• Informacje na temat:

    ubijanie

Artykuły na temat: ubijanie
  • Rolada z  kremem z białej czekolady

    Masę czekoladową ubijaj jak najkrócej, by krem się nie zwarzył.

  • Śmietanę przeznaczoną do ubijania mocno schładzamy. Zbyt ciepła podczas ubijania może zmienić się w masło. Aby się przekonać, czy śmietana jest już dobrze...

  • Puszysty krem truskawkowy

    Śmietana do ubijania musi być mocno schłodzona. Ubijaj ją na średnich obrotach miksera, a kiedy zacznie gęstnieć, jeszcze je zmniejsz. Inaczej śmietana może się zwarzyć.

  • Chrupiące gofry z bitą śmietaną

    Bita śmietana nigdy się nie zwarzy, jeżeli zaczniesz ją ubijać na niskich obrotach, a dopiero potem na wyższych. Nie ubijaj jej zbyt długo, bo może się zrobić masło zamiast kremu.

  • Domowe masło

    Przygotowanie: Przelej schłodzoną śmietanę do wysokiego, wąskiego naczynia. Zacznij ubijać śmietanę mikserem, najpierw powoli, żeby się lekko spieniła,...

  • Beza Pavlova z malinami

    Przygotowanie: Do miski wbij 6 białek, dodaj szczyptę soli i zacznij miksować. Gdy białka przestaną się pienić, po łyżce dosypuj cukru. Wciąż ubijaj,...

  • Deser malinowy

    Zamiast śmietanki można użyć niesłodzonego mleka skondensowanego. Należy ubijać je mikserem tak długo, aż powstanie pianka.

  • Masa z bitej śmietany i mascarpone

    Przygotowanie: 200 g śmietanki kremówki ubijam na sztywno, pod koniec dodając 2-3 łyżki cukru pudru. Do ubitej śmietany dodaję 200 g sera mascarpone...

  • Owsiane kokosanki

    1. Masło stopić, wymieszać z płatkami owsianymi i kokosowymi wiórkami. Jajka wbić do miseczki. Dodać cukier, cukier wanilinowy, szczyptę soli i cynamon. Ubijać...

  • Składniki: 10 dag białej czekolady, 25 dag sera mascarpone, 30 ml likieru z białej czekolady, śmietana do ubijania, awokado, pół melona.

Zdjęcia na temat: ubijanie
Wideo na temat: ubijanie
  • Jak Aleksandra Ciupa i Paula Tumala dbają o wygląd?

    Aleksandra Ciupa i Paula Tumala po występie na tegorocznej Eurowizji razem z Cleo, Donatanem i ich hitem "My Słowianie" trafiły na języki całej Polski - ich ubijanie masła i ręczne pranie w strojach eksponujących biust wywołało wiele kontrowersji. (DDTVN/x-news)

  • Zmysłowe smaki: Jak ubić śmietanę?

    Bita śmietana stanowi doskonałą bazę do kremów, sprawdza się jako dodatek do tortów, lodów i ciast oraz jako dekoracja babeczek. Bita śmietana doprawiona pieprzem i ziołami stanowi idealne i oryginalne dopełnienie zup oraz dań głównych. Czasami jednak ubicie śmietany sprawia kłopoty. Co zrobić aby śmietana zawsze była perfekcyjnie ubita? Kilka ważnych uwag: - nie należy mieszać śmietany od różnych producentów - istnieje ryzyko, że może się nie ubić, - jeśli potrzebujemy słodkiej...

Przepisy na temat: ubijanie
  • Ślimaczek z zielonym ogórkiem

    Białka ubij, dodawaj po jednym żółtku, sól, pieprz, ubijaj.

  • Szybki tort orzechowy, idealny na jesień

    Śmietankę ubijamy w dużej misce. Dodajemy do niej serek mascarpone oraz brązowy cukier.

  • Smaki śmietanowej pianki

    Bitą śmietanę o idealnej konsystencji przygotujemy z mocno schłodzonej śmietany kremówki. Ważne, by jej nie „przebić”, czyli nie ubijać za długo – wtedy może się zwarzyć lub powstanie z niej masło. A smak? Oto, jak go ulepszyć!

  • Beza bez białek

    Sposób przygotowania 1. Beza: Składniki powinny być w temp. pokojowej. Wodę po odsączeniu ciecierzycy wlej do misy miksera i ubijaj, jak surowe białka (po lekkim spienieniu dodając szczyptę soli), na wysokich obrotach miksera, aż powstanie sztywna piana (trwa to dłużej niż ubijanie białek). Do ubitej piany dodawaj stopniowo cukier lub ksylitol, łyżka po łyżce, ubijając po każ- dym dodaniu. Pod...

  • Minibezy ze śmietaną i owocami

    Pyszny deser owocowy

  • Domowe masło z charakterem

    Współcześnie ubijanie masła nie ma już nic wspólnego ze żmudnym ucieraniem śmietany w maselnicy. Średniej klasy mikser wykona za nas całą pracę. Dla nas pozostaną przyjemności - wypicie zdrowej maślanki oraz doprawienie masła wedle uznania i potrzeb.     Wybór śmietanki ma znaczenie   Aby jednak wszystko rzeczywiście poszło jak po maśle, należy zwrócić uwagę na jakość składników. - Klasyczne...

  • Lody czekoladowe z migdałami

    Wyśmienite i orzeźwiające

  • Idealna bita śmietana

    ...w lodówce. Nie przesadzaj z ubijaniem! Jeśli ubijasz śmietanę mikserem, zaczynaj od wysokich obrotów, a gdy zgęstnieje, obniż je. Ubijaj tylko do uzyskania pożądanej konsystencji. Przy dłuższym ubijaniu...

  • Szybka szarlotka

    Szarlotka to jedno z najpopularniejszych w naszym kraju ciast. Wersję z kruszonką i ubitymi białkami nie jest jednak tak łatwo przygotować. Możemy jednak wykonać ją w inny sposób, a zajmie nam to jedynie… 20 minut.

  • Szarlotka z migdałami na biszkoptowym spodzie

    Jabłecznik to ciasto popularne w Małopolsce. Właśnie tam, na dawnych ziemiach Galicji jadało się słodkie szarlotki czy jabłkowe strudle, a różne ich wersje i nowoczesne modyfikacje, królują na tych stołach do dziś. Doskonałe połączenie prażonych jabłek z kruchym ciastem i orzechami stało się tak popularne w innych rejonach Polski, że dziś bez niego nie wyobrażamy sobie świątecznego spotkania z rodziną i przyjaciółmi.

Dyskusje na temat: ubijanie