• Informacje na temat:

    tort ze smietana i brzoskwiniami

Artykuły na temat: tort ze smietana i brzoskwiniami
  • Tort jogurtowy

    ...dodajemy żelatynę. Mieszamy ze śmietaną i 200 g owoców jagodowych, masę przekładamy do tortownicy i odstawiamy do lodówki. Kiedy krem zacznie tężeć, dekorujemy tort odłożonymi wcześniej owocami. Tort(...): W wyniku prażenia gryka nabiera orzechowej konsystencji. Można ją wtedy wykorzystywać podobnie jak orzechy albo krokant, ale ma o wiele mniej kalorii. Najintensywniejszy smak tort będzie miał...

  • Przygotowanie: 1. Przygotuj kruchy spód. Z podanych składników zagnieć gładkie ciasto. Wylep nim dno tortownicy, włóż do lodówki na(...) i stopniowo dodawaj budyń malinowy. 4. Podpieczony kruchy spód posmaruj dżemem i ułóż w tortownicy. Biszkopt pokrój wzdłuż na 5-6 równych pasków. Każdy pasek posmaruj kremem. Pierwszy pasek ciasta zwiń...

  • Torcik z bitą śmietaną

    Składniki na 10 porcji: 4 jajka, pół szklanki cukru, 14 łyżek mąki tortowej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, łyżka mielonej kawy, 4 łyżki oleju, tłuszcz i mąka krupczatka do formy. Krem: 1 i 1/2 opakowania śmietanki kremówki, 3 łyżki cukru kryształu. Wykończenie: brzoskwinie w zalewie, po 1/3 tabliczki białej i mlecznej czekolady, wiórki czekoladowe i listki melisy.

  • ...przesianą wraz z proszkiem do pieczenia. Przełóż ciasto do tortownicy o średnicy ok. 26 cm i piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 160° C ok. 45 minut. Po upieczeniu wystudź w formie, wyjmij i przekrój poprzecznie na dwa płaty. Dolny posmaruj marmoladą i sklej z górnym. Umyj tortownicę, wysmaruj olejem i wysyp cukrem pudrem. Na dnie połóż sklejony biszkopt. Twaróg wymieszaj z cukrem...

  • Z kolorową galaretką

    Tort cytrynowy Składniki na 20 porcji: Na biszkopt: 3 jajka, 1/2 szklanki cukru, 3/4 szklanki połączonej mąki ziemniaczanej i pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia Na masę cytrynową(...) mieszaj. Następnie dodaj do masy pokrojoną galaretkę i wyłóż ją na wierzch. Tort przybierz pokrojonymi w plastry pomarańczami oraz świeżymi owocami sezonowymi i zalej tężejącą galaretką pomarańczową...

  • ...wyszedl piekny, ciezki i mam nadzieje, ze smaczny. Niedlugo sie dowiem:) Jedna warstwe oblozylam brzoskwiniami z puszki i bita smietana, druga - bananami i bita smietana, wierzch to gesto ulozone maliny(...) zakupy, nabyc wszystko co potrzebne do stworzenia tortu:) Potem do domu i do roboty. Facet zaangazowany w kuchnie moze byc naprawde jak wrzod na d... Nie dal mi w spokoju obmyslec i stworzyc dziela...

  • Ekspert radzi: Marchewka

    ...świeżymi owocami - ananasem, brzoskwiniami, jabłkami, gruszkami. Wykończenie Upieczone ciasto marchewkowe posypuję cukrem pudrem, dekoruję lukrem lub kremem cytrynowym na bazie serka mascarpone. Można je też podawać z bitą śmietaną. Na tort Ciasto marchewkowe upieczone w tortownicy będzie doskonałą bazą tortu przełożonego owocowymi kremami.

  • Lecz się dietą

    ..., tłustych ciast i tortów, ostrych przypraw, warzyw i grzybów marynowanych w occie, a ponadto batonów, chipsów i innych rodzajów śmieciowego jedzenia. Przykładowe menu Śniadanie Kasza manna na mleku...

  • Wykwintne torty na Boże Narodzenie

    Tortowe sekrety Gdy lukier jest rzadki Lukier do ozdobienia tortu wyszedł ci za rzadki? Rozmieszaj go z kilkoma kroplami białka. Aby lukier był słodki, ale też aromatyczny, dodaj do cukru pudru nieco soku z pomarańczy lub cytryny. Na boki Jeśli zabrakło nam siekanych orzechów czy migdałowych płatków do obsypania boków tortu, możemy wykorzystać wiórki kokosowe lub... okruszki biszkoptów...

  • Wykwintne torty

    Tortowe sekrety Gdy lukier jest rzadki Lukier do ozdobienia tortu wyszedł ci za rzadki? Rozmieszaj go z kilkoma kroplami białka. Aby lukier był słodki, ale też aromatyczny, dodaj do cukru pudru nieco soku z pomarańczy lub cytryny. Na boki Jeśli zabrakło nam siekanych orzechów czy migdałowych płatków do obsypania boków tortu, możemy wykorzystać wiórki kokosowe lub... okruszki biszkoptów...

Przepisy na temat: tort ze smietana i brzoskwiniami
  • Jogurtowy marmurek z mango

    ...niej kolejno żółtka. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Porcjami połącz z masą jajeczną. Delikatnie wymieszaj. Spód tortownicy o śr. 26 cm wyłóż pergaminem. Rozsmaruj na nim przygotowane biszkoptowe ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz przez 20 minut. Upieczony biszkopt wyjmij z piekarnika, ostrożnie zdejmij obręcz tortownicy. Ciasto odstaw na kratkę...