• Informacje na temat:

    ucieramy masę budyniową

Artykuły na temat: ucieramy masę budyniową
  • Składniki na 16 porcji: 500 ml mleka, 2 op. budyniu śmietankowego (na 500 ml mleka), 20 dag masła, 3 okrągłe blaty biszkoptowe, 10 dag płatków migdałowych, 3 łyżki konfitury morelowej, 5 łyżek cukru, 1 łyżka aromatu migdałowgo. Poncz: 1/2 szkl. letniej wody qsok z 1 pomarańczy, 3 łyżki likieru migdałowego, 1 łyżka miodu

  • ...przerywając ucierania, łyżka po łyżce dodawaj budyń. Do miski wlej śmietankę i dodaj połamaną na małe kawałki czekoladę. Roztop w kąpieli wodnej. 3. Pierwszy kawałek ciasta posmaruj masą budyniową...

  • Składniki na 10-12 porcji: Na ciasto: 4 jajka, 4 łyżki mąki pszennej, 4 łyżki mąki ziemniaczanej, 8 łyżek cukru, ½ łyżeczki proszku do pieczenia. Na krem: 5 żółtek, 5 łyżek cukru, 3 łyżki mąki pszennej, 1 małe opakowanie cukru wanilinowego, 170 ml mleka, 9 dag masła lub margaryny. Ponadto: 4 łyżki dżemu truskawkowego, 50 dag truskawek, 2 łyżki posiekanych pistacji.

  • Mazurek ucierany z kawowymi falami

    Czas przygotowania: 85 minut. 1 porcja: 340 kcal. Cena porcji: 70 gr 1. Przygotuj spody mazurków: masło utrzyj ze szczyptą soli, cukrem i cukrem waniliowym na puszystą, jasnokremową masę. Do masy maślanej kolejno domieszaj jajka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Wlej mleko. Wszystkie składniki wymieszaj mikserem. 2. Dwie podłużne foremki posmaruj...

  • Składniki na 16 porcji: 25 dag masła, 30 dag cukru, 6 jajek, 50 dag mąki, 1 torebka proszku do pieczenia, 1 budyń waniliowy, 7,5 dag suchego mielonego maku, 600 ml mleka, 5 łyżeczek żelatyny, 25 dag malin, 2 op. błyskawicznego kremu cytrynowego – każde na 200 ml mleka 50 dag jogurtu naturalnego maliny do dekoracji, tłuszcz do formy

  • Lekki tort z kremem budyniowym

    Na wyjątkową uroczystość lub do popołudniowej kawy.

  • Składniki na 24 porcji: 1 kg słodkich jabłek deserowych, sok z 1 cytryny, 50 dag masła, 30 dag cukru, 1 cukier waniliowy, szczypta soli, 6 jajek, 35 dag mąki pszennej, 1 małe op. proszku do pieczenia, 4 łyżki śmietany kremówki, 1 op. budyniu waniliowego, 500 ml mleka, po 15 dag gorzkiej i mlecznej czekolady, 10 dag margaryny, tłuszcz do formy

  • ...migdałowe oraz pistacje. Masę rozsmaruj na cieście. Piecz je jeszcze 15 minut. Wystudź i rozetnij na dwa blaty. Wierzchni placek pokrój na trójkąty. Proszek budyniowy wymieszaj z 2 dag cukru oraz sokiem śliwkowym. Powidła zagotuj, wlej rozrobiony budyń i sok z cytryny. Gotuj, aż masa zgęstnieje. Spodni blat ułóż w tortownicy. Rozsmaruj na nim masę śliwkową. Schładzaj godzinę. 3. Żelatynę namocz...

  • Składniki: 0,5 litra mleka, 1 torebka budyniu o smaku czekoladowym, 3 łyżki + 20 dag cukru, 20 dag miękkiego masła, 1 torebka cukru wanilinowego, 4 jajka, 30 dag mąki, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 5-6 łyżek jogurtu waniliowego, 2,5 dag gorzkiej czekolady, listki mięty do dekoracji.

  • Przygotowanie: Utrzeć 17,5 dag masła z 17,5 dag cukru na puszystą masę. Kolejno wbijać jajka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i 3 łyżkami cynamonu. Dodawać porcjami do ucieranej masy na przemian z mlekiem. Tortownicę o śr. ok. 26 cm posmarować tłuszczem i oprószyć mąką...

Przepisy na temat: ucieramy masę budyniową
  • Torcik migdałowy z dwoma masami

    ...masło stop wraz z 7 dag cukru. Dodaj 10 dag śmietany kremówki i gotuj 2 minuty. Pod koniec wrzuć płatki migdałowe oraz pistacje. Masę rozsmaruj na cieście. Piecz je jeszcze 15 minut. Wystudź i rozetnij(...). Spodni blat ułóż w tortownicy. Rozsmaruj na nim masę śliwkową. Schładzaj godzinę. 3. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody, odstaw, by spęczniała. Twaróg utrzyj z resztą cukru oraz kwaśną...

  • 6 ciast z ciasta ucieranego (piaskowego)

    ...(najpierw z kilkoma łyżkami budyniu, które później dodać do reszty). Masę wstawić do lodówki. 200 g śmietany ubić, zmieszać z tężejąca masą budyniową. Nałożyć na ciasto i odstawić na min. 3 godziny w chłodne(...), - 4 jajka, - 375 g mąki, - opakowanie proszku do pieczenia, - 100 ml mleka Przygotowanie: Masło, cukier i cukier waniliowy utrzeć na kremowa masę. Kolejno dodawać jajka. Mąkę zmieszać z proszkiem do...

  • Kremówka w polewie

    ...z mąkami, zmniejsz ogień i gotuj, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Ostudź. Masło ucieraj, dodając małe porcje budyniu. 3. Czekoladę na polewę rozpuść w kremówce. Na ciasto wyłóż masę budyniową...

  • Torciki z jabłkami

    .... Wciąż ucierając kolejno wbij pozostałe jajka. Dodaj twaróg i proszek budyniowy. Masę serową wymieszaj. Ok. 1/3 schłodzonego ciasta odłóż. Resztę rozwałkuj na stolnicy oprószonej mąką. 3. Tortownicę wyłóż pergaminem. Spód i brzegi tortownicy wylep plackiem. Ponakłuwaj widelcem w kilku miejscach. Na spodzie z ciasta rozsmaruj masę serową. Jabłka umyj, pokrój na cząstki, wytnij gniazda nasienne...

  • Przysmaki ze śliwkami

    Postaw na owoce sezonowe!

  • Słodkości z moreli

    ...utrzyj z cukrem, jajkami i proszkiem budyniowym. Masę wylej na spód. Morele pokrój na połówki, wyjmij pestki, potnij na cząstki. Ułóż je na masie śmietanowej. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp...

  • Biszkopt cappuccino

    ...nagrzanym piekarniku. Budynie ugotować w 1/2 l mleka, przestudzić, dodać kostkę masła, rodzynki, ucierać na puszystą masę. Masę wyłożyć na wystudzony biszkopt. Zagotować mleko, rozpuścić w nim kawę, "Śnieżki" zmiksować. Dodać żelatynę rozpuszczoną w wodzie. Masę kawową wylać na masę budyniową, schłodzić. ozdobić polewą. 1 porcja: 370 kcal Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić...

  • Ciasto ze śliwkami (Pflaumenkuchen)

    ...i sól ucierać ok. 5 minut na kremową masę. Kolejno dodawać jajka na zmianę z proszkiem budyniowym. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia, wmieszać do ciasta, na koniec dodać sok z cytryny. Ciasto...