• Informacje na temat:

    ucierane ciasto z gruszkami w syropie

Artykuły na temat: ucierane ciasto z gruszkami w syropie
  • Składniki: 1 puszka (850 ml) gruszek w słodkim syropie, 25 dag miękkiego masła, szczypta soli, 27,5 dag cukru, 4 jajka, 40 dag mąki, pół torebki proszku do pieczenia, 4 dag kakao, 875 ml mleka, 2 łyżeczki żelatyny, 2 torebki budyniu o smaku waniliowym (na 500 ml mleka każdy), 40 dag śmietany kremówki, 25 dag gorzkiej czekolady, 5 dag masła kokosowego gruszki gotowane w czerwonym winie do...

  • Ciasta z budyniem

    ...wanilinowym. Białka ubić z cukrem. Pianę delikatnie połączyć z masą żółtkową. Pod koniec wymieszać z przesianą mąką. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Piec około 8 minut w 200(...) ubić na gładki krem. Ubijając, dodawać pokrojone w kawałki masło. Ciasto rozwinąć, posmarować kremem. Na krawędziach rozłożyć truskawki. 3. Ciasto zwinąć w roladę. Wstawić do lodówki do stężenia...

  • ...cukru, doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy gruszki i dusimy 10 minut. Kiedy owoce będą miękkie, wyciągamy je z syropu. Budyń rozpuszczamy w wodzie i rozprowadzamy w syropie. Gotujemy 2 minuty, mieszając. Dodajemy gruszki i odstawiamy do ostygnięcia. 4. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając 2 łyżki cukru pudru. 5. Na ostudzone ciasto wykładamy masę gruszkową, następnie śmietanę i całość...

  • Wspomnienie gorącego lata

    Sernik z gruszkami Składniki na 12 porcji: 10 gruszek w syropie lub z kompotu, sok i skórka z cytryny, 1/2 kostki margaryny, szklanka cukru, cukier wanilinowy, 8 jajek, 9 łyżek mąki pszennej(...) konfiturą posmaruj ostudzone ciasto. Udekoruj gruszkami i listkami mięty. Przygotowanie: 95 minut Porcja: 330 kalorii Kruszaniec z truskawkami Składniki na 12 porcji: szklanka cukru, cukier...

  • Żurawinowe słodkości

    Wieniec żurawinowy Składniki na 12 porcji: Na ciasto: 4 jajka, 20 dag cukru, cukier waniliowy, 1/2 szklanki oleju, 1/2 szklanki mleka, 25 dag mąki pszennej, 4 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki(...) z masą. Ciasto przelej do natłuszczonej formy. Piecz w temp. 180° C ok. 45 min. 3. Budyń przygotuj wg przepisu. Gdy ostygnie, wstaw do lodówki na 15 min. Margarynę utrzyj z cukrem pudrem w makutrze...