• Informacje na temat:

    ucierane ciasto czekoladowe

Artykuły na temat: ucierane ciasto czekoladowe
  • Ciasto czekoladowe

    Ciasto bezglutenowe.

  • Czekoladę deserową stop i wystudź. Margarynę utrzyj z cukrem. Połącz z czekoladą i kolejno wbijanymi jajkami. Mąkę przesiej z kakao i proszkiem. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Wymieszaj. Blachę posmaruj tłuszczem. Oprósz mąką. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piecz ok. 50 minut. Wystudź. Ciasto rozetnij na 3 placki. Gorzką czekoladę stop, wystudź...

  • Skład na 20 porcji: Ciasto: ● 5 dużych jaj ● 1,5 szklanki cukru pudru ● 1,5 szklanki oleju ● 4,5 szklanki mąki pszennej ● 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia ● 1 kg wydrylowanych wiśni Polewa: ● 3 łyżki wrzącej wody lub mleka ● 3 łyżki cukru pudru ● 3 łyżki ciemnego kakao ● 100 g masła...

  • .... Porcjami wsyp do ucieranej masy. Dolej mleko. Białka ubij, delikatnie domieszaj pianę do ciasta. Dodaj orzechy i jeszcze raz lekko przemieszaj Podłużną foremkę posmaruj tłuszczem. Nałóż do niej ciasto. Wierzch wygładź. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C. Piecz godzinę. Wystudź. Polewę czekoladową (ew. lukier) stop według przepis podanego na opakowaniu. Zimne ciasto udekoruj białymi...

  • ...przesiej z kakao i proszkiem do pieczenia. Porcjami wsypuj do ucieranej masy. Dodaj kwaśną śmietanę. Wymieszaj mikserem. Blachę o wymiarach 35 x 40 cm posmaruj tłuszczem. Na spodzie rozsmaruj przygotowane ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175˚C. Piecz 20 minut. Potem wystudź. Pozostałe masło stop. Mleko zagotuj ze śmietaną kremówką. Wsyp kaszkę. Mieszając, gotuj...

  • Czekoladowe ciasto z cukinią

    ...w 175 st. C Dokładnie ostudź. 5. Podgrzej w garnuszku olej kokosowy i śmietankę, dodaj czekoladę. Wymieszaj. 6. Gdy masa przestygnie, wyłóż ją na ciasto. Posyp resztą posiekanych orzechów. Podawaj...

  • .... 2. Jajka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Porcjami wlej masę czekoladową. Dobrze wymieszaj mikserem. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj do ucieranej masy. Wsyp orzechy. Zmiksuj. 3. Tortownicę o śr. 22 cm wyłóż pergaminem. Nałóż ciasto. Piecz 30 minut w temp. 175˚C. Mleko podgrzej ze śmietaną. Dodaj resztę czekolady i podgrzewaj aż się rozpuści. Wystudzone ciasto oblej polewą. Ew...

  • Składniki na 16 porcji: 1 szklanka mąki, 3/4 szklanki drobnego cukru, 20 dag margaryny do pieczenia, 4 jajka, 3 łyżki gorzkiego kakao, 10 dag mlecznej czekolady, 1 łyżka cukru waniliowego, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody, szczypta soli, tłuszcz i bułka tarta do formy, 1 opakowanie polewy czekoladowej.

  • ..., wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i szczyptą soli. Dodać mielone orzechy, mleko lub śmietanę i likier. Ciasto ma być aksamitnie gładkie. 2. Masę na ciasto wylać do keksówki wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180ºC. Piec około 1 godz. Ciasto jest gotowe, jeśli wsadzony weń patyczek jest po wyjęciu suchy. 3. Przygotować polewę...

  • Składniki: 30 dag gorzkiej czekolady, 22,5 dag masła, 4 jajka, 25 dag cukru, szczypta soli, 2 op. cukru wanilinowego, 17,5 dag gęstej kwaśnej śmietany, 30 dag mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, po 15 dag czekoladowej polewy mlecznej i gorzkiej, 10 dag migdałów w słupkach.

Przepisy na temat: ucierane ciasto czekoladowe
  • Czekoladowa chmurka

    ...na wiórki obieraczką do warzyw i posyp ciasto przed samym podaniem.

  • 6 ciast z ciasta ucieranego (piaskowego)

    Podajemy przepis podstawowy na ciasto ucierane i sześć propozycji wypieków jakie możesz z niego przygotować.

  • Ciasto z jabłkami Siostry Anastazji

    Zobacz przepis Siostry Anastazji na ciasto z jabłkami w biszkopcie z polewą czekoladową.

  • Fondant au chocolat - ulubione ciasto Francuzów

    Ciasto czekoladowe z płynnym wnętrzem tzw. fondant au chocolat - to, jak wskazuje Susan Herrmann Loomis, autorka książki "W mojej francuskiej kuchni", ulubione ciasto Francuzów. Na kartach swojej książki zdradza również sprawdzony przepis na ten czekoladowy rarytas.

  • Ciasteczka czekoladowe z migdałami

    ..., aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Uformuj z ciasta kulę, zawiń w folię spożywczą, wstaw do zamrażalnika na 30 minut. 2. Ciasto rozwałkuj na grubość pół centymetra, wycinaj z niego kółka...

  • Czekoladowe ciastka

    ...ucieranej masy. Dodaj masło z czekoladą i skórkę z pomarańczy. Całość wymieszaj łyżką. Formę na muffinki wyłóż papierowymi foremkami. Posmaruj je w środku masłem. Nałóż przygotowane ciasto. Wstaw do...

  • Przepis na pyszne ciasto.

  • Składniki: Ciasto: 1) 150 g mąki pszennej (niepełna szklanka), 2) 50g mąki ziemniaczanej (około 6 płaskich łyżek), 3) 150 g. cukru pudru (niepełna szklanka), 4) 50 g. cukru kryształu(...) Express, następnie dodajemy 1/2 szklanki cukru, 1/2 łyżeczki soku z cytryny i 5 łyżek rumu mieszamy i studzimy. Krem czekoladowy do tortu: 1) 3 torebki po 140g. „Kremu czekoladowego do tortu...

  • Tort Sachera

    .... Masło utrzyj z cukrami. Ucieraj dalej, dodając po 1 żółtku. Wlej ostudzoną czekoladę, wymieszaj. Mąkę zmieszaj z proszkiem do pieczenia. Przesiej do masy czekoladowej. Białka ubij z cukrem pudrem. Wmieszaj do ciasta. Tortownicę wyłóż pergaminem. Wlej ciasto. Piecz ok. godz. w 180°C. Ostudź w formie. Wyjmij i przekrój na 2 blaty. 2. Marmoladę podgrzej z likierem. Przełóż ciasto, a następnie odstaw...

  • Świąteczny piernik

    W polewie czekoladowej.