• Informacje na temat:

    ubijanie margaryny

Artykuły na temat: ubijanie margaryny
  • Składniki na 20 porcji: ● 3 szklanki mąki pszennej ● 5 jajek ● kostka margaryny ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia ● kilogram jabłek ● szklanka cukru ● kisiel truskawkowy lub wiśniowy.

  • Składniki na około 25 sztuk: 30 dag wiórków kokosowych, 4 białka, ½ szklanki cukru, 8 dag masła lub margaryny, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, szczypta soli.

  • Składniki na 12 porcji: Na ciasto: 30 dag mąki pszennej, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, 10 dag cukru pudru, 2 żółtka, 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 18 proc., 20 dag zimnej margaryny. Na kruszonkę: 15 dag mąki pszennej, 7 dag cukru, 1 małe opakowanie cukru wanilinowego, ½ łyżeczki cynamonu, 10 dag miękkiej margaryny. Ponadto: 40 dag powideł śliwkowych, 750 ml śmietanki kremówki 30 proc...

  • Pleśniak z jabłkami

    Składniki: 55 dag mąki tortowej, 5 łyżek cukru pudru, 25 dag margaryny, 5 jajek łyżka kwaśnej śmietany, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, łyżka kakao, 1 kg jabłek (waga po obraniu), 2 łyżki cukru, łyżeczka cynamonu, 1/2 szkl. cukru pudru...

  • Składniki na 12 porcji: • 5 jajek • po 2,5 szkl. mąki i cukru • kostka margaryny • 3 łyżeczki proszku do pieczenia • 2 łyżeczki kakao; krem: • budyń waniliowy • pół l mleka • pół kostki masła • 2 żółtka • 30 dag truskawek...

  • Składniki na 12 porcji: Na ciasto: 5 jajek, 350 g cukru, 210 g mąki, 3 łyżki kakao, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, 250 g margaryny, 100 g gorzkiej czekolady. Na krem: 350 g ciemnej czekolady, 300 g śmietanki kremówki 30 proc.

  • Ciasto na muffinki: 12,5 dag margaryny, 5 dag mlecznej czekolady, łyżka kakao, 1/2 szklanki cukru, 1/4 szklanki wody, szklanka mąki, 2 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: 250 ml śmietany 30 proc., 10 sztuk białych cukierków typu michałki,  25 dag serka mascarpone.

  • Składniki: 15 dag mąki pszennej •1/3 kostki margaryny •1/4 szkl. cukru pudru •1/3 łyżeczki proszku do pieczenia •2 żółtka •1/2 torebki cukru waniliowego. Lukier: 1 białko z małego kurzego jajka •20 dag cukru pudru •szczypta soli •kolorowe barwniki spożywcze w proszku lub płynie.

  • Szarlotka z pianką i kruszonką

    Składniki: 3 szklanki mąki pszennej, kostka margaryny, 3 żółtka płaska, łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, 2 płaskie łyżki cukru pudru, duża łyżka śmietany, łyżka kakao 1,3 kg jabłek, sok z cytryny cynamon, 3 białka, kisiel, szkl. drobnego cukru, cukier puder do posypania...

  • Składniki na 16 porcji: 2 szkl. mąki pszennej, 5 jajek, 1 szkl. cukru, 25 dag margaryny, 1/2 szkl. oleju, 3 łyżki maku, 1 kisiel trus- kawkowy, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, cytrynowy lukier, czekoladowe kamyczki...

Przepisy na temat: ubijanie margaryny
  • ...2 1/3 szklanki mąki pszennej, 2 szklanki cukru pudru, 40 dag masła lub margaryny, 40 dag maku, 3 jajka, 1 esencja migdałowa; do wysmarowania formy: 1 łyżka tłuszczu; Polewa: 1 szklanka cukru, sok z 1 cytryny, 1 esencja migdałowa...

  • Korzenne babeczki - Romcia

    ...4/5 kostki margaryny; 1 szklanka mąki; 1 szklanka cukru; 1 łyżeczka mielonych lub zmiażdżonych goździków; 1 łyżeczka mielonego cynamonu;1/2 łyżeczki imbiru; 4 łyżki czarnego kakao; 2 jaja; 5 łyżek wody lub rumu; 1 opakowanie budyniu waniliowego; 1/2 aromatu migdałowego, 1 paczka cukru waniliowego; polewa: 1/2 szklanki czarnego kakao; 1 szklanka cukru; 2 łyżki wody; 1/2 paczki proszku do...

