• Informacje na temat:

    ubita piana do jablecznika

Artykuły na temat: ubita piana do jablecznika
  • 5 jajek, 15 dag cukru, 7,5 dag masła (margaryny), 15 dag cukru, 1 cukier wanilinowy, szczypta soli, 20 dag mąki, 1/2 torebki proszku do pieczenia, 3 łyżki likieru migdałowego, 50 dag jabłek, 2 łyżki soku cytrynowego, 2 łyżeczki cukru pudru, 15 dag mielonych migdałów, 1 łyżeczka cynamonu, 2 łyżki płatków migdałów, tłuszcz i tarta bułka do foremki.

  • Składniki: 6 jabłek, 5 dag orzechów włoskich, 20 dag masła, 20 dag cukru, 5 jajek, 20 dag mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, bita śmietana

  • Składniki: 18 dag mąki, 5 dag cukru pudru, 1 cytryna, 4 jajka, sól, 12 dag masła, 16 dag cukru kryształu, 4 jabłka, 50 dag mielonego białego sera, po 1 op. cukru waniliowego oraz jasnej galaretki

  • Składniki dla 4 osób: 40 dag mąki pszennej • 20 dag masła • 10 dag cukru • 3 jajka • szczypta soli • 2 łyżki śmietany • proszek do pieczenia • kilogram jabłek (reneta szara) • szklanka cukru pudru • masło do smarowania formy.

  • BEZGLUTENOWY JABŁECZNIK

    delana i lekka słodycz na zbiżający się dłuuuugi weekend :) Może towarzyszyć nam podczas pikniku, czy grilla jako słodki podwieczorek po grillowych smakołykach!

  • Gorący jabłecznik - w 70 minut

    Z różową pianką.

  • Pod bezową pierzynką

    Krucha i puszysta beza dostarcza niebiańskich doznań smakowych.

  • Wspomnienie gorącego lata

    Sięgnij po zapasy. Czas wykorzystać pyszne konfitury i owoce z kompotu.

Przepisy na temat: ubita piana do jablecznika
  • Jabłecznik z bezą

    Puszyste ciasto, idealne na jesienny poranek

  • Gorący jabłecznik

    Z różową pianką.

  • Szarlotka z migdałami na biszkoptowym spodzie

    Sposób przygotowania - biszkopt Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z nich sztywną pianę. Następnie, nieprzestając ubijać stopniowo dodajemy cukier, a następnie. Do masy dodajemy,również nie przestając ubijać żółtka. W osobnym naczyniu przesiewamy mąkę, doktórej delikatnie dodajemy ubitą masę. Wszystko miksujemy na najniższychobrotach, tak aby piana nie opadła. Gotowe ciasto przekładamy do...