• Informacje na temat:

    ubite białko z galaretką

Artykuły na temat: ubite białko z galaretką
  • Składniki na 10 porcji: 60 dag czereśni, 30 dag czerwonych porzeczek, 1 białko, 2 galaretki wiśniowe, 1/2 szklanki grubego cukru.

  • ...warstwę pierwszą i czekamy, aż zgęstnieje. Na nią wykładamy drugą i także czekamy, by zastygła. Powtarzamy to samo z trzecią warstwą. Wierzch zalewamy tężejącą galaretką owocową. Po schłodzeniu dekorujemy wg uznania. Czas przygotowania: 50 minut. Cena jednej porcji około: 1,30 zł Wartość odżywcza 1 porcji: 120 kcal, Białko: 8 g, Tłuszcz: 21g, Węglowodany: 55 g...

  • ...opakowaniu. Wierzch zimnego sernika dekorujemy owocami. Zalewamy tężejącą galaretką. Sernik chłodzimy. Czas przygotowania: 85 minut. Cena jednej porcji: 1,20 zł. Wartość odżywcza 1 porcji: 410 kcal. Białko: 12 g, Tłuszcz: 24 g, Węglowodany: 57 g...

  • .... Ochładzamy. Kiedy torcik zastygnie, posypujemy go jagodami i zalewamy przygotowaną wcześniej tężejącą galaretką. Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 0,70 zł. Wartość odżywcza jednej sztuki 236 kcal. Białko 14,1 g. Tłuszcz 32 g. Węglowodany 66,2 g. Nasza rada: Galaretkę ugotujmy z połowy porcji Wody, szybciej zastygnie.

  • .... Sernik pokrywamy tężejącą galaretką i odstawiamy do zastygnięcia. Wartość odżywcza jednej porcji 239 kcal Białko 6 g/Tłuszcz 8 g/Węglowodany 44

  • ...z cukrem pudrem i zagęszczaczem do śmietany. Serek mascarpone przekładamy do miski. Dodajemy do niego po łyżce ubitej kremówki i mieszamy łyżką. 3. Pierwszy biszkopt nasączamy syropem z brzoskwiń(...) uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi, a wierzch owocami i tężejącą galaretką owocową. Tort chłodzimy kilka godzin w lodówce. Wartość odżywcza...

  • ...i odstawiamy do całkowitego zastygnięcia. Czas przygotowania 80 minut. Cena jednej porcji 1,20 zł. Wartość odżywcza jednej porcji 308 kcal Białko 8,1 g/Tłuszcz...

  • ...wyłożyć pergaminem. Nałożyć do niej przygotowane ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175° C. Piec 20-25 minut. Upieczony biszkopt wystudzić. 2. Czwarte jajko rozbić, zachować białko(...) z masą winną i odstawić w chłodne miejsce. Winogrona umyć, oderwać od gałązek. Cytrynę pokroić w plasterki. Ubić pozostałe białko i 40 dag śmietany. Dodać do masy. 3. Zimny biszkopt rozkroić na dwa...

  • ...galaretką owocową, przygotowaną według przepisu na opakowaniu, ale używając tylko 1/2 porcji wody. Wartość odżywcza 1 porcji 290 kcal Białko 15,1 g/Tłuszcz 19 g/Węglowodany 84 g...

  • Maliny na letnim stole

    ...malinami i jeżynami. Zalewamy tężejącą galaretką, przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Wartość odżywcza 1 porcji 276 kcal; Białko 31,9g/Tłuszcz 76,2 g/Węglowodany 52 g(...) i melisą. Wartość odżywcza 1 porcji 254 kcal; Białko 9,7 g/Tłuszcz 98 g/Węglowodany 76 g Beza czekoladowo-malinowa Składniki na 8 porcji: 6 białek; 350 g drobnego cukru; łyżka soku z cytryny; 50 g cukru...

Przepisy na temat: ubite białko z galaretką
  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    ...surowców (na wierzchu umieść warstwę kromek i pokryj wiórkami masła). Wymieszaj mleczko kokosowe, żółtka, śmietanę, cukier i ubite białko. Rozłóż na wierzchu dania i piecz (180°C) ok. 20 min(...) dekoracji (np. owoców miechunki) Przepis: Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z połową cukru kryształu. Białko i resztę cukru ubij na pianę. Ostrożnie połącz obie masy z mąką...

  • Maliny na letnim stole

    ...malinami i jeżynami. Zalewamy tężejącą galaretką, przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Wartość odżywcza 1 porcji 276 kcal; Białko 31,9g/Tłuszcz 76,2 g/Węglowodany 52 g(...) i melisą. Wartość odżywcza 1 porcji 254 kcal; Białko 9,7 g/Tłuszcz 98 g/Węglowodany 76 g Beza czekoladowo-malinowa Składniki na 8 porcji: 6 białek; 350 g drobnego cukru; łyżka soku z cytryny; 50 g cukru...

  • Świąteczne ciasteczka z różnych stron świata

    ...blasze w piekarniku nagrzanym do temp. 200 st. C przez 10 minut. Białko z jajka i cukier puder ubić przy pomocy robota kuchennego. Powstały lukier podzielić i części zafarbować barwnikami spożywczymi(...) g masła, - jajko, - 1-2 łyżki zimnego mleka, - 150 g masy marcepanowej, - 30 g suszonej żurawiny, - 2 łyżeczki startej skórki pomarańczowej, - białko z 1 jajka, - 2 łyżki soku z cytryny...