• Informacje na temat:

    tort szybki w zrobieniu

Artykuły na temat: tort szybki w zrobieniu
  • Wykwintny tort serowy

    ...1. W rondlu rozpuścić margarynę. Umieścić w dużej misce wszystkie składniki na kruchy spód. Szybko zagnieść elastyczne ciasto. Wylepić nim dno tortownicy, formując wyższy rant przy brzegu. 2. Truskawki umyć i odszypułkować. Masło rozpuścić, lekko przestudzić. Zmiksować składniki na masę serową, płynne masło dodając na końcu. 3. Na kruchym spodzie ułożyć truskawki, zalać masą serową. Piec...

  • Na masę elastyczną potrzebujesz: 2 dag żelatyny, 1/3 szklanki wody i 60 dag cukru pudru. Żelatynę rozpuść w wodzie. Zmiksuj lub wyrób ręcznie z dodawanym stopniowo cukrem pudrem

  • ...1. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Miksując dodawaj stopniowo po łyżce cukru, a następnie po jednym żółtku. Dodaj przesiane mąki i delikatnie wymieszaj. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia i wlej masę. Piecz 40 minut w temperaturze 180°C. 2. Śliwki umyj i usuń pestki. Duś w garnku z cukrem przez 15 minut i wystudź. Śmietanę ubij na sztywno, pod...

  • ...1. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka połącz z 2 łyżkami wody i ubij, powoli dosypując 15 dag cukru oraz 1 cukier waniliowy. Domieszaj żółtka. Obie mąki przesiej z proszkiem. Porcjami wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj. Tortownicę (o śr. 26 cm) wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Wstaw je do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C. Piecz przez 20-25 minut...

  • .... 3. Tortownicę posmaruj olejem i wysyp bułką tartą. 2/3 ciasta rozwałkuj na kształt koła. Wyłóż nim spód oraz boki formy. Włóż połowę masy mięsnej, na niej ułóż ugotowane jajka a potem pozostałe mięso...

  • Składniki na 16 porcji: 1 kostka masła, 5 jajek, 1 i 1/2 szkl. cukru, 3 szkl. mąki, 25 dag malin, 1 kg mielonego twarogu, 1 op. cukru waniliowego, 1 budyń waniliowy, 3 łyżki wiórków kokosowych, 1 łyżka kakao, tłuszcz do tortownicy.

  • ...tortów i ciast. Białe trufle możesz również obtoczyć w kakao – naturalnym lub słodkim. Trufle można obtoczyć też w zmielonych orzechach – włoskich, ziemnych, nerkowca, laskowych, pistacjach...

  • Te zwykłe ciastka mogą bardzo przydać się w kuchni – ułatwią przygotowanie sernika, tortu, dekoracji do deserów. Zaskoczą też gości, podane jako... kanapki!

  • Jak zgubić zbędne kilogramy i nie stracić głowy?

    ...twojego wzroku, a wybór tortu weselnego zostaw swojemu wybrankowi. Dużo wody, jak najmniej słodzonych napojów - to kolejny fragment przepisu na sukces! Część twojej rzekomej nadwagi to po prostu woda(...) szybki, lecz także krótkotrwały efekt, który najczęściej kończy się powrotem do wcześniejszej wagi. Sposoby, które dają szybki efekt to np. dieta Dukana po której mogą wystąpić bardzo nieładne zmiany...

  • ...z dodatkiem przesmażonych, posiekanych pieczarek z cebulą albo mielonego mięsa. 6. Frittata na śniadanie Szybki, ciepły posiłek rano? Idealne będzie frittata z warzywami! To rodzaj omletu, do którego(...) z innymi dodatkami). Masą możesz przełożyć cienko pokrojone pieczywo (kromki lub cały bochenek, zależnie od ilości warzyw). Taki wytrawny tort spodoba się wszystkim! 9. A może... fondue? Pokrojone...

Przepisy na temat: tort szybki w zrobieniu
  • Sekret udanego biszkoptu

    Podstawą tortu zazwyczaj jest biszkopt. Sztuką jest zrobienie go tak, aby wyszedł puszysty, miękki i dobrze wyrośnięty. Jak przekonuje PAP Life Agata Stankiewicz, najczęściej popełnianym błędem przy biszkopcie jest zbyt szybkie wymieszanie mąki z ubitymi jajami.

  • Warzywa z rosołu

    ...z cebulą albo mielonego mięsa. Frittata na śniadanie Szybki, ciepły posiłek rano? Idealne będzie frittata z warzywami! To rodzaj omletu, do którego dodatki są wmieszane przed smażeniem. Roztrzep jajka(...) pokrojone pieczywo (kromki lub cały bochenek, zależnie od ilości warzyw). Taki wytrawny tort spodoba się wszystkim! A może... fondue? Pokrojone jarzyny, zanurzane w rozpuszczonym serze? Pycha! Po rosole...

  • Przemytnicy marchewki, groszku i soczewicy

    ...rodzinie stosunek do łakoci? M.S.: Zawsze nas denerwowało, że słodycze, które można dostać w cukierni, są robione bardzo często z chemikaliów, że są tam dodawane środki konserwujące, taki tort może stać...