• Informacje na temat:

    tort z szablonu

Artykuły na temat: tort z szablonu
  • Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic Biszkopt: 6 jajek, 3/4 szklanki cukru, 4 czubate łyżki mąki tortowej, 2 czubate łyżki maki ziemniaczanej, łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta(...) z mlekiem, cukrami i miękkim masłem. Śmietanę kremówkę ubij, połącz z masą serową. Dodaj dżem, delikatnie wymieszaj. 3. Z biszkoptu wytnij serca (np. wg szablonu). Przekrój na dwa placki. Skrop...

  • Tort czekoladowy

    ...1. Oddziel żółtka od białek. Z białek i niepełnej szklanki cukru ubij pianę. Żółtka utrzyj z cukrem waniliowym. Obie masy wymieszaj z mąką i olejem. Ciasto przełóż do tortownicy, piecz 45 minut(...) kawałki masło, utrzyj gładki krem. Czekoladę rozpuść, wymieszaj z 3/4 porcji kremu. Przełóż upieczone blaty (część kremu czekoladowego odłóż do ozdoby). Boki tortu posmaruj jasnym kremem, posyp wiórkami...

  • Tort na Pierwszą Komunię musi być biały

    Wkrótce nadejdzie maj i sezon na przyjęcia komunijne. Trzeba m.in. zdecydować, jaki wybrać tort. PAP Life sprawdził, co jest modne w tym sezonie i czy z takiej ważnej okazji jeszcze ktoś piecze torty samodzielnie.

  • ..., pomarańcze lub inne). Umyj je, w razie potrzeby obierz lub odszypułkuj, osusz i przekrój na połówki. 3. Korzystając z szablonu (możesz go narysować i wyciąć z pergaminu) wykrój z blatów kształt serca. Dżem lekko podgrzej. Posmaruj jeden blat. Nałóż część kremu z białej czekolady, rozłóż owoce. Przykryj kolejną warstwą kremu i drugim blatem. Odstaw do lodówki do schłodzenia. 4. Tort wyjmij...

  • Przygotowanie: Ubij pianę z jajek i cukru. Dodaj mąkę, kakao i pokrojone grubo orzechy laskowe. Ciasto wlej do wysmarowanej tłuszczem tortownicy (okrągłej lub w kształcie gwiazdy) i wygładź powierzchnię. Piecz korpus w piekarniku nagrzanym na 170°C przez około 40 minut. Jeżeli pieczesz tort w okrągłej tortownicy, przygotuj z papieru szablon w kształcie gwiazdy. Kiedy...

  • .... Płatki migdałowe zrumień na suchej patelni, przesyp na talerzyk i wystudź je. Obsyp nimi bo- ki tortu. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno z pozostałym cukrem pudrem i zagęstnikiem. Przełóż ją do szprycy cukierniczej z końcówką w kształcie małej gwiazdki. Wyciśnij rozetki przy krawędzi tortu i na środku – tworząc mniejsze serce. Torcik udekoruj malinkami i ew. bezowymi ciasteczkami. Do czasu podania...

  • ...powidłami i 1/3 kremu. Układam kolejny blat, nasączam, smaruję 1/3 kremu. Układam ostatni blat. Boki i górę tortu smaruję kremem, robię dekorację szprycą. Posypuję boki tartą czekoladą i orzechami. Układam czekoladowe listki, kawałki orzechów, posypuję kakao, używając szablonu. Przygotowanie ok. 90 min • Słoik 320 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis na 12 porcji...

  • Słodkości od serca

    ...w kąpieli wodnej rozpuść ciemną i białą czekoladę. Każdą wylej na płaską tackę wyłożoną folią spożywczą i wstaw do lodówki do zastygnięcia. Gdy czekolada zastygnie, wyjmij ją z lodówki i za pomocą szablonu(...) do krojenia tortu). Zaraz po wykrojeniu serca foremkę trzeba usunąć. Dzięki temu serduszka będą kształtne, a brzegi deseru równe i gładkie. 4. Udekoruj deser wcześniej odłożoną i schłodzoną bitą...