• Informacje na temat:

    tosty z ciemnego pieczywa

Artykuły na temat: tosty z ciemnego pieczywa
  • Składniki: 4 kromki pieczywa tostowego (może być zarówno jasne jak i ciemne), oliwa z oliwek, 4 plasterki chudej szynki, 4 plasterki salami, kilka „krzaczków” roszponki, endywia, połówka marynowanej gruszki lub papryki...

  • Składniki na 6 porcji: 1 strąk czerwonej papryki, 1 strąk zielonej papryki, 2 dymki ze szczypiorkiem, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz, 4 łyżki orzechów włoskich , 2 łyżki majonezu, słodka papryka, 25 dag żółtego sera typu gouda, po 6 kromek jasnego i ciemnego pieczywa tostowego.

  • Składniki: 2 kromki pieczywa tostowego, 10 dag pieczarek, 3 łyżki oleju, 5 dag wędzonego boczku, pół pęczka natki pietruszki, 75 dag mieszanego mielonego mięsa, 1 jajko, 1 cebula, 2 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, sproszkowana słodka papryka, 0,25 l bulionu drobiowego, 1 łyżka ciemnego sosu pieczeniowego.

  • Jesień na talerzu pod znakiem dyni, rzepy i fenkułu

    ...to idealny wybór dla fanów opiekanego pieczywa - mówi Wiktor Kowalski, ekspert z Dan Cake Polonia. - Taka grzanka idealnie smakować będzie na Chlebie tostowym pełnoziarnistym naszej firmy. Jest on(...) kanapek czy główny składnik sałatek z dodatkiem dobrego pieczywa będą źródłem wartościowych składników odżywczych i z pewnością przysłużą się naszej urodzie.

  • Śniadanie na biurku

    ...sobie do pracy gotową sałatkę z warzyw lub owoców i dopraw ją do smaku jogurtem naturalnym, - zrób sobie kanapkę z ciemnego pieczywa lub przynajmniej zjedz jednego banana dziennie, - wypij niskotłuszczowy...

  • Co jeść, by nie dać się grypie?

    Co trzy dni jedz ponadto tłustą rybę, bo kwasy omega-3 są budulcem dla substancji przeciwzapalnych. Do dań dodawaj cynamon, imbir i gałkę muszkatołową (rozgrzewają i zwalczają wirusy). Pij napary z imbiru i dzikiej róży. Śniadanie Dwa tosty z ciemnego pieczywa, pomidor i czerwona papryka, jajko na miękko, woda z miodem. Albo: omlet z dwóch jaj z natką pietruszki, pół grahamki, sok pomarańczowy...

  • .... z dodatkiem ciemnego, pełnoziarnistego pieczywa (dobrze będą smakowały do niej także pełnoziarniste tosty). Jeśli lubisz, możesz zamiast oleju dodać do niej dressing z ulubionymi ziołami. RADA Sałatkę...

  • Kanapka idealna

    Połowę ogórka pokroić w cienkie plastry, resztę utrzeć. Marchewkę utrzeć. Jogurt zmieszać z twarożkiem startym ogórkiem i marchewką. Doprawić solą...

  • Śniadania na świecie

    ...znalazły się najważniejsze składniki odżywcze: węglowodany (np. w postaci ciemnego pieczywa), białko, witaminy oraz wapń. Wyrzućmy z głowy mit, że zdrowe jedzenie jest nudne i niesmaczne. Nic bardziej(...) fasolki w sosie pomidorowym, grzybków czy tostów. Taki posiłek to bomba kaloryczna, ale Brytyjczycy potrafią też serwować lekkie śniadania, których podstawą są tosty, owsianka, soki owocowe i dżemy...

  • ...pomidora. Nakryj serem mozzarella i posyp ziołami prowansalskimi. Ułóż tosty na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180˚C. Zapiekaj około 15 minut, aż ser(...) udekorowane listkami bazylii lub natki. Takie tosty smaczne są z białym pieczywem lub ciemnym, pełnoziarnistym. Marika Piekut z Nowej Wsi...

Przepisy na temat: tosty z ciemnego pieczywa
  • Oliwkowa pasta do kanapek

    Nie ma się co oszukiwać. Kanapki to dla wielu osób podstawa menu. Jemy je na śniadanie, kolację, nie rzadko pogryzamy w pracy, albo pakujemy dzieciom do szkoły. Dlatego warto urozmaicić ich smak.

  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    ...ułożone plasterki szynki konserwowej lub gotowanej, albo łososia. Jeśli wybrałaś łososia, dodatkowo skrop go sokiem wyciśniętym z cytryny. Sałatkę podawaj od razu po przygotowaniu, np. z dodatkiem ciemnego, pełnoziarnistego pieczywa (dobrze będą smakowały do niej także pełnoziarniste tosty). Jeśli lubisz, możesz zamiast oleju dodać do niej dressing z ulubionymi ziołami. Tarta orzechowa z sosem z kiwi...

Dyskusje na temat: tosty z ciemnego pieczywa
  • Re: Wiadomo już, dlaczego oliwa i... dobry sen chronią przed zawałem i udarem

    , lekko orzechowy smak. Aby wykorzystać jego dobroczynne składniki, najlepiej spożywać go na zimno, a więc dodawać go do sałatek czy dressingów. Można nim polewać tosty (najlepiej z razowego pieczywa(...) przechowywać tylko w butelkach z ciemnego szkła, w przeciwnym razie traci swoje cenne, odżywcze właściwości. Po otwarciu butelka oleju konopnego powinna być przechowywana w chłodnym miejscy (nawet w lodówce