• Informacje na temat:

    tort makowy dekoracja

Artykuły na temat: tort makowy dekoracja
  • ...i miksuj, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. Następnie dodaj żółtka z cukrem, wymieszaj. Na koniec stopniowo wsyp suche składniki, za każdym razem delikatnie mieszając. Ciasto przelej do tortownicy(...). Przykryj ostatnim blatem, wierzch i boki posmaruj pozostałym kremem. Śmietankę ubij na sztywno ze śmietanowym fixem oraz cukrem pudrem i udekoruj tort. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 30 minut...

  • ...z masą maślaną, wsyp mąkę i proszek do pieczenia. Wlej maślankę. Ciasto szybko wymieszaj mikserem. Tortownicę (o śr. 26 cm) wyłóż pergaminem. Nałóż do niej ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 st. Piecz ok. 45 minut. Gotowe ciasto ostrożnie wyjmij z tortownicy i odłóż do wystudzenia. 2 Przełożenie: żelatynę wymieszaj z niewielką ilością wody, odstaw, aby spęczniała. Śmietanę ubij na...

  • ...1. Zmiksuj żółtka z cukrem na białą masę. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia, mak. Wymieszaj, dodaj ubite białka. Tortownicę posmaruj tłuszczem, posyp(...) aromatycznego alkoholu. Przygotuj masę karpatkową, wg przepisu na opakowaniu. 3. Krążki ciasta smaruj dżemami oraz masą karpatkową. Złóż. Wierzch tortu polej stopioną czekoladą gorzką. Kiedy...

  • .... 2. Blat: białka ubij na sztywno z cukrem. Wsyp wiórki, wymieszaj. Wlej do tortownicy wyłożonej papierem. Piecz 15 minut w temp. 180˚C. Ostudź. 3. Krem: kremówkę ubij z cukrem pudrem oraz(...) posmaruj kremem, nakryj biszkoptem. Resztą kremu pokryj wierzch i boki tortu, udekoruj dowolnie. Alina Waliczek z Dzimierza...

  • Ciasto: pół kg maku, 40 dag cukru, 10 jajek, 2 łyżki bułki tartej, 2 kropelki aromatu migdałowego. Krem: 2 szklanki cukru pudru, pół litra mleka, 2 kostki masła, 2 torebki budyniu migdałowego, 2 żółtka. Poncz: pół szklanki herbaty, 2 łyżki miodu, 2 łyżki rumu, sok z połowy cytryny. Dekoracja: orzechy i płatki migdałowe.

  • ...powidłami i 1/3 kremu. Układam kolejny blat, nasączam, smaruję 1/3 kremu. Układam ostatni blat. Boki i górę tortu smaruję kremem, robię dekorację szprycą. Posypuję boki tartą czekoladą i orzechami. Układam...

  • Składniki biszkoptu: 4 jajka, szklanka cukru pudru, 4 łyżki oleju lub oliwy, szklanka mąki pszennej, łyżeczka proszku do pieczenia, bułka tarta i tłuszcz do formy. Masa makowa: 1,5 szklanki maku, 3 jajka, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki cukru , 25 dag margaryny lub masła 80 proc., zapach migdałowy, polewa czekoladowa, migdały, perełki cukrowe, orzechy do dekoracji tortu.

  • Pyszności z serka mascarpone

    Tort marcepanowo-malinowy Składniki: - 3 jajka, - szczypta soli, - 170 g cukru, - 5-6 kropel aromatu gorzkich migdałów, - 40 g mąki, - 40 g maki ziemniaczanej, - łyżeczka proszku do(...), wyłożyć na maliny, wyrównać. Przykryć drugim blatem i odstawić na 2-3 godziny w chłodne miejsce. Pozostała śmietanę ubić z cukrem, połowę nałożyć do rękawa cukierniczego. Tort uwolnić z formy...

  • Ciasta z mandarynkami

    Tort cytrusowo-śmietanowy Składniki na 16 porcji: 10 dag migdałowych herbatników, 3 jajka, 12,5 dag mąki,1 łyżeczka proszku do pieczenia, 10 dag cukru, 4 łyżeczki żelatyny, 3 puszki mandarynek, 2 op(...) tortownicy (śr. 26 cm). Piec 20 minut w 175°C. Przestudzony biszkopt rozciąć na dwa blaty. 2. Żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody, odstawić do spęcznienia. Mandarynki osączyć z zalewy. 70

  • Słodkości w paski

    Tort szwarcwaldzki Składniki na 16 porcji : 5 jajek, 8 łyżek cukru, 1 szklanka mąki, 2 łyżki kakao, 1/2 kostki masła, słoik kompotu wiśniowego z owocami, 3 łyżki wiśniówki, słoik konfitury(...) ubijaj dalej, dodając stopniowo po łyżce mąki. Pod koniec wsyp kakao i delikatnie wymieszaj. Masło roztop, przestudź, dodaj do ciasta, wymieszaj. Przełóż ciasto do tortownicy i piecz 30 minut...

Przepisy na temat: tort makowy dekoracja
  • Pyszności z serka mascarpone

    Tort marcepanowo-malinowy Składniki: - 3 jajka, - szczypta soli, - 170 g cukru, - 5-6 kropel aromatu gorzkich migdałów, - 40 g mąki, - 40 g maki ziemniaczanej, - łyżeczka proszku do(...), wyłożyć na maliny, wyrównać. Przykryć drugim blatem i odstawić na 2-3 godziny w chłodne miejsce. Pozostała śmietanę ubić z cukrem, połowę nałożyć do rękawa cukierniczego. Tort uwolnić z formy...