• Informacje na temat:

    ubijanie kremówki z budyniem w proszku

Artykuły na temat: ubijanie kremówki z budyniem w proszku
  • Blaty: 60 dag mąki, 25 dag masła, 15 dag cukru pudru, 4 żółtka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Krem bananowy: 1 litr gęstego soku przecierowego bananowego (może być sok z dodatkiem marchewki i owoców egzotycznych), 2 łyżki miodu, 3 budynie śmietankowe. Krem śmietanowy: 600 ml śmietany kremówki, 25 dag serka mascarpone, 1 łyżka cukru waniliowego , 2 łyżki cukru. Oraz: cukier puder.

  • Składniki. Krem: 500 ml mleka, 8 dag cukru, 40 ml rumu, 2 op. budyniu waniliowego, 25 dag miękkiego masła. Ciasto: 1,2 kg jabłek, 6 jajek, 15 dag cukru, 1 cukier wanilinowy, 15 dag mąki pszennej, 5 dag mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki proszku do piecz. Polewa: 20 dag gorzkiej czekolady, 20 dag śmietany kremówki.

  • Masa makowa: 4 jajka, puszka maku, 1/2 szkl. cukru, cukier wanilinowy, budyń, płaska łyżka proszku do pieczenia, 1/2 kostki masła, 2 łyżki mąki krupczatki. Masa twarogowa: 1 kg twarogu, 1/2 kostki masła, 8 jaj, budyń, szkl. cukru, olejek migdałowy, płaska łyżka proszku do pieczenia, 2 łyżki śmietany kremówki 30 proc., rodzynki, migdały.

  • Tort z musem czekoladowym

    Biszkopt: 6 jajek • szkl. cukru • szkl. mąki • łyżeczka proszku do pieczenia. Krem budyniowy: budyń śmietankowy lub waniliowy • 420 ml mleka • 3 łyżki cukru • 20 dag masła • laska wanilii. Mus czekoladowy: 200 g czekolady deserowej • 2 łyżki brandy • 4 łyżki wody mineralnej • 30 g masła • 3 jajka • 55 g cukru • 150 ml śmietanki kremówki • wiśnie z alkoholu • migdały w słupkach.

  • Skład na 15 porcji: Ciasto: ● 6 jaj ● 1/2 szklanki cukru ● szklanka mąki tortowej ● 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej ● łyżeczka proszku do pieczenia ● łyżeczka octu. Masa: ● 1 l soku pomarańczowo-marchewkowego ● 3 budynie waniliowe ● 300 ml śmietanki kremówki ● 5 łyżek cukru pudru ● 4 łyżeczki żelatyny.

  • Skład na 15 porcji: ● 100 g masła ● 150 g cukru pudru ● 100 g mąki ● opakowanie cukru waniliowego ● łyżeczka proszku do pieczenia ● żółtko ● 100 g mielonych migdałów ● 300 ml soku gruszkowego ● 700 g gruszek ● 250 ml białego wina ● budyń waniliowy ● 400 g śmietanki kremówki ● 120 ml ajerkoniaku...

  • Składniki na 10 porcji: 5 jajek, 1 i 2/3 szklanki cukru, szklanka i 3 łyżki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 7 łyżek + 1 i 2/3 szklanki mleka, 2 i 1/2 kg jabłek, sok i skórka starta z 1 cytryny, szklanka soku jabłkowego, 2 budynie waniliowe, 5 łyżeczek żelatyny, 2 kwaśne śmietany, wanilia, 100 ml likieru jajecznego, 3 kremówki, kieliszek likieru i wisienki do dekoracji.

  • Składniki na 12 porcji: 1, mleka, 2 torebki budyniu waniliowego, 150 g cukru, 4 jajka, cukier wanilinowy, szczypta soli, 2 żółtka l 100 g mąki, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 6 łyżeczek żelatyny, 400 ml ajerkoniaku, 1 opakowanie śmietany kremówki, pół tabliczki czekolady...

  • Skład na 16 porcji: ● 300 ml pełnotłustego mleka 3,2% ● 250 ml śmietanki kremówki 30% ● 40 g mleka w proszku pełnego (najlepiej niegranulowanego, z niebieskiej torebki) ● 75 g cukru ● 15 g skrobi kukurydzianej ● 1 laska wanilii ● 100 ml ajerkoniaku.

  • Składniki: 800 ml mleka, 2 łyżki budyniu waniliowego, 75 g cukru + 3 łyżki l 3 jajka, 75 g mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 300 g czekolady, 500 g śmietany kremówki, pojemnik kwaśnej śmietany, torebka cukru wanilinowego, 40 g oleju kokosowego,2 śmietan-fixy, 3 łyżki soku z cytryny, 9 bananów...

Przepisy na temat: ubijanie kremówki z budyniem w proszku
  • Kremówki kokosowe

    Kremówki z dwoma rodzajami masy.

  • 12 najlepszych przepisów na pączki

    ...ziemniaczanej 350 ml soku wiśniowego Kawałek skórki cytrynowej 160 g cukru Opakowanie sosu waniliowego w proszku (lub pół opakowania budyniu) 500 ml mleka 200 g maki Pół opakowania proszku do pieczenia(...) zagotować, wmieszać rozrobioną mąkę ziemniaczaną, cały czas mieszając. Dodać wiśnie (wypestkowane), gotową Z mleka i sosu w proszku przygotować sos waniliowy.  Mąkę, 60 g cukru, proszek do...