• Informacje na temat:

    tort tiramisu dekoracja

Artykuły na temat: tort tiramisu dekoracja
  • Składniki: 3 gotowe blaty biszkoptowe do tortów,3 łyżeczki żelatyny, 25 dag mielonego twarogu, 50 dag serka mascarpone, 3 łyżki likieru migdałowego, 1 torebka cukru waniliowego, 10 dag cukru, 45 dag śmietany kremówki, 250 ml mocnego naparu kawy (najlepiej z ekspresu), 3–4 łyżki likieru kawowego, 1–2 łyżki kakao, 12 rurek waflowych oraz groszki w kształcie ziarenek kawy do dekoracji.

  • Tort na Pierwszą Komunię musi być biały

    Wkrótce nadejdzie maj i sezon na przyjęcia komunijne. Trzeba m.in. zdecydować, jaki wybrać tort. PAP Life sprawdził, co jest modne w tym sezonie i czy z takiej ważnej okazji jeszcze ktoś piecze torty samodzielnie.

  • Składniki na 16 porcji: 3 gotowe blaty biszkoptowe do tortów 3 łyżeczki żelatyny 25 dag mielonego twarogu 50 dag serka mascarpone 3 łyżki likieru migdałowego 1 torebka cukru wanilinowego 10 dag cukru 45 dag śmietany kremówki 250 ml mocnego naparu kawy 3-4 łyżki likieru kawowego 1-2 łyżki kakao 12 rurek waflowych groszki w kształcie ziaren kawy do dekoracji...

  • Kawa - nie tylko w filiżance

    Włoski deser kawowy tiramisu zna każda gospodyni. Oto inne pyszności z kawą.

  • Słodki warunek małżeńskiego dobrobytu

    W ostatnich tygodniach przed ślubem narzeczonym towarzyszą ogromne nerwy. Jak mówi stare przysłowie, ukoić je można słodyczą. Dlatego też tak ważnym elementem przyjęcia weselnego jest tort. Tradycja powiada, że jest on symbolem przyszłego słodkiego życia małżonków.

  • Pyszności z serka mascarpone

    Tort marcepanowo-malinowy Składniki: - 3 jajka, - szczypta soli, - 170 g cukru, - 5-6 kropel aromatu gorzkich migdałów, - 40 g mąki, - 40 g maki ziemniaczanej, - łyżeczka proszku do(...), wyłożyć na maliny, wyrównać. Przykryć drugim blatem i odstawić na 2-3 godziny w chłodne miejsce. Pozostała śmietanę ubić z cukrem, połowę nałożyć do rękawa cukierniczego. Tort uwolnić z formy...

  • Włoskie desery

    Tiramisu Składniki: 3 żółtka 150 g cukru 150 ml likieru amaretto 500 g mascarpone 200 g śmietany kremówki 250 ml świeżo parzonej kawy espresso 200 g biszkoptów 2 łyżki kakao(...). Ciasto wyjąć, uwolnić z formy, pozostawić do ostudzenia. Ciasto przekroić. Górną część pokroić na 8 kawałków (jak tort). Głęboką kulistą miskę (średnica 26 cm - mierzona przy górnej krawędzi) wyłożyć folią...

  • Ciasta z truskawkami

    .... Zdjąć obręcz tortownicy, posmarować przygotowaną masą. Po schłodzeniu (ok. 30 minut) na wierzchu tortu ułożyć rozetę z plasterków truskawek. Udekorować listkami melisy. Torcik na zimno á la tiramisu(...) dżemy i konfitury. My polecamy go do ciasta kruchego: podduszone na wolnym ogniu truskawki z rabarbarem rozsmarować na upieczonym cieście. Przykryć bitą śmietaną. Zwijany tort sernikowy Składniki na 16

Przepisy na temat: tort tiramisu dekoracja
  • Ciasta bez pieczenia. Dekoracje z Instagrama

    ...również znakomita dekoracja deserów. Dzięki rozmaitym kształtom i fakturom możesz nimi przyozdobić tort, ciasto bądź lodowy puchar. Kombinuj, mieszaj, eksperymentuj! Z biszkoptami nie ma miejsca na porażki(...) zwrócić uwagę również na bliskiego kuzyna herbatnika - biszkopta. On także potrafi nieźle namieszać w każdym cieście bez pieczenia. Nie obejdzie się bez niego słynne na całym świecie włoskie tiramisu...

  • Nowy krem tortowy Delecta!

    Kremy tortowe do przekładania i dekoracji wypieków w szybki sposób przemienią każdy biszkopt, bezę czy kruche ciasto w dostojny i elegancki deser na specjalną okazję. Dzięki nowemu Kremowi tortowemu o smaku waniliowym Delecta domowe ciasta i desery zamienią się w prawdziwe dzieła sztuki ot tak… prosto z serca!

  • Pyszności z serka mascarpone

    Tort marcepanowo-malinowy Składniki: - 3 jajka, - szczypta soli, - 170 g cukru, - 5-6 kropel aromatu gorzkich migdałów, - 40 g mąki, - 40 g maki ziemniaczanej, - łyżeczka proszku do(...), wyłożyć na maliny, wyrównać. Przykryć drugim blatem i odstawić na 2-3 godziny w chłodne miejsce. Pozostała śmietanę ubić z cukrem, połowę nałożyć do rękawa cukierniczego. Tort uwolnić z formy...