• Informacje na temat:

    tort z musem porzeczkowym

Artykuły na temat: tort z musem porzeczkowym
  • ...1 Białka oddziel od żółtek, ubij ze szczyptą soli. Stopniowo dodawaj po łyżce cukru, ubijając. Dodawaj po jednym żółtku, miksuj. Mąki i proszek przesiej do masy, wymieszaj. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę, piecz 40 minut w 160°C. Biszkopt przekrój wzdłuż na 2 blaty. 2 Galaretkę rozpuść, wystudź, schłodź. Owoce umyj. 35 dag czerwonych porzeczek...

  • Z porzeczkową nutą

    ..., wsyp do masy jajecznej i mieszaj. Do przygotowanej tortownicy wlej ciasto i piecz ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180° C. Wystudź. 3. 25 dag porzeczek zmiksuj z cukrem na mus(...) podziel na dwie części. Do jednej z nich dodaj mus porzeczkowy oraz połowę malin, jagód oraz pozostałych porzeczek. Wszystko wymieszaj. 4. Biszkopt przekrój na dwa blaty. Pierwszy włóż do tortownicy...

  • Porzeczkowy raj

    ...i delikatnie wymieszaj. Tortownicę wysmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą. Wlej ciasto i piecz w 180° C ok. 45 minut. Wystudź. 3. 25 dag porzeczek zmiksuj z cukrem na mus. Żelatynę rozpuść w odrobinie gorącej(...) pozostałych porzeczek, wymieszaj. 5. Biszkopt przekrój na dwa placki. Pierwszy włóż do czystej tortownicy i nasącz wodą z sokiem cytrynowym. Wyłóż różowy krem z owocami i przykryj drugim plackiem. Wierzch...

  • Ciasta jogurtowe

    .... Udekorować skórką startą z pozostałej limonki i ew. malinami. Dwukolorowy tort jeżynowy Składniki na 12 porcji: 20 dag mąki, 5 dag cukru pudru, sól, 10 dag masła, 1 żółtko, 9 łyżeczek żelatyny, 75 dag jeżyn, 1 puszka moreli, 2 torebki cukru waniliowego, 10 dag cukru, 50 dag jogurtu, 20 dag gęstej kwaśnej śmietany, trochę tłuszczu do posmarowania tortownicy. Mąkę wymieszać z cukrem pudrem...

Przepisy na temat: tort z musem porzeczkowym
  • Orkiszowy tort karpatkowy

    Orkiszowy Tort Karpatkowy Ciasto: 1 opakowanie Karpatki Delecta 1 szklanka mąki orkiszowej 250 ml wody 125 g margaryny 4-5 jaj (w zależności od wielkości) Nadzienie(...) 3 części. Do wypieku 3 cienkich blatów użyj tortownicy o średnicy 23 cm. 2. Zawartość torebki z kremem wymieszaj z 200 ml mleka, a pozostałą część mleka zagotuj. Do gotującego się mleka wlej...