie do masy na zmianę dodawaj mąkę, 2 łyżeczki proszku do...

  • Składniki na 12 porcji: 450 g mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, kostka masła + 9 łyżek do stopienia, 350 g cukru + 3 łyżki, 5 jaj, 150 g kwaśnej śmietany, 75 ml mleka plus 2 łyżki, łyżeczka drożdży instant, łyżeczka cynamonu, 70 g ciasteczek bezowych, torebka śmietan-fixu, 2 śmietany kremówki, pół łyżeczki olejku waniliowego, sos karmelowy.

  • Składniki na 12 porcji : ciasto: 3 okrągłe blaty biszkoptowe o śr. 24 cm, 3 dag roztopionego masła, 75 ml ciepłego mleka, 15 dag mąki pszennej, 7 g świeżych drożdży, 1 jajko, szczypta soli, 5 dag cukru, tłuszcz do tortownicy. Sos karmelowy: 2 łyżki płynnego miodu, 150 ml śmietany kremówki, 5 dag masła, 10 dag cukru. Krem: 250 ml śmietany kremówki, 1 laska wanilii, 5 dag małych bez. Poncz...

  • ...posmarowania tortownicy, trochę mąki do oprószenia stolnicy...

  • Składniki na 16 porcji 7 jajek, 20 dag masła, 15 dag + 1 łyżeczka cukru, 30 dag mąki pszennej, 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia, 5 łyżek mleka, 50 dag mielonego twarogu, 20 dag gęstej kwaśnej śmietany, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 10 dag sosu karmelowego do deserów, 4 pomarańcze, cukier puder do posypania, tłuszcz i mąka do blachy

  • Składniki na 12 porcji: 7,5 dag masła, 29,5 dag cukru, 3 jajka, 25 dag mąki, pół torebki proszku do pieczenia, 6-8 łyżek + 750 ml mleka, 1 łyżeczka kakao, 2 puszki mango w plasterkach, 2 torebki budyniu karmelowego, 25 dag śmietany kremówki,10 dag karmelowych cukierków z nadzieniem czekoladowym, 3 łyżeczki żelatyny, 15 dag kandyzowanej papai, tłuszcz i tarta bułka do tortownicy...

  • Składniki na 6 porcji Beza: 8 białek • 35 dag cukru • łyżka soku z cytryny • łyżka mąki ziemniaczanej Krem: 30 dag mascarpone • 300 ml śmietany • 2 łyżki cukru • tabliczka czekolady • krówki • sos karmelowy...

  • ...4 łyżki oleju. Ciasto wymieszaj. 2. Przełóż do wyłożonej pergaminem tortownicy (o śred. 24 cm). Piecz ok. 45 min w temp. 160 st. Wystudź w formie, a potem wyjmij i przekrój na 3 blaty. 3. Do(...) blatem. Tort pokryj resztą masy karmelowej. Obsyp uprażonymi płatkami migdałów, udekoruj resztą karmelu z puszki i ozdobami z czekolady. Czas ok. 90 min; porcja – 460 kcal, cena...

  • ...orzechy. 4. Miód wymieszać z rumem. Placki na korpus posmarować najpierw mieszanką miodową, a potem kremem orzechowym. Poukładać placki jeden na drugim, lekko dociskając. Wierzch i boki tortu(...), lekko je uprażyć. Orzechy przełożyć na pergamin, wystudzić. Udekorować nimi wierzch tortu. Tort na noc wstawić do lodówki.

  • ...z kremem i przyklej je do ciasta. Na koniec udekoruj tort kopczykami pozostałej bitej śmietany oraz truskawkami. Na wierzch tortu, na owoce, wyłóż tężejącą galaretkę. Na godzinę wstaw tort do lodówki...

Wideo na temat: tort karmelowy
  • Krem, mascarpone i kwiaty czyli zjawiskowe torty

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" rządziły profesjonalne mistrzynie cukiernictwa Dorota i Anna Myśliwiec. Siostry przygotowały torty w jesiennej odsłonie ozdobione świeżymi kwiatami, słodkościami i śliwkami. Na stole pojawił się tort brownie ze śliwkami i kardamonem, wytrawny tort marchewkowy oraz tort karmelowy. (Źródło: Dzień Dobry TVN/ x news)

Przepisy na temat: tort karmelowy
  • Tort Pavlova

    Składniki: Beza: 8 białek 35 dag cukru łyżka soku z cytryny łyżka mąki ziemniaczanej Krem: 30 dag mascarpone 300 ml śmietany  2 łyżki cukru tabliczka czekolady krówki sos karmelowy Przygotowanie: 1. Białka ubij, dodając cukier, sok z cytryny i mąkę. Wyłóż na papier do pieczenia. Piecz 10 minut w temp. 160°C, a 1,5 godz. w temp. 140°C. 2 Śmietanę ubij z serkiem...

  • Gruszki w herbacie - deser dla zmysłów

    Gruszki gotowane w winie przeszły już do klasyki deserów, a gdyby tak nieco odświeżyć ten przepis i zamiast w winnej kąpieli, zanurzyć je w naparze z herbaty. Sarah Britton zapewnia, że to uczta dla zmysłów, której wisienką na torcie jest sos czekoladowo-oliwny.