• Informacje na temat:

    tortellini do rosołu

Artykuły na temat: tortellini do rosołu
  • ...posiekaną cebulę zeszklij na 1 łyżce oleju. 30 dag ugotowanego mięsa z rosołu wraz z przesmażoną cebulą rozdrobnij blenderem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gdyby masa była zbyt sucha, dodaj do niej odrobinę rosołu. 3. Na stolnicę lub blat przesiej mąkę, dodaj 3 jajka, żółtko, pozostały olej oraz sól, zagnieć gładkie ciasto (powinno być miękkie i elastyczne). Owiń je folią spożywczą odłóż...

  • Rosół po japońsku

    Jeśli mamy dość polskiego niedzielnego rosołu, warto posmakować jego egzotycznych odpowiedników. Ostatnio najpopularniejszy z nich to ramen.

  • Składniki: po 3 duże marchewki i ziemniaki, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 1/2 strąka zielonej papryki, 2-3 łyżki oliwy, 1 łyżeczka curry, cukier, 1 litr rosołu lub bulionu warzywnego, 1/2 op. tortellini z serem, natka, chili...

  • Składniki: po 3 duże marchewki i ziemniaki, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, chili, 1/2 strąka zielonej papryki, 2-3 łyżki oliwy, 1 łyżeczka curry, cukier, 1 litr rosołu lub bulionu warzywnego, 1/2 op. tortellini z serem, natka, sól, pieprz.

  • Bosacka: Pierogi od św. Jacka

    ...w wielu kuchniach świata: litewskiej, słowackiej, ukraińskiej, rosyjskiej, włoskiej (ravioli czy tortellini), chińskiej (wonton, dim sum), gruzińskiej (chinkali). Jednak to polska kuchnia z nich słynie(...). W czasach PRL-u moi rodzice często gotowali w sobotę rosół, a potem w niedzielę z warzyw z rosołu, ziemniaków i jajek na twardo tata robił sałatkę jarzynową, a z mięsa mama lepiła pierogi. Po upadku...

  • Katarzyna Bosacka: Pierogi od św. Jacka

    ...świata: litewskiej, słowackiej, ukraińskiej, rosyjskiej, włoskiej (ravioli czy tortellini), chińskiej (wonton, dim sum), gruzińskiej (chinkali). Jednak to polska kuchnia z nich słynie. Według legendy(...)-u moi rodzice często gotowali w sobotę rosół, a potem w niedzielę z warzyw z rosołu, ziemniaków i jajek na twardo tata robił sałatkę jarzynową, a z mięsa mama lepiła pierogi. Po upadku komunizmu przestały...

  • ...... zwykłe pierogi z mięsem. Podobną sztuczkę możesz zastosować, serwując domownikom krem z groszku, szpinaku czy pora. Do tych zup, zamiast pierogów, lepiej jednak będą pasować włoskie tortellini...

  • Uszka na trzy sposoby nie tylko na wigilijną kolację

    .... Odpowiednikiem polskich uszek są popularne włoskie tortellini, które zwykle jada się z sosem pomidorowym albo z oliwą i parmezanem. Jeśli zostaną wam uszka z Wigilii, na drugi dzień śmiało możecie(...) powstały uszka. Gotować w posolonej wodzie, około 1 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawać do barszczyku. Uszka z mięsem do rosołu Składniki: Ciasto: 30 dag mąki 2 jajka...

  • Wigilijne uszka na trzy sposoby

    .... Odpowiednikiem polskich uszek są popularne włoskie tortellini, które zwykle jada się z sosem pomidorowym albo z oliwą i parmezanem. Jeśli zostaną wam uszka z Wigilii, na drugi dzień śmiało możecie(...) powstały uszka. Gotować w posolonej wodzie, około 1 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawać do barszczyku. Uszka z mięsem do rosołu Składniki: Ciasto: 30 dag mąki 2 jajka...

  • Uszka na trzy sposoby

    .... Odpowiednikiem polskich uszek są popularne włoskie tortellini, które zwykle jada się z sosem pomidorowym albo z oliwą i parmezanem. Jeśli zostaną wam uszka z Wigilii, na drugi dzień śmiało możecie(...) powstały uszka. Gotować w posolonej wodzie, około 1 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawać do barszczyku. Uszka z mięsem do rosołu Składniki: Ciasto: 30 dag mąki 2 jajka, szczypta...

Przepisy na temat: tortellini do rosołu
  • Wigilia po włosku

    ...), serem tortellini czy pierożkami w rosole. Na stole obecny jest także oczywiście makaron, który występuje wtedy najczęściej w towarzystwie śródziemnomorskich dodatków – oliwek, owoców morza czy szynki...

Dyskusje na temat: tortellini do rosołu
  • Re: Rosół

    Lubię włoskie klimaty. Do rosołu najchętniej tortellini,ale to strasznie pracochłonna rzecz. Inną smaczną alternatywą są "passatelli "-kluski z bułki tartej,parmezanu i jajek lub też "straciatella" (oba przepisy w moim profilu)