• Informacje na temat:

    tort z kremem mascarpone i likierem kawowym

Artykuły na temat: tort z kremem mascarpone i likierem kawowym
  • Tort kawowy po włosku

    Składniki na 12 porcji: 30–35 dag podłużnych ciastek biszkoptowych, 3 łyżeczki żelatyny, 25 dag mielonego twarogu, 50 dag serka mascarpone, 3 łyżki likieru migdałowego, 1 op. cukru waniliowego, 10 dag cukru, 250 ml naparu kawy, 45 dag śmietany kremówki, 3-4 łyżki likieru kawowego, 1-2 łyżki kakao, owoce do dekoracji.

  • Składniki na 10 porcji : 25 dag sera mascarpone, 200 ml schłodzonej śmietany kremówki 36 proc., 2 opakowania podłużnych biszkoptów, 2/3 szkl. płatków migdałowych, 4 sparzone jajka, 3 łyżki cukru pudru, 2 łyżki kawy rozpuszczalnej instant, 3 łyżki likieru migda łowego, 2 opakowania cukru waniliowego, 2 opakowania zagęstnika do śmietany, grube czekoladowe wiórki do dekoracji tortu.

  • Składniki na 20 porcji: 3 blaty ciemnego biszkoptu • 75 dag mascarpone • 300 ml śmietany 36 proc. • 2/3 szklanki cukru pudru • 3 łyżki mocnej kawy • 100 ml likieru kawowego lub kawy 15 dag gorzkiej czekolady.

  • Składniki na 10 porcji: ciasto: 4 jajka, 100 g mąki pszennej, 100 g cukru pudru, szczypta soli, łyżka kakao, poncz: łyżka kawy rozpuszczalnej, 2 łyżki likieru kawowego, krem: 150 g śmietanki 30%, 250 g mascarpone, 3-4 łyżeczki cappuccino w proszku, tabliczka mlecznej czekolady (100 g), wierzch: 500 ml śmietany kremówki, 2 łyżki cukru oraz: ziarenka kawy do ozdoby.

  • Składniki na 10 porcji. Spód: 15 dag masła, 10 dag herbatników, łyżka mielonej kawy, 5 dag orzechów. Masa: 5 żółtek, 6 łyżek cukru pudru, 350 ml mascarpone, 250 ml śmietany kremówki, 4 łyżeczki żelatyny, 3 łyżki likieru kawowego. Oraz: 1 op. podłużnych biszkoptów, 1 łyżka kakao, czekoladowe drażetki i beziki do dekoracji.

  • Składniki: 3 gotowe blaty biszkoptowe do tortów,3 łyżeczki żelatyny, 25 dag mielonego twarogu, 50 dag serka mascarpone, 3 łyżki likieru migdałowego, 1 torebka cukru waniliowego, 10 dag cukru, 45 dag śmietany kremówki, 250 ml mocnego naparu kawy (najlepiej z ekspresu), 3–4 łyżki likieru kawowego, 1–2 łyżki kakao, 12 rurek waflowych oraz groszki w kształcie ziarenek kawy do dekoracji.

  • Składniki na 16 porcji: 3 gotowe blaty biszkoptowe do tortów 3 łyżeczki żelatyny 25 dag mielonego twarogu 50 dag serka mascarpone 3 łyżki likieru migdałowego 1 torebka cukru wanilinowego 10 dag cukru 45 dag śmietany kremówki 250 ml mocnego naparu kawy 3-4 łyżki likieru kawowego 1-2 łyżki kakao 12 rurek waflowych groszki w kształcie ziaren kawy do dekoracji...

  • Składniki na 6 porcji: 2 prostokątne blaty biszkoptowe (30x20 cm), 2 pomarańcze, 4 łyżki likieru pomarańczowego, 150 ml ciepłego, mocnego naparu kawy, 2 łyżki + 5 dag cukru, 10 dag gorzkiej czekolady, 25 dag sera mascarpone, 25 dag chudego twarogu, 2 łyżki kakao.

  • Składniki na 12 porcji: 3 okrągłe blaty biszkoptowe, 50 dag sera mascarpone, 25 dag chudego mielonego twarogu, 10 dag cukru, 400 ml śmietany kremówki 36 proc., 250 ml mocnego ostudzonego naparu kawy, 8 łyżek likieru migdałowego, 1 op. cukru waniliowego, 3 łyżeczki żelatyny, 5 łyżek granulowanego kakao.

  • Składniki na 12 porcji: 3 okrągłe blaty biszkoptowe, 50 dag sera mascarpone, 25 dag chudego mielonego twarogu, 10 dag cukru, 400 ml śmietany kremówki 36 proc., 250 ml mocnego ostudzonego naparu kawy, 8 łyżek likieru migdałowego, 1 op. cukru waniliowego, 3 łyżeczki żelatyny, 5 łyżek granulowanego kakao.

Przepisy na temat: tort z kremem mascarpone i likierem kawowym
  • Kawowy tort brownie ze śliwkami kalifornijskimi

    ...4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej szczypta soli Masa kawowa: 500g mascarpone 200g śmietany kremówki 1-2 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Mus śliwkowy: 70g(...). Ciasto można też piec na raty. Masa kawowa: Mascarpone miksujemy ze śmietanką, cukrem pudrem i kawą przez kilka minut, aż masa będzie gładka i gęsta. Mus śliwkowy: Śliwki kroimy na...