• Informacje na temat:

    ubijane

Artykuły na temat: ubijane
  • Rolada z  kremem z białej czekolady

    Masę czekoladową ubijaj jak najkrócej, by krem się nie zwarzył.

  • Kluski z miodem

    To idealne danie dla całej rodziny. Doświadczenia wymaga ubijanie na parze, do tej czynności lepiej nie angażować dzieci.

  • Dobre rady: Śmietana kremówka

    Śmietana kremówka dobrze się ubije, jeśli będzie mocno schłodzona. Dobrze też na godzinę przed ubijaniem schłodzić w zamrażarce końcówki miksera oraz metalową miskę. Kiedy śmietana staje się puszysta, nie przedłużaj już ubijania!

  • ...ja ko krem do przełożenia ptysiów i tortów. Piękny kolor (bez zmiany smaku) da ubijanej śmietanie od robina barwnika spożywczego. Dla odmiany ptysie można przełożyć kremem mali nowym...

  • Puszysty krem truskawkowy

    Śmietana do ubijania musi być mocno schłodzona. Ubijaj ją na średnich obrotach miksera, a kiedy zacznie gęstnieć, jeszcze je zmniejsz. Inaczej śmietana może się zwarzyć.

  • Chrupiące gofry z bitą śmietaną

    Bita śmietana nigdy się nie zwarzy, jeżeli zaczniesz ją ubijać na niskich obrotach, a dopiero potem na wyższych. Nie ubijaj jej zbyt długo, bo może się zrobić masło zamiast kremu.

  • Domowe masło

    Przygotowanie: Przelej schłodzoną śmietanę do wysokiego, wąskiego naczynia. Zacznij ubijać śmietanę mikserem, najpierw powoli, żeby się lekko spieniła,...

  • Beza Pavlova z malinami

    Przygotowanie: Do miski wbij 6 białek, dodaj szczyptę soli i zacznij miksować. Gdy białka przestaną się pienić, po łyżce dosypuj cukru. Wciąż ubijaj,...

  • Deser malinowy

    Zamiast śmietanki można użyć niesłodzonego mleka skondensowanego. Należy ubijać je mikserem tak długo, aż powstanie pianka.

  • Masa z bitej śmietany i mascarpone

    Przygotowanie: 200 g śmietanki kremówki ubijam na sztywno, pod koniec dodając 2-3 łyżki cukru pudru. Do ubitej śmietany dodaję 200 g sera mascarpone...

Zdjęcia na temat: ubijane
Wideo na temat: ubijane
  • Zmysłowe smaki: Jak ubić śmietanę?

    Bita śmietana stanowi doskonałą bazę do kremów, sprawdza się jako dodatek do tortów, lodów i ciast oraz jako dekoracja babeczek. Bita śmietana doprawiona pieprzem i ziołami stanowi idealne i oryginalne dopełnienie zup oraz dań głównych. Czasami jednak ubicie śmietany sprawia kłopoty. Co zrobić aby śmietana zawsze była perfekcyjnie ubita? Kilka ważnych uwag: - nie należy mieszać śmietany od różnych producentów - istnieje ryzyko, że może się nie ubić, - jeśli potrzebujemy słodkiej...

  • Jak Aleksandra Ciupa i Paula Tumala dbają o wygląd?

    Aleksandra Ciupa i Paula Tumala po występie na tegorocznej Eurowizji razem z Cleo, Donatanem i ich hitem "My Słowianie" trafiły na języki całej Polski - ich ubijanie masła i ręczne pranie w strojach eksponujących biust wywołało wiele kontrowersji. (DDTVN/x-news)

Przepisy na temat: ubijane
  • Ślimaczek z zielonym ogórkiem

    Białka ubij, dodawaj po jednym żółtku, sól, pieprz, ubijaj.

  • Szybki tort orzechowy, idealny na jesień

    Śmietankę ubijamy w dużej misce. Dodajemy do niej serek mascarpone oraz brązowy cukier.

  • Smaki śmietanowej pianki

    Bitą śmietanę o idealnej konsystencji przygotujemy z mocno schłodzonej śmietany kremówki. Ważne, by jej nie „przebić”, czyli nie ubijać za długo – wtedy może się zwarzyć lub powstanie z niej masło. A smak? Oto, jak go ulepszyć!

  • Minibezy ze śmietaną i owocami

    Pyszny deser owocowy

  • Beza Pavlova z sezonowymi owocami

    Lato dobiega końca, dzień staje się coraz krótszy, ale nie smućmy się! Powitajmy jesień z pomocą królowej bez – czyli Bezą Pavlova.

  • Lody czekoladowe z migdałami

    Wyśmienite i orzeźwiające

  • Idealna bita śmietana

    Do słodkich deserów!

  • Szybka szarlotka

    Szarlotka to jedno z najpopularniejszych w naszym kraju ciast. Wersję z kruszonką i ubitymi białkami nie jest jednak tak łatwo przygotować. Możemy jednak wykonać ją w inny sposób, a zajmie nam to jedynie… 20 minut.

  • Szarlotka z migdałami na biszkoptowym spodzie

    Jabłecznik to ciasto popularne w Małopolsce. Właśnie tam, na dawnych ziemiach Galicji jadało się słodkie szarlotki czy jabłkowe strudle, a różne ich wersje i nowoczesne modyfikacje, królują na tych stołach do dziś. Doskonałe połączenie prażonych jabłek z kruchym ciastem i orzechami stało się tak popularne w innych rejonach Polski, że dziś bez niego nie wyobrażamy sobie świątecznego spotkania z rodziną i przyjaciółmi.

  • Tort bezowy z orzechami i bananowym musem na Dzień Mamy

    Dzień Mamy, to wyjątkowy dzień w roku, który warto uczcić w szczególny sposób. Najlepszym pomysłem, który na pewno zaskoczy każdą mamę, będzie przygotowanie słodkiego, bezowego tortu z orzechami i bananowym musem. Połączenie delikatnego kremu ze smakiem orzechów, spowoduje że tort stanie się bohaterem i najlepszym prezentem na ten dzień.

Dyskusje na temat: ubijane
  • Re: W garderobie postaw na kolorowe futro i kwiatowe wzory

    No widać, że ktoś tu MYŚLI samodzielnie a nie słucha każdej brednii z sieci. Norki ubijane prądem..tak. Ciekawe kto kupi skórki przypalone i śmierdzące.

  • Re: Smaż na zdrowie

    Czasem się trafi knur, ale bardzo rzadko, bo do uboju idą sztuki standardowo tuczone - mięsne i ubijane w terminie, bo przetrzymywać dłużej się nie opłaci.

  • Re: Jak ubić pianę z białek?

    Coś tu się nie zgadza. Moim zdaniem jeśli należy unikać plastikowych naczyń to chyba ubijane białko nie powinno być pokazane w naczyniu plastikowym, bo w takim razie po co te dobre rady.

  • Re: Sekret przygotowania dobrego puree ziemniaczanego

    ja gotuje ziemniaki obierane posolone odcedzam najlepiej zrobić to przez praskę są lepsze niż ubijane dodaje masło a mleko wlewam wrzące bo z zimnego robi się papka można jak kto chce dodać koperek są pyszne spróbujcie smacznego