  • Ciasto rabarbarowe z cytrynową pianką

    ...mąki pszennej, kostkę margaryny, 5 żółtek, 6 łyżek cukru, 2 łyżki śmietany 18 proc., cukier waniliowy, łyżeczkę proszku do pieczenia, 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Ponadto: pół kg rabarbaru, pół szklanki cukru, 5 białek i 3 kisiele cytrynowe w proszku. Z mąki pszennej i ziemniaczanej, margaryny, żółtek wymieszanych z cukrem, śmietany zagniatamy kruche ciasto, dodajemy cukier waniliowy i proszek do...

  • Dwa miliony kalorii czyli Karmelove

    Ciasto 0,5 kg mąki 0,5 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 żółtka kostka margaryny Z podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie porcje i pieczemy w temp ok 180-200 st dwa placki o tej samej wielkości i formie. Mają mieć złoty kolor. Odstawiamy do wystygnięcia. Masa: 0,5 śmietany kremówki 36% (dobrze schłodzonej) 0,5 szklanki cukru pudru...

  • Ciasto ze śliwkami według Magdy Steczkowskiej

    Jeśli jest sezon na śliwki to musi być i ciasto ze śliwkami. My polecamy to, które przepis zaprezentowała na swoim vlogu "Magda Steczkowska Life" zaprezentowała Magda Steczkowska. Ciasto 0,5 kg mąki 0,5 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 jajka kostka margaryny 2 kg śliwek 1//3 szklanki cukru Przygotowanie: Najpierw śliwki. Wyciągamy pestki...

  • Tarta z kremem i owocami

    Składniki: Ciasto: szklanka mąki pół szklanki cukru pudru pół łyżeczki proszku do pieczenia 2 żółtka pół kostki margaryny Masa: pół litra mleka pół szklanki mąki szklanka cukru 3 jajka cukier waniliowy płatki migdałowe owoce Przygotowanie: Trzy pierwsze składniki ciasta mieszamy dokładnie, dodajemy żółtka i zimną margarynę pokrojoną w kostkę. Zagniatamy ciasto...

  • Tort z PRL-u

    Składniki: Ciasto: pół szklanki brązowego cukru,  6 jajek, półtorej szklanki mąki, 3 łyżki margaryny, sól,  łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: pół kg masła, 2 jajka, pół szklanki mleka, sok z 2 pomarańczy, szklanka cukru, aromat pomarańczowy, łyżka spirytusu. Ponadto: 3/4 szklanki herbaty z sokiem pomarańczowym, dżem jagodowy Przygotowanie: Ciasto: białka ubij ze szczyptą soli. Ubijając...

  • Ser szpuntowy (Spundekäs)

    ... Składniki na 8-10 porcji: 1 cebula 125g masła 250 g margaryny 750 g kremowego twarożku ¼ łyżeczki soli słodka papryka szczypiorek   Cebulę obrać, pokroić, a następnie zmiksować. Masło i margarynę ubić na kremową masę   Za pomocą robota kuchennego. Dodać twarożek i cebulę i ubijać 2-3 minuty. Doprawić solą i papryką. Szczypiorek pokroić i dodać. Podawać w miseczce...

  • ​Zapach greckiej Wielkanocy

    ...najbardziej popularne. Do ich przygotowania będziemy potrzebować: 1 kg mąki  5 jajek + 1 do smarowania 250 g margaryny 100 ml mleka 30 g drożdży 180 g cukru 1 wanilia 1 łyżeczki startej skórki...

  • Przygotowanie: 3 szkl. mąki posiekać z kostką margaryny. Dodać 5 żółtek, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki śmietany. Zagnieść ciasto, 1/3 odłożyć do zamrażarki. Na natłuszczoną blaszkę rozwałkować 2/3 ciasta na które wykładamy jabłka. Ok.1 kg jabłek ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy 4 łyżki cukru i 2 łyżeczki cynamonu - mieszamy. Ubijamy 5 białek z 1 szklanką cukru...