• Informacje na temat:

    ubite bialka wymieszac z galaretka

Artykuły na temat: ubite bialka wymieszac z galaretka
  • Składniki na 10 porcji: Biszkopt: 6 jajek • 8 dag cukru • cukier waniliowy • szczypta soli • 10 dag mąki • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia • sól. Krem: 10 listków żelatyny • 2 melony • 2 limonki • 2 opakowania cukru waniliowego • 5 dag cukru • 15 dag jogurtu • 20 dag śmietany 30 proc.

  • Składniki na 12 porcji: Biszkopt: 10 dag maki tortowej, 10 dag cukru, 4 jajka, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, sól, masło i bułka tarta do formy. Krem i dekoracja: 50 dag truskawek, 2 szklanki mleka 3,2 proc., 25 dag masła, 2 galaretki truskawkowe, 1 opakowanie kremu do karpatki.

  • Składniki: 3 dag kawy, 300 ml mleka, 7,5 dag cukru, 3 dag żelatyny. Śmietana: szklanka kremówki, 3 łyżki cukru, 2 łyżki żelatyny, 2 białka.

  • Składniki na 12 porcjI Ciasto cytrynowe: 10 dag margaryny, 12 dag cukru pudru, 3 jajka, 15 dag mąki krupczatki, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, skórka otarta z 1/2 cytryny, 2 łyżki soku z cytryny; Masa makowa: 30 dag suchego maku, 1 szkl. cukru pudru, 5 jajek, 1/3 szkl. rodzynek, 15 dag masła, olejek migdałowy; Dodatki: 2 galaretki pomarańczowe, 1 łyżeczka żelatyny, 1 puszka brzoskwiń

  • Składniki na 10 porcji: Biszkopt: • 4 jajka • 4 łyżki cukru • 3 łyżki mąki • 1 łyżka kakao • szczypta sody i proszku do pieczenia. Masa: • po pół galaretki czerwonej, żółtej, zielonej i pomarańczowej • 1,5 szklanki mleka • 1 budyń waniliowy • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej • 2 żółtka • cukier• 3/4 kostki masła.

  • Składniki na 12 porcji: 80 dag śliwek, 6 jajek, kostka (25 dag) masła, czubata szklanka cukru, 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej, 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, op. galaretki morelowej albo cytrynowej, op. cukru waniliowego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia

  • Torcik czekoladowy z galaretką na białym winie

    1. Czekoladę gorzką drobno zetrzyj na tarce. Biszkopty rozdrobnij w malakserze albo włóż do foliowego worka i "przeprasuj" wałkiem do ciasta. Jajka rozbij,...

  • Składniki: 30 dag mrożonych malin, 2 jajka, 20 dag cukru, szczypta soli, 2 cukry waniliowe, 7 łyżek mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 50 dag jogurtu, 25 dag kremówki, 5 łyżeczek żelatyny, 1 op. kisielu malinowego błyskawicznego, 2 łyżki płatków migdałowych, czekoladowe serduszka i mięta

  • Ciasto: szklanka mąki, 10 dag masła, 5 łyżek cukru, łyżka kakao, żółtko. Masa: 4 jajka,1 kg twarogu, 3 łyżki masła, 6 łyżek cukru, limonka, 2 łyżki mąki ziemnia czanej. Dekoracja: limonka, galaretka cytrynowa, mięta Przygotowanie. Ciasto: masło stop, ostudź. Mąkę zagnieć z masłem, cukrem, kakao i żółtkiem na gładkie ciasto. Tortownicę natłuść, posyp bułką tartą. Wylep ciastem...

  • Składniki na 10 porcji: Biszkopt: 4/5 szklanki mąki pszennej • 1/5 szklanki mąki ziemniaczanej • 5 jaj • 3/4 szklanki cukru. Masa: 40 dag twarogu sernikowego lub serka homogenizowanego • pół szklanki cukru pudru • 4 galaretki brzoskwiniowe • 2 świeże brzoskwinie • mała puszka mandarynek.

Przepisy na temat: ubite bialka wymieszac z galaretka
  • Sernik z galaretką

    Lekki i orzeźwiający.

  • ​Mus czekoladowy

    Musy czekoladowe powstają z połączenia ubitych białek z rozpuszczoną czekoladą. A jak sobie z tym poradzić w kuchni roślinnej? Bardzo prosto. Można użyć popularnej aquafaby (woda z gotowania ciecierzycy) lub galaretki lnianej. Te roślinne żele idealnie się napowietrzają i przypominają ubite białka kurze. Lubię takie potrawy, bo dają duże pole do popisu i wywołują zdziwienie wśród konsumujących...

  • Kremowa rozpusta

    Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: jajka umyj, rozbij, oddziel białka od żółtek. Ubij pianę z białek ze szczyptą soli. Żółtka utrzyj z cukrem. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i kakao, dodawaj powoli do żółtek, cały czas mieszając. Całość delikatnie połącz z pianą z białek. Ciasto wlej do tortownicy, piecz 40 minut w 180°C. Gdy biszkopt ostygnie, przekrój go na 3 blaty. 2. Galaretka...

  • Rolada truskawkowa

    Słodki deser owocowy.

  • Przekładaniec z pomarańczą

    Ciasto wymaga cierpliwości, jednak warto poświęcić czas na jego przygotowanie. Jest pyszne!

  • Cytrynowiec bez cukru, proszku...

    Świetny dla chcących ograniczać niezdrowy cukier

  • Rolada biszkoptowa z kiwi

    Egzotyczny deser, któremu się nie oprzesz

  • Sernik cytrynowy​

    Składniki: Na ciasto: szklanka mąki, 10 dag zimnego masła, 4 łyżki cukru, łyżka kakao, żółtko, sól Na masę: 4 jajka, 6 łyżek cukru, 1 kg mielonego twarogu, 2 łyżki miękkiego masła, sok i skórka otarta z jednej cytryny, łyżka mąki ziemniaczanej. Do dekoracji: limonka, opakowanie galaretki cytrynowej, listek mięty.

  • Sernik na biszkoptowym spodzie

    Lekka pianka z pomarańczą

  • Wiosenne przysmaki

    Z truskawkami i rabarbarem.