• Informacje na temat:

    tort z likierem kokosowym

Artykuły na temat: tort z likierem kokosowym
  • ...pomarańczowego, lekko dociśnij. Wierzch oraz boki tortu posmaruj resztą kremu, obsyp wiórkami kokosowymi. Schłodź w lodówce. Przed podaniem ozdób cząstkami obranej pomarańczy. czas ok(...)1 Żółtka zmiksuj z cukrem waniliowym. Białka ubij ze szklanką cukru. Obie masy połącz, wymieszaj z przesianą mąką. Ciasto wlej do tortownicy o średnicy ok. 24 cm. Piecz ok. 45 minut w temp. 160 st...

  • ..., smarujemy nim nasączone ponczem blaty i wierzch tortu.

  • .... Żółtka zmiksuj z cukrem waniliowym do powstania jasnej piany. Następnie obie masy ostrożnie połącz, po czym wymieszaj z przesianą mąką. Na koniec połącz z olejem. Tortownicę o śr. ok. 24 cm natłuść, oprósz mąką. Wlej do niej ciasto. Piecz ok. 45 min w temp. 160ºC. Po upieczeniu ciasto ostudź w formie, wyjmij i podziel na 3 części. Dżem wymieszaj z likierem i kieliszkiem szampana, rozsmaruj na...

  • Składniki na 12 porcji. Ciasto: 6 jajek, 6 łyżek cukru, 5 łyżek mąki pszennej tortowej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Krem jasny: 250 ml śmietany kremówki 36 proc., 4 łyżeczki żelatyny, 20 dag waniliowego serka homogenizowanego, 1 łyżka cukru pudru. Krem mokka: 200 ml śmietany kremówki 36 proc., 2 łyżki cukru pudru, 3 łyżeczki żelatyny, 1 czubata łyżka kawy mielonej, 2 łyżki likieru kawowego...

  • Składniki na 12 porcji: 2 gotowe spody biszkoptowe do tortów, 40 dag jagód, 6 łyżeczek żelatyny, 2 op. serka waniliowego homogenizowanego, 2 szkl. jogurtu jagodowego, 2 szkl. śmietany kremówki, 2 łyżki cukru, 4 łyżki likieru kokosowego...

  • Utrzyj jajka i cukier. Delikatnie dodaj mąkę, proszek do pieczenia, kokos i olej. Masę przełóż i wyrównaj w wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką tortownicy (średnica: ok. 24 cm). Piecz w piekarniku w temperaturze 160° C przez ok. 45 minut. Ugotuj gęsty krem z mleka i mąki. Ostudź, stale mieszając. Utrzyj miękkie masło z cukrem i likierem. Stopniowo dodawaj do tego krem...

  • .... Wciąż miksując dodaj zawartość rondelka. Na koniec dodaj śmietanę na przemian z suchymi składnikami, delikatnie mieszając je łyżką. Ciasto przelej do do tortownicy. Piecz 40-50 min w temperaturze(...) masa lekko stężała. 3. Pierwszy, drugi oraz trzeci blat ciasta posmaruj częścią kremu i ułóż jeden na drugim. Przykryj ostatnim kawałkiem ciasta. Wierzch i boki tortu posmaruj pozostałym kremem...

  • ..., przykryj ostatnim. Posmaruj wierzch tortu resztą kremu. Polej tort polewą czekoladową, posyp wiórkami kokosowymi. Poczekaj, aż polewa dobrze zastygnie. Wierzch tortu udekoruj ubitą na sztywno śmietanką(...) sztywnej piany, połącz obie masy, pod koniec dosyp mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Ciasto wlej do tortownicy posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką. Piecz w temp. 160° C ok. 45 minut. Pozostaw...

  • Średnica: 24 cm. Czas: 1,5 godz. plus chłodzenie 3-4 godz. Stopień trudności: dla początkujących. Wilgotny i aromatyczny tort marchewkowy jest najsmaczniejszy po kilku godzinach od przełożenia go masą. A krem na bazie serka mascarpone w połączeniu z likierem kokosowym i prażonymi wiórkami kokosowymi oraz naturalną wanilią nadaje mu prawdziwie...

  • ...ananasa lekko wciśnij do nadzienia. Odstaw tort w chłodne miejsce. Przed podaniem posyp go płatkami kokosowymi i udekoruj wiórkami białej czekolady. Czas przygotowania: 40 minut Cena porcji: ok. 6 zł...

Przepisy na temat: tort z likierem kokosowym
  • Jogurtowe malibu z jagodami

    ...i przykryj wierzchnim plackiem. Lekko dociśnij i schłodź. Wierzch i boki tortu posmaruj kremem jogurtowym. Posyp wiórkami kokosowym. (...) mąki oraz proszek do pieczenia przesiej przez sitko, dodaj do masy, delikatnie wymieszaj drewnianą albo plastikową łyżką.  2. Ciasto przelej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do...

  • Ciasto czekoladowe

    ..., dodać tłuszcz kokosowy. Polewę przestudzić i polać nią tort. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Dekorować wiórkami czekoladowymi i kakao. Spróbuj też krem czekoladowy z lodami Ciasto ze...

  • Najlepsze przepisy z czekoladą

    ...wcześniej odcięty kawałek ciasta. Całość zawinąć w folię spożywczą i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Czekoladę rozpuścić z tłuszczem kokosowym w gorącej kąpieli. Ciasto ostrożnie pokroić na kawałki(...) łyżeczką". Tort czekoladowo-wiśniowy Składniki: - 1 jajko, - 80 g cukru, - 20 g mąki, - pół łyżeczki proszku do pieczenia, - 10 g kakao, - 20 g mąki ziemniaczanej, - 4 płatki żelatyny...

  • Sezon na gruszki

    .... 3 jajka ubić z 3 łyżkami cukru, wmieszać śmietanę i wiórki kokosowe. Ciasto rozwałkować i ułożyć na natłuszczonej blasze (28X34). Posmarować kremem kokosowym. Na wierzchu ułożyć owoce i posypać posypką. Piec w 175 st. C ok. 45 minut. Wyjąć ostudzić, posypać łyżką wiórków kokosowych. Czas przygotowania: 105 minut Jedna porcja zawiera: 1510 kJ/361 kcal Tort gruszkowo-czekoladowy Składniki...