• Informacje na temat:

    tort kratka

Artykuły na temat: tort kratka
  • ...tortownicę. Pozostałe ciasto rozwałkuj na pasek i wyłóż nim boki formy. Tortownicę wypełnij musem jabłecznym i wstaw do piekarnika. Ciasto piecz ok. godziny w temperaturze 170°C. Wystudź je i wstaw na noc do lodówki. Z mleka, cukru pudru i budyniu ugotuj budyń. Ostudź. Budyń połącz z bitą śmietaną. Tort wyjmij z formy i posmaruj kremem. Z papieru wytnij paski i połóż je na tort, by tworzyły kratkę...

  • ..., nasącz go herbatą. Kilka ptysiów odłóż, resztę rozłóż na biszkopcie. Pomiędzy nałóż dżem. Ciastka przykryj pozostałą ubitą śmietaną. Posmaruj nią także bok powstałego tortu. Schłodź. Przygotuj polewę wg...

  • Tort ormiański

    ...g cukru pudru. Dodaj 3 żółtka i sok z cytryny. Utrzyj masę i połącz z pianą z białek. Dwie tortownice o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia i nałóż do nich po połowie masy orzechowej. Piecz 30(...) boki i wierzch tortu. Posyp go orzechami. Wstaw na noc do lodówki. Czas przygotowania: godzina 20 minut + 12 godzin chłodzenia  Przepis pochodzi z książki "Ciasta i torty"               

  • .... Wsypać do jajecznej masy. Dołożyć startą marchewkę i delikatnie wymieszać. 2. Ciasto przelać do tortownicy (śr. 26 cm) wyłożonej pergaminem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 30 minut. Upieczony biszkopt wyjąć z tortownicy, przełożyć na kratkę kuchenną i pozostawić do wystudzenia. 3. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody. Kiedy spęcznieje, rozpuścić ją, podgrzewając na...

  • Składniki na 16 porcji Na blaty: 25 dag masła, 15 dag cukru, 3 jajka, 3 żółtka, 1 op. cukru waniliowego, szczypta soli, 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny, 150 ml kwaśnej śmietany, 3 kopiaste szkl. mąki, 1 małe opakowanie proszku do pieczenia, 2 łyżki cukru pudru, tłuszcz i tarta bułka do tortownicy. Na krem: 300 ml mleka, 1 op. budyniu waniliowego, 2 łyżki cukru, 25 dag masła roślinnego, 100

  • ...masy maślanej. Dołożyć figi oraz orzechy. Wymieszać. 2 Tortownicę (o śr. 26 cm) wyłożyć pergaminem. Napełnić przygotowanym ciastem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piec 30-40 minut. Upieczony spód ostrożnie wyjąć z tortownicy. Ułożyć na kratce kuchennej i pozostawić do całkowitego wystudzenia. 3 Śmietanę ubić na sztywno. Czekoladę posiekać, stopić w gorącej kąpieli wodnej...

  • ...i proszkiem do pieczenia. Jajka ubić mikserem. Kiedy masa jajeczna będzie puszysta i jasnokremowa, dodać do niej mus pomarańczowy oraz wymieszane wcześniej sypkie składniki. Tortownicę o śr. 22 cm posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Rozsmarować w niej ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175ºC. Piec 60-70 minut. Ciasto wyjąć z tortownicy i wystudzić na kratce kuchennej. 3. Czekoladę...

  • ...do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką tortownicy. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170° C przez ok. 40 minut. Biszkopt wystudź i odstaw na noc, aby się uleżał. Następnego dnia wyjmij(...) masło utrzyj z kawą i ubijając, dodawaj budyń. Krem kawowy rozsmaruj na wierzchu tortu (trochę zostaw). Pozostały krem przełóż do worka cukierniczego i po obwodzie tortu wyciśnij małe kopczyki. Tort...

  • Składniki na 16 porcji: 35 dag mąki pszennej, 1 op. proszku do pieczenia, 1/2 szkl. cukru, 1 op. cukru waniliowego, szczypta soli, 5 jajek, 200 ml oleju, 100 ml likieru kawowego, 20 dag pistacji, 10 dag cukierków krówek, trochę mąki do oprószenia cukierków i orzechów tłuszcz i mąka do foremki. Do dekoracji: 1 op. gotowego waniliowego kremu do tortów i pistacje.

  • Zapiekanki na bazie naleśników

    Chcesz zrobić zapiekankę ale w domu nie masz ani makaronu ani ziemniaków? Zrób naleśniki i podaj je w formie, jakiej jeszcze nie próbowałaś. Możesz zapiec je jak tort, małe roladki a nawet lasagne.

Przepisy na temat: tort kratka
  • Kruche półksiężyce

    ...na 3 części i każdą rozwałkuj na kształt koła. Pokrój nożem na trójką- ty, tak jak tort. Na każdym, przy szerszym końcu, połóż po 1 łyżeczce dżemu i zwiń w dość ścisły rogalik.  3. Przygotowane...

  • Jogurtowy marmurek z mango

    ...niej kolejno żółtka. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Porcjami połącz z masą jajeczną. Delikatnie wymieszaj. Spód tortownicy o śr. 26 cm wyłóż pergaminem. Rozsmaruj na nim przygotowane biszkoptowe ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz przez 20 minut. Upieczony biszkopt wyjmij z piekarnika, ostrożnie zdejmij obręcz tortownicy. Ciasto odstaw na kratkę...

  • Czekoladowy z puszystą bitą śmietaną

    ...ciasto łyżką. 2. Tortownicę o śr. ok. 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Nałóż do niej przygotowane ciasto. Wierzch wygładź. Biszkopt wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz około 30 minut. Upieczone ciasto przestudź w tortownicy, potem wyjmij, wystudź na kratce kuchennej. Śmietanę ubij z resztą cukru i zagęstnikiem. Pod koniec ubijania dolej likier pomarańczowy. Krem mocno...

  • Wyjątkowo smaczne desery

    ...się składników i uzyskania gładkiej masy. Na wyłożonym papierem do pieczenia spodzie tortownicy o średnicy 23 cm poukładać ciasno plasterki pomarańczy w syropie. Na nie przelać ciasto, wyrównać(...). Purée żurawinowe rozsmarować na schłodzonym serniku. Przepis pochodzi z książki  Moje wypieki na 4 pory roku ,  D. Świątkowskiej.  Tort opium Świąteczny tort Opium. Warstwy czekoladowego...