• Informacje na temat:

    tortilla z miesem i fasolą

Artykuły na temat: tortilla z miesem i fasolą
  • Składniki na 6 sztuk: 6 placków tortilli, 2 średnie polędwiczki wieprzowe (ok. 60 dkg), 2 czerwone cebule, 1 szklanka czerwonej fasoli konserwowej, ½ szklanki kukurydzy konserwowej, ½ pęczka grubego szczypioru, 20 dag żółtego sera, np. gouda, sól, pieprz, olej.

  • Składniki: 4 placki tortilli, 30 dag mielonego mięsa, puszka czerwonej fasoli, pół puszki kukurydzy, cebula, mały słoiczek koncentratu pomidorowego, 2 papryki konserwowe, sól, pieprz, papryka, po łyżeczce majeranku i czosnku granulowanego, olej.

  • Składniki na 8 porcji: • 8 placków tortilla • 2 piersi kurczaka • po 1 papryce żółtej, czerwonej, zielonej • 1 puszka kukurydzy • 1 puszka czerwonej fasoli • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 2 łyżki ostrej papryki • 1 łyżka przyprawy do gyrosa • pół łyżeczki pieprzu cayenne • sól • pieprz • 10 łyżek oliwy • kilka liści sałaty • sos tzatziki...

  • Składniki na 4 porcje: 4 placki tortilli, 30 dag mięsa mielonego, 1 puszka czerwonej fasoli i pół kukurydzy, 1 cebula, 1 koncentrat pomidorowy, 2 papryki konserwowe, olej , przyprawy: sól, pieprz, papryka, majeranek, czosnek.

  • Składniki na 4 porcje: 40 dag mieszanego mięsa mielonego, 4 tortille o śr. 25 cm, 1/2 małej główki sałaty lodowej, 20 dag sera koziego, 1 cebula, 4 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 ząbek czosnku, 1 mała papryczka chili, 2 łyżki oleju, 1 łyżka suszonego tymianku, sól, pieprz mielony.

  • ...1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na nieduże kawałki, oprószyć solą, pieprzem, papryką, oregano, podsmażyć na złoto na 2-3 łyżkach oliwy, odłożyć. 2. Ryż przygotować według przepisu na opakowaniu. 3. Pomidora, paprykę i cebulę umyć, pokroić w drobną kostkę, wymieszać z wystudzonym ryżem, dodać fasolę odsączoną z zalewy, doprawić do smaku. 4. Na tortillach rozłożyć farsz, kawałki kurczaka...

  • Składniki: 600 g wieprzowiny pokrojonej na małe kawałki • 2 łyżeczki przyprawy kajeńskiej • łyżka suszonej kolendry • szklanka kukurydzy • 2 szklanki białej i czerwonej fasoli (wcześniej namoczonej i ugotowanej) • 400 g pokrojonych w kostkę pomidorów • łyżka posiekanej papryczki jalapenos (bez pestek) • 6 tortilli • 1/4 szklanki świeżej posiekanej kolendry • awokado • limonka.

  • Składniki: 200 g drobnej białej fasoli ● 8 tortilli pszennych ● 2 piersi z kurczaka ● 150 g sera cheddar, startego ● 200 g kremowego twarożku ● 3 łyżki konserwowej papryczki chilli, posiekanej ● 5 łyżek świeżej kolendry ● sól ● pieprz.

  • Tortille z mięsem mielonym

    Na oleju zeszklij posiekaną cebulę, dodaj mięso mielone, posól i smaż 3-4 minuty mieszając. Następnie dołóż koncentrat pomidorowy, osączoną fasolę i kukurydzę. Podgrzewaj jeszcze 6-8 minut. Jeśli masa jest zbyt gęsta dolej 1/2 szklanki gorącej wody. Na koniec bezpośrednio do masy mięsnej wciśnij czosnek. Masę przypraw na ostro solą, pieprzem, mieloną chili i cukrem. Placki tortilla podgrzej na...

  • Tortilla po diabelsku

    Meksykańska tortilla to po prostu placek z mąki i wody, ale za to nadzienie może zaspokoić najbardziej wyszukany gust. Dzisiaj nasz ekspert proponuje wersję dania, które można podać na przekąskę, a w podwójnej porcji na szybki obiad.

Przepisy na temat: tortilla z miesem i fasolą
  • KARNAWAŁOWA SAŁATKA TACO W MISECZCE Z TORTILLI

    Będzie idealna na karnawałowy wieczór z przyjaciółmi!

  • Tortilla z wołowiną na ostro - Maciej Kuroń

    Danie to nosi w Meksyku nazwę fajitas i jest podawane obowiązkowo z gotowaną fasolą i różnymi ostrymi sosami oraz pieczonymi warzywami.

  • Zapiekanki na nowo!

    Łatwe do przyrządzenia, w sam raz na zimę. Znane niemal we wszystkich kuchniach świata. A my mamy na nie całkiem nowe pomysły!

  • ...kukurydzianymi /tortilla/ i dużą ilością świeżej kolendry. Przepis mistrzów kuchni Roberta Sowy i Krzysztofa Baranowskiego. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do...