• Informacje na temat:

    ubita piana do ciasta

Artykuły na temat: ubita piana do ciasta
  • Jak udekorować ciasto bezą włoską?

    ...1. Beza włoska to piana z białek ubita z...

  • ...(2/3 i 1/3). 2/3 ciasta rozwałkuj na grubość pół cm, wyłóż blachę (brzegi do połowy wysokości). Piecz 10 minut w temp. 200°C. 2. Białka ubij z cukrem pudrem. Podpieczone ciasto posmaruj konfiturą truskawkową. Ułóż jeżyny (mogą być też inne owoce), posyp płatkami migdałowymi. Posmaruj ubitą pianą. Na wierzch zetrzyj na tarce resztę schłodzonego ciasta. Piecz 25 min w 180°C. Ciasto jest najlepsze na drugi dzień...

  • Ciasto chmurka

    ...°C. Białka ubij mikserem na sztywno, pod koniec stopniowo dosypując cukier puder.  Gdy piana będzie gęsta, wsyp mąkę ziemniaczaną, wymieszaj łyżką. Drugim kawałkiem ciasta wylep dno foremki, posyp(...) kandyzowane owoce, wymieszaj. Na pierwszy kawałek ciasta wyłóż masę śmietanową, przykryj drugim kawałkiem ciasta. Włóż do lodówki. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem. 20/2016 Świat i Ludzie...

  • Jak szybko przygotować pyszne ciasto z czekolady? Wystarczy wykorzystać dobrze sprawdzony przepis na brownie. To amerykańskie ciasto...

  • ...z 20 dag cukru pudru, napełnij pianą szprycę i wyciśnij na kawałki ciasta. Zapiecz. Żelatynę namocz i poczekaj, aż nasiąknie. Oczyść truskawki, rozgnieć je, dopraw sokiem z cytryny i resztą cukru(...) śmietanę. Wyłóż na ciasto warstwę kremu, wygładź powierzchnię, a gdy stężeje, przykryj go kawałkami ciasta z pianą bezową. Składniki na 12 porcji: 4 jajka, 12 dag margaryny, 40 dag cukru pudru, 2 torebki...

  • Składniki: 3 pomarańcze, 25 dag mąki, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,10 jajek, 35 dag cukru, 175 ml oleju, szczypta soli, 3 łyżki likieru cytrynowego, cukier puder do oprószenia ciasta, tłuszcz i mąka do blachy...

  • ...prostokątnej foremki. Piecz 25-30 min w temp. 160°C. Białka ubij mikserem na sztyw no, pod koniec stopniowo dosypując cukier puder. Gdy piana będzie gęsta, wsyp mąkę ziemniaczaną, wymieszaj łyżką. Drugim kawałkiem ciasta wylep dno foremki, posyp czekoladą i wyłóż pianę. Piecz 30-35 min w temp. 160°C.  2. Żelatynę rozpuść w ¼ szklanki wrzątku, wystudź. Śmietankę ubij na sztywno. Dodaj cukier puder...

  • Ciasto czekoladowe

    ...30-40 min do tzw. suchego patyczka. Wystudź w uchylonym piekarniku. Pozostałą czekoladę oraz masło roztop w kąpieli wodnej. Przestudzoną polewą udekoruj wierzch ciasta. Posyp posiekanymi orzechami lub...

  • Ciasto czekoladowo-kawowe

    ..., zmiksuj. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszaj łyżką. Formę do ciasta posmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą lub wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto. Piecz ok. 60 min w temp...

  • Ciasto marchewkowe

    ...ubić z resztą cukru na pianę, delikatnie domieszać do ciasta. Blachę wyłożyć pergaminem. Nałożyć ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170°C. Piec 45 minut. Wystudzić. Marmoladę podgrzać(...) je 2/3 kremu. Pozostały krem rozsmarować na wierzchu ciasta. Posypać posiekanymi migdałami. Zobacz także:

Wideo na temat: ubita piana do ciasta
  • Delikatny sernik z rodzynkami siostry Anastazji i Salomei

    Jak przygotować pyszny i delikatny sernik z rodzynkami? Siostra Anastazja i siostra Salomea mają sprawdzony sposób. Składniki: 1 kg sera białego; 1 budyń śmietankowy; 1 szklanka cukru pudru; 20 dag masła; 1 cukier waniliowy; starta skórka z 1 cytryny; 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia; 10 dag rodzynek; 2 łyżki mąki; 1 łyżka smażonej skórki pomarańczowej; 8 jaj. Przygotowanie: Rodzynki sparzyć, odsączyć i obtoczyć w mące. Białka ubić na sztywną pianę. Ser zemleć w maszynce do mięsa...

Przepisy na temat: ubita piana do ciasta
  • Ciasto gryczane

    Sposób przygotowania 1. Ciasto: mąki (z migdałowej odłóż 1 łyżeczkę) wymieszaj z ksylitolem i proszkiem do pieczenia (ksylitol możesz zastąpić miodem - dodaj go podczas ucierania ciasta). Jajka umyj, rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka wbij do miseczki, lekko roztrzep widelcem. Olej kokosowy i czekoladę podgrzewaj osobno, aż się stopią. Do mąki dodawaj porcjami żółtka, olej, mleko, ew. miód...

  • Ciasto bananowe

    ...do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz ok. 70 minut. Wystudź. Oblej ciasto lukrem. 4. Odłożony banan obierz, pokrój w plasterki, od razu skrop je sokiem z cytryny i ułóż na wierzchu ciasta...

  • Ekspresowe ciasto z pigwową konfiturką

    ...dodać cukier. Gotową pianę wyłożyć na wierzch ciasta z konfiturą. Piekarnik rozgrzać do 250 stopni i zapiekać ciasto przez chwilę do uzyskania pięknego, złotego koloru pianki. Smacznego!

  • Ciasto śliwkowe z polewą bezową

    ...aż piana będzie miała złoty kolor. 8. Ciasto podawać po ostudzeniu. JEŚLI  NIE MASZ URZĄDZENIA THERMOMIX® 1 . Rozbić jajka, oddzielić białka od żółtek, białka odstawić do lodówki. Żółtka(...). Na cieście ułożyć śliwki i polać wierzch pianą z białek. 7. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach, do momentu aż piana będzie miała złoty kolor. 8. Ciasto podawać po ostudzeniu.

  • Ciasto z jabłkami Siostry Anastazji

    ...rozpuszczeniu. Gotową przyozdobić wierzch ciasta. Uwaga: można dodać do czekolady gorzkiej 1-2 łyżki wody, a do mlecznej i białej 1-2 łyżki mleka. Przygotowanie do pieczenia: Ciasto ucierane(...) czekoladową. Przepis pochodzi z książki "102 ciasta z owocami Siostry Anastazji"

  • Proste ciasto ze śliwkami

    Weekendowe, dla rodziny.

  • Mocno czekoladowe ciasto

    ...śmietanę. Mąkę  wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Porcjami wsyp do masy jajeczno- maślanej. Wymieszaj ciasto łyżką. Formę posmaruj tłuszczem. Oprósz mąką. Na spodzie rozsmaruj cienką warstwę ciasta...

  • Ciasta bezowe - wybierz ulubione!

    Słodkości na każdą okazję.

  • Tradycyjne ciasta z Polski

    ...) ●łyżeczka proszku do piecz. (wyjątkowo do tego kruchego ciasta się go dodaje) ●3 łyżki cukru pudru ●5 żółtek; na piankę: ●5 białek ●szkl. drobnego cukru ●15 g cukru wanil. ●2 op. budyniu(...) ciasta, przyklep. Podpiecz na złoto w 180ºC przez ok. 20 min. Ostudź. 2. Ubij białka na sztywno, stopniowo wsypuj oba cukry, cały czas ubijając. Powoli wsyp też proszek budyniowy, miksując. Strużką...

Dyskusje na temat: ubita piana do ciasta
  • Re: 3 kroki do idealnego biszkoptu

    słyszałam o soku z cytryny, obejdzie się bez tego (może to pomaga, jeśli używa się proszku do pieczenia, inaczej nie widzę sensu); najważniejsza dobrze ubita piana, do której dodaje się po trochę cukru(...)1 - piana powinna być sztywna, a to w dużym stopniu zależy od jakości jajek. Jeśli białko już na wstępie jest lejące, wodniste, a ubijana piana szybko "podchodzi" cieczą, to z dużym

  • -

    -

    paciuszu, piana ubita do ciasta jest super:)

  • Re: Letni minimalizm

    Bazą mojego dzisiejszego obiadu były.. borówki (vel jagody :) ). Owoce w całości, wymieszane z serkiem waniliowym homogenizowanym stanowiły doskonałe nadzienie do naleśników. (Ciasto naleśnikowe, wiadomo: mąka, mleko, szczypta soli, 2 jajka oczywiście żółtka plus ubita na sztywno piana z białek i gazowana woda mineralna, nie dodałam dzisiaj oleju do ciasta co zwykle robię, smażyłam tylko